Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

29 Aralık 2010 Çarşamba

Kamu Sen den Başbakana 4/C Mektubu


Kamu Sen den Başbakana 4/C Mektubu
Sendikaların 4/C konusunda Hükümete yaptıkları baskı devam ediyor.Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 4/C konulu bir mektup gönderdi.
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek, farklı kararlarla, kurumlara özel ödemelerin kaldırılarak tüm 4-C’li personelin maaşlarının, emsali kadrolu personelin maaşları ile orantılı olarak belirlenmesi gerektiğini ve tüm 4-C’li personelin özlük haklarının kurum farkı gözetilmeksizin eşitlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek, farklı kararlarla, kurumlara özel ödemelerin kaldırılarak tüm 4-C’li personelin maaşlarının, emsali kadrolu personelin maaşları ile orantılı olarak belirlenmesi gerektiğini ve tüm 4-C’li personelin özlük haklarının kurum farkı gözetilmeksizin eşitlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak 4-C’li personelin yaşadığı sıkıntılara değindi. Mektubunda, 4/C statüsünde istihdam edilen personel üzerinde yöneticiler ve amirler tarafından oluşturulan ‘keyfi uygulamalara’ son verilmesi gerektiğini dile getiren Akyıldız, kamuda çalışanlar arasında en kısıtlı haklara sahip olan kesimin 657 sayılı Kanunun 4-C maddesi uyarınca çalıştırılan geçici personel olduğunu savundu.
-İNSAN HAKKI VE ADALETLE BAĞDAŞMIYOR-
4-C kapsamında çalıştırılan personelin yıllık izin, iş güvencesi, sosyal yardım gibi haklarının bulunmadığını, bu kişilerin maaşlarının da son derece düşük olduğunu ifade eden Akyıldız, “Kaldı ki; 4 Şubat 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile bu çalışanların da kendi içinde farklı uygulamalara gidilmiş, var olan adaletsizlik daha da derinleştirilmiştir. İlgili kararla 4-C statüsünde istihdam edilen kamu görevlerinin bir bölümü için yeni haklar sunulurken, Bakanlar Kurulu Kararı’nın sadece özelleştirme sebebiyle işsiz kalan ve kalacak olan işçilerden 4-C statüsünde istihdam edilenleri kapsaması, büyük bir insan hakkı ihlalini de ortaya çıkarmıştır. Bu nedenledir ki; özelleştirme mağduru olan ile ihtiyaç üzerine 4-C’li statüde geçici olarak çalışanlar arasında farklı bir uygulama söz konusu olmuştur. Aynı kanunun aynı bendi uyarınca, belki de aynı kurumda çalıştırılan ve aynı işi yapan personeli farklı uygulamalara tabi tutmak ne adaletle ne de insan hakkıyla bağdaşabilir” diye konuştu.
-ÇALIŞMA SÜRELERİ 12 AY’A ÇIKARILSIN-
Şuan da 11 ay olan 4-C’li personelin çalışma süresinin 12 ay’a çıkarılmasını isteyen Akyıldız, taleplerini şöyle sıraladı:
“4/C statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerinin, görev tanımları yapılmalı, sicil ve taltif uygulamaları gibi konularda yasal mevzuat çalışmaları yapılmalıdır. 4/C personelinin de sosyal yardımlardan faydalanması sağlanmalıdır. Bu kapsamdaki personelin fazla çalışma ücretinden faydalandırılmaması, ILO sözleşmelerine ve insan haklarına aykırı bir uygulamadır. 4-C personeline de fazla mesai ücreti ödenmelidir. 4/C statüsünde personel istihdamı sınırlanmalı, asli ve sürekli hizmetlerde bulunan personel derhal kadroya geçirilmelidir. 4/C statüsünde istihdam edilen personelin; eş durumu dolayısıyla yer değiştirmesi ve askerlik dönüşü göreve başlaması sağlanmalıdır.”
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com