Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

21 Şubat 2013 Perşembe

Sözleşmelilerin Kadroya Alınması Kapsamında 4/C Personeline Önemli Duyuru


Sözleşmelilerin Kadroya Alınması Kapsamında 4/C Personeline Önemli Duyuru
Hak Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Hükümet tarafından kamudaki farklı çalışma statülerinin kaldırılması konusundaki çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 4/C çalışanlarını da ilgilendiren sözleşmelilerin kadroya alınması hakkındaki açıklama Haksen'in internet sitesinde şu şekilde yapıldı.
Devlet Personel Başkanlığınca 26-27 Ocak 2013 tarihlerinde Abant’ta yapılan “Kamu Personel Rejiminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu” konulu çalıştayın ardından kamudaki sözleşmeli personelin kadroya alınacağı yönündeki basına yansıyan haberler üzerine 4/C personel tarafından yapılan çalışmaların içeriğiyle ilgili sendikamıza yoğun biçimde sorular sorulmaktadır.
Bugüne kadar olduğu gibi çalışanların en sağlıklı ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için açıklama gereği ortaya çıkmıştır.
Bilindiği gibi Haksen , 4/C dahil tüm sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunda baştan beri ısrarlı bir şekilde konuyu gündeme getirmiştir.
Başta 4/C nin iptali için sürdürdüğümüz iç hukuk mücadelesinin ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yaptığımız başvuru olmak üzere, 4/C personele yönelik yasal olmayan işlemlere karşı verdiğimiz hukuk mücadelesi, eylem ve etkinliklerle 4/C personelin sorunlarının çözülmesi için verdiğimiz demokratik mücadele herkesce bilinmektedir.
Sendikamız koşulsuz ve şartsız tüm 4/C personelin kadroya geçirilmesini talep etmiştir. Zaman zaman 4/C personelin 4/B statüsüne geçirilmesi yönündeki söylemlere de itibar etmemiştir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Son olarak Abant’ta yapılan çalıştaya konfederasyonumuzu temsilen katılan Genel Başkan Ayhan Çivi, çalıştayda yaptığı konuşmalarla bu talebimizi açık ve net bir şekilde yetkililere iletmiştir.
Çalıştayın ardından 28 Ocak 2013 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik tarafından çalıştaya ilişkin bir sunum yapıldığı yine tarafımızdan duyurulmuştu.
Daha sonraki günlerde söz konusu sunum hakkında bazı gazetelerde yer alan haberlerde bazı sayılar verilerek sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği belitilmiştir.
Bu haberlerin hiçbirisinde doğrudan doğruya yetkililerin herhangi bir beyanatı olmadan bazı kulis değerlendirmelerine yer verilmiştir. Bu haberlerde, kimi zaman 175 bin, 156 bin, 100 bin , 80 bin sözleşmeli personele kadro verileceği belirtilmiştir.
Doğal olarak, 4/C personeli de bu belirtilen sayılara kendilerinin de dahil olup olmadığını sorgulamaktadır.
Özellikle ve önemle belirtmek isteriz ki, bu sayıların hiç birisi resmi makamlardan alınmış değildir.
Tıpkı ülkemizde 45 bin 4/C'li personel çalıştırıldığının yazıldığı gibi. Halbu ki halen ülkemizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 25 bin civarında 4/C'li geçici personel çalıştırılmaktadır.
Bu nedenle belirtilen sayılara itibar edilmemesi gerekmektedir.
Diğer taraftan, belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği konusunda bir çalışmanın yapıldığı yetkili makamlarca açıklanmıştır.
Ancak, Abant’ta yapılan çalıştay’da yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda, 657 sayılı Yasa’daki genel düzenlemeler kapsamında , 4/C dahil olmak üzere kamudaki farklı çalışma statülerinin teke indirilmesinin amaçlandığı ifade edilmiştir.
Bu kapsamda, 657 sayılı Yasa’da değişiklik yapılmasına ilişkin farklı taslaklar hazırlanmakta olup, bu taslaklar konfederasyonların görüşlerine sunulacaktır.
Bu çalışmalarda 4/C personelin de kadroya geçirilmesi konusu bulunmaktadır.
Bu çalışmaların içeriği konusunda herhangi bir şey söylemek için ancak bizlere sunulması gerekmektedir.
Ne zaman gündeme geleceği veya gerçekleşeceği hükümetin iradesinde olmakla birlikte sendikamız bu konunun takipçisi olmaya devam edecektir.
Kaynak: HAKSEN
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. arkadaşlar haberlerle vakit kaybetmeyin..heryere yazın bimere akime cumhurbaşkanlığına meclise..kısaca kim varsa...yoksa ne durumumuz düzelir nede kadro verirler

    YanıtlaSil
  2. SELAM 4/C ÜZERİNDEKİ YETKİNİZ NEDİR

    YanıtlaSil
  3. Haksen 4/c lilere sendika hakkını kazandıran,Devlet personel başkanlığının''4/c'liler sendikalı olamaz.'' görüşünü mahkeme kararıyla değiştiren,fazla çalışma mesaisinin ve işsonu tazminatlarında en az %15 eksik ödenen (10 yılllık bir çalışan için 2500-3000tl. arası kaybı) ücretler için dava açıp kazanan,işten çıkarılan 4 üyesini işine tekrar geri döndüren,tüm 4/c lileri kapsayacak biçimde davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyan günümüzün yüz akı olan bir sendikadır.Diğerlerine duyurulur..

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com