Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

28 Aralık 2010 Salı

Türk Büro Sen - Memur Diken Üstünde


Türk Büro Sen - Memur Diken Üstünde
Türk Büro-Sen: Memur hükümet memuru haline geliyor. Sözleşmeli ile 4/C'li sayısı giderek çoğalıyor ve sorunlarına çözüm üretilmiyor. Bu da çalışan 2.4 milyon memuru huzursuz ediyor. Türk Büro-Sen Şube Başkanları İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi açıklandı. Bildirge'de 8 yıllık dönemde memurların adeta hükümet memuru haline geldiği iddia edildi. TBMM'ye sevk edilen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin Torba Yasa Tasarısı'nda öngörülen düzenlemeler ise eleştirildi.
MAAŞ FARKI VAR
Yapılmak istenen değişikliklerle üst derecelere yükselebilme şartlarında sicil şartının kaldırıldığını, üst düzey yöneticilerin özel sektörden atanmalarının önünün açıldığı ileri sürüldü. Sendika, bu düzenlemeyle liyakat ve kariyer ölçütlerinin hiçe sayılarak, siyasi kadrolaşmanın önünün açılmakta olduğunu savundu. 8 yıllık dönemde sözleşmeli 4/B ve 4/C statüsünün yaygınlaştırıldığı belirtilen bildirgede, '4/C statüsünde çalışan personelin sıkıntıları hala çözülmedi. Kuruluşlar arasında ise maaş farkı var'diye iddialarda bulunuldu.
SORUN ÇÖZÜLMELİ
Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş ise kamuda görev yapan yaklaşık 2.4 milyon memurun diken üzerinde oturduğunu belirtilip, 'Şu anda kamuda 300 bin sözleşmeli 27 bin 4/C'li personel çalışıyor. Yapılan uygulamalardan çalışanlar rahatsız. Bunun yanında yapılan düzenlemeyle üst düzey yönetici makamlarına sivilden geçişin önü açılmakta. Bunlar ise moralleri bozmakta'diye konuştu.
Güneş
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com