4/C'li Personel 2015 Yılı Tip Sözleşme Örneği
657 sayılı devlet memurları kanununun 4/C maddesi uyarınca çalıştırılan geçici personelin 2015 yılı tip sözleşme örneği yayınlandı. Bu sene imzalanan tip sözleşme örneği vizesinde değişiklik yapılıncaya kadar yenilenmiş sayılacak.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre, Bakanlar Kurulu’nca 29/12/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır. MADDE 15- (1) Bu Esaslar kapsamında istihdam edilecek geçici personel ile imzalanan hizmet sözleşmeleri, tip sözleşme örneği vizesinde değişiklik oluncaya kadar her mali yıl yenilenmiş sayılır. (4) Bu Esaslar kapsamında istihdam edilecek geçici personelin hizmet sözleşmeleri tip sözleşme örneğinde değişiklik oluncaya kadar yeni bir vize yapılmasına gerek kalmaksızın kullanılmaya devam olunur.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
MADDE 9- (1) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına göre yapılan çalışmaların toplam süresi üzerinden hesaplanarak bu maddedeki esaslara göre iş sonu tazminatı ödenir.(2) Ücretli izin süreleri dahil en az 12 ay fiilen çalışan geçici personelden;a) Sosyal Güvenlik Kurumunca kendilerine yaşlılık veya malullük aylığı bağlanması veya toplan ödeme yapılması, b) İlgilinin ölümü, c) İlgilinin keııdi isteği ile sözleşmeyi feshetmesi veya yenilememesi, hallerinden birinin vukü bulmasından dolayı hizmet sözleşmesi sona erenlere, çalışılan her 1 yıl için, ayrılış tarihindeki hizmet sözleşmesinde yazılı brüt aylık ücret tutarında iş sonu tazminatı ödenir. 12 aydan artan süreler için 12 ay için hesaplanan miktardan artan süreye isabet eden tutar kadar ödeme yapılır.
2015 Yılına ait Tip sözleşmesi yayınlanmış fakat sözleşmede 2014 yılında belirtilen ”
T.C
“Madde 5- İlgiliye, sözleşme süresince tahsil dereceleri dikkate alınmak suretiyle her ay brüt (………..) lira ödenir. ….. ” ibaresinde brüt ücret kısmı kaldırılmıştır.
Yukarıda bahse konu İş sonu tazminatında ” ayrılış tarihindeki hizmet sözleşmesinde yazılı brüt aylık” neye göre belirleneceği düşündürücüdür.
Diğer bir konu ise Sözleşmenin başlangıç tarihi ile bitiş tarihlerin ne olacağı konusudur. 01/01/2015-28/12/2015 olacağı varsayarsak, en son torba kanunla eklenen;
T.C
MADDE 66 – 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına aşağıdaki paragraf eklenmiştir.
“Özelleştirme uygulamaları sebebiyle iş akitleri kamu veya özel sektör işverenince feshedilen ve 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de bu fıkra kapsamında yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilir. Bu kapsamda istihdam edileceklerin sayısı, öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.” hükmü doğrultusunda açıklık getirilmesi gerekmektedir.
2015 Yılı 4/C Tip Sözleşmesi İndirmek için Tıklayınız.
Kaynak:www.memurmaasmutemeti.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Madde 11 ne anlama geliyor yine giriş çıkış yapılacak mı 01.01.2015-28.12.2015 şeklin demi olacak sözleşmenin geçerlilik süresi değil midir çalışma süresi değişti mi lütfen yetkili birileri net cevap yazsın Teşekkürler.
YanıtlaSilSözleşme Örneğindeki madde 11 e başlangı tarihi 01.01.2015 olacak fakat ..........................(hangi) tarihe kadar geçerlidir yazılacak bu nu neye göre yazacaklar. madem bidaha sözleşme imzalanmayacaksa buraya sosyal sigortadan alinacak emekli olmayı hakediş tarihi mi baz alınması gerekiyor bu konuda fikri olan ve bilgisi olan varsa açıklama yapabilir mi?
YanıtlaSilMadde 11 : e
YanıtlaSilBu sözleşme 01 Ocak2015 Tarihinden Emekliliği hakediş tarihine kadar geçerlidir . diye yazılsa daha iyi olmaz mıydı ? şimdi bu ................. tarihinden ........................... tarihine kadar geçerlidir. ibaresi bir çok sıkıntıları ve çelişkiyi beraberinde getirmez mi?
Bizim haberi yayınlamışsınız bari kaynak olarak belirtseydiniz.
YanıtlaSilhttp://www.memurmaasmutemeti.com/4cli-personel-2015-yili-tip-sozlesmesi.html
İsteğiniz üzerine kaynak site belirtilmiştir. Dikkatsizliğimize bağışlayın. İlginiz için teşekkürler
YanıtlaSil