Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Milletvekillerinin Emekli Aylığı ve İkramiyeleri


Milletvekillerinin Emekli Aylığı ve İkramiyeleri
07 Temmuz 2011 tarihinde 4/C li Geçici Personel Temmuz 2011 maaşlarını sitemizde açıklamıştık.Karşılaştırmanız açısından şimdide Milletvekillerinin emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerini açıklıyoruz.4/C li geçici personele üç kuruş ücreti çok gören vede 11 ay çalıştırıp 1 ay ücretsiz çıkış veren hükümetin ne kadar adaletli oldukları konusunda bir nebzede olsa fikir sahibi olabilirsiniz.4/C li çalışanlar çok şey istememektedirler yılda 12 ay çalışıp kadrolu olmak vede ailelerini geçindirebilecekleri kadar ücret istemektedirler.Haberimizi okuyup önce 4/C li geçici personelin aldıkları maaşı, sonrada çalışan Milletvekilinden geçtik (çalışan Milletvekili aylığı 9200 TL. civarıdır.) emekli Milletvekillerin aldıkları maaş ve ikramiyeleri değerlendirin.
12 Haziran 2011 seçimleri sonrasında seçilen milletvekillerinin çoğu görevine başladı. Geçtiğimiz hafta itibariyle de Bakanlar Kurulu üyeleri atandı. Sosyal güvenlik bağlamında milletvekillerinin 3 ayrı durumu bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, kendilerine henüz aylık bağlanmamış olanlar, ikincisi kendilerine bir emekli aylığı bağlanmış olanlar ve üçüncüsü ise 2008'den önce hiç memuriyet hizmeti olmayıp ilk kez milletvekili olanların durumu... Bu durumda olanlara hangi mevzuat uygulanacaktır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
12 haziran 2011 genel seçimlerden sonra TBMM üyeliğine seçilenlerin emekli aylıklarındaki sistem ne şekilde olacak, yazımızda bu konuyu ana başlıkları ile değerlendirmekteyiz.
1- HERHANGİ BİR SİGORTALILIK HALLERİNE (SSK, BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI) BAĞLI OLARAK TARAFLARINA AYLIK BAĞLANMAMIŞ OLANLAR:
Bu durumdaki TBMM Üyeleri, Kadın ise 20, Erkek ise 25 hizmet yıllarını tamamlamak zorundadırlar. Ayrıca yalnızca hizmet yıllarını tamamlamak yeterli olmamakta, aynı zamanda 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu Geçici Madde 205’de yer alan ve hesaplaması 23/05/2002 tarihindeki toplam hizmetlerine göre yapılan yaş grubunu da doldurmaları gerekmektedir.
Hizmet + Yaş = Emeklilik şartını yerine getiren TBMM Üyeleri istekleri halinde taraflarına aylık bağlanması talebinde bulunabilmektedirler. Aylık bağlanması talebinde bulunanlara TBMM Üyeleri için tanınan ek gösterge, makam tazminatına hak kazanılan görevleri bulunanlar bu görevleri ile birlikte TBMM. Üyeliği görevleri ile birlikte iki yıl bulunmuş iseler Makam Tazminatı tutarları ile birlikte aylık bağlanabilmektedir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
2- HERHANGİ BİR SİGORTALILIK HALLERİNE (SSK, BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI) BAĞLI OLARAK TARAFLARINA AYLIK BAĞLANMIŞ OLANLAR:
Taraflarına aylık bağlanmış olanlar istekleri halinde TBMM. Üyeliği görevlerinden dolayı 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu ile ilgilerini devam ettirebilmektedirler. Bu durumdaki kişiler yukarıda belirtildiği üzere hizmet + yaş şartını yerine getirmeleri kaydıyla isteklerine bağlı olarak aylıkları TBMM. Üyeliği emekli aylıklarına yükseltilmektedir.
Bu durumdakilerin daha once makam tazminatına müstehak görevlerde en az 2 yıl bulunmuş iseler, TBMM. Üyeliği için verilen makam tazminatı da aylıklarına eklenmektedir.
Makam tazminatına müstehak görevlerde hiç bulunmayanların veya 2 yıldan az bir sure ile bulunmuş olanların, 2 yıllık sürelerini tamamladıklarından, TBMM. Üyeliği emekli aylıklarına makam tazminatları da ilave edilmektedir.
NOT:
1- TBMM Üyeliği emekli aylığı şartlarını yerine getirmeyenlere bu şartları yerine getirecekleri tarihe kadar Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.
2- TBMM. Üyeliği görevleri müddetince Temsil Tazminatı ödemesi yapılmamaktadır. Temsil Tazminatı ödemesi emekli TBMM. Üyelerine yapılan bir ödemedir.
3- Yeni dönemde TBMM. Üyeliği görevine seçilemeyenler, yine TBMM. Üyeliği görevlerini yapıyormuş gibi 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu Ek Madde 76’da ifadesini bulan hükümler uyarınca primlerini yatırmak suretiyle hizmet + yaş şartını yerine getirmeleri de mümkün olmaktadır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
2011 Yılı Birinci yarı yılı için 5434 sayılı Kanun hükümlerine göre TBMM. Üyelerinin emeklilik konumundaki aylık ve ikramiye tutarları;
1. DERECE
4. KADEME,
9000 EK GÖSTERGE,
45000 MAKAM TAZMİNATI VE TEMSİL TAZMİNATI

HİZMET YILI --- AYLIK --- İKRAMİYE
25 Yıl------4978 TL. Aylık------73015 TL. İkramiye
27 Yıl------5036 TL. Aylık------78856 TL. İkramiye
29 Yıl------5095 TL. Aylık------84697 TL. İkramiye
30 Yıl------5124 TL. Aylık------87618 TL. İkramiye
32 Yıl------5182 TL. Aylık------87618 TL. İkramiye
38 Yıl------5358 TL. Aylık------87618 TL. İkramiye
40 Yıl------5416 TL. Aylık------87618 TL. İkramiye
3- 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNUN YÜRÜRLÜK TARİHİ OLAN 2008 YILI EKİM AYI BAŞINDAN ÖNCE 5434 SAYILI T.C.EMEKLİ SANDIĞI KANUNU HÜKÜMLERİNE GÖRE HİZMETLERİ BULUNMAYAN- DEVLET MEMURLUĞU HİZMETLERİNDE GEÇEN SÜRELERİ BULUNMAYAN-VE TARAFLARINA DA HİÇ AYLIK BAĞLANMAMIŞ OLAN VE İLK KEZ 12 HAZİRAN 2011 TARİHİNDE YAPILAN SEÇİMLERDE TBMM. ÜYELİĞİNE SEÇİLEN VE BU SURETLE DEVLET MEMURLUĞU STATÜSÜNÜ KAZANANLARA BAĞLANACAK OLAN AYLIK SİSTEMİ
Bu sistem, ek göstergesiz, makam tazminatsız, derece ve kademesiz bir aylık bağlama sistemidir. Aylık bağlanması sistemiyle, bu durumda olan sayın TBMM üyelerine ödenecek aylık bağlanma sistemi aynıdır.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. İşte Adelet, İşte Hukuk,,İşte Eşitlik Biz TEKEL ciler 15-18 yılı Devletin Daimi Kadrolu İşçisi olarak çalıştık.Aylık Ortalamamız 1200 ile 1500 arasında değişiyordu.. İşyerim olan TEKEL bulunduğum ilde Özelleşmedi Kapandı 6 ay boş gezdikten sonra işe 4-c statüsünde işe başlatıldım Başlatıldım diyorum çünki 45 yaşımdan sonra başka seçeneğim yoktu.. (hemde işe başladım diye 110 TL de damga vergisi alınıyor benden her yıl aylığım ise 850 TL)Çalıştığım kurumda 50 ye yakın Daimi İşçi ve 70 Memur çalışmakta biz TEKEL ciler olarakda 12 kişi çalışıyoruz.. çalıştığım kurumda Birçok işçi ve memur benim çalışma yılımın olan 18 yılın yarısını dahi çalışmamış, ben 18 yıl çalışmışım onlar ise 10 ile 15 yada kimisi yeni başlamış.. ben 10 ay 8 gün çalışışıyorum vede aylığım 850 TL ile 6 Kişilik Aileyi geçindirmeye çalışıyorum hemde 19 yıılık bir çalışan olarak. Çlıştığım işyerinde en az aylık alan Daimi işçi ve Memur benden 800 TL fazla alıyor..Şimdi yukardaki Miiletvekili aylıklarıyla hiç kıyaslamaya bile gerek duymuyorum sadace çalıştığım kurumdaki arkadaşlarla kıyaslama yapın.. 18 Yıl beden gücümle çalıştım Haram lokma boğazımdan geçmedi, Hırsızlıktan işten atılmamışım, Yüz kızartıcı suçtan işten atılmamışım, Rüşvetten dolayı işten atılmamışım, Peki suçumneki benim İşyerim kapandı diye.. Daimi işim elimden alındı, Özlük Haklarım bitti, Tazminat Hakkım bitti, Kazanılmış Haklarımın tümü elimden alındı, Aylığım yarıdan fazlası gitti, Ailce Perişan bir durumda geçim sıkıntısı içerisinde bırakıldık, Şimdi birzamanlar aynı haklara sahip olduğum işçi ve memur olan arkadaşlarla çalıştığım kurumda biz TEKEL den gelen arkadaşlar sabahtan akşama kadar diğer kurumlara evrak kavuşturmak için, getir götür ve temizlik, ile bahçe işlerini yapmak için adeta çırpınıyoruz... Çün bizden başkasına yaptıramıyorlar bu işleri ve ustelik çoğumuzun yaşı 45 in üstünde aylığız ise 850 TL. İşte kendilerini Adalet, Hak, Hukuk ve biz TEKEL cilere Merhamet ettiklerini söyleyenlerin adaleti.. Yükardaki MV aylıklarına bakın zaten bir çoğunun aylık geliri meclisinkinden fazladır. Zaten bizleride fazla ilgilendirmiyor ALLAH kimseyi bizim durumumuza düşürmesin ve herkese dahada fazlasını versin... Anlamadığımız?? siz bir kurumu Özelleştirebilir yada Kapatabilirsiniz ama orada çalışan binlerce insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur ve üstelik bu insanlar beden gücüyle çalışan insanlar, en verimli çağlarını Tütün Balyası çekerek, Kamyon yükleyerek çalışan insanlar... Bir çoğumuzun Üniversiteye giden,askarde olan ve Evlilik çağında olan Çocuklarımız var bunları nasıl 850 TL ile okutacağız, evlendireceğiz,yuva sahibi yapacağız... Evet Sayın Vekilllerimiz aylığınız fazla olsun 4 yılda süper emekli olun.. ASİLLERİNİZ olan TEKEL İşçisinin bu Mağduriyetini sona erdirin.. Duyun artık feryadımızı....

    YanıtlaSil
  2. ede bunlar doymaz sermaye milletvekilleri gevenlik güçleri emekçilerse tek 4/c ye kadro istiyoruz

    YanıtlaSil
  3. ben bir hadisi hatırlatmak istiyorum komşusu açken tok yatan bizden değildirbiz tekelcilere bunu yapanlarda bukadar maaşı alıpta bide utanmadan bizlerin madur elmedıklarını söylüyorlar ben soruyorum dininiz ne açlık sınırı altında 5 nüfusla yaşamaya çalışıyoruz demekki müslümanlıkla bi ilginiz yok sizin sadece kimlikte yazar yaşamadıktan sonra siz müslümanım deyin allah biliyor kulda aldığınız maaşı biliyor tekelcilere söylediklerinizi biliyor umarım imana gelipte bizide düşünürsünüz

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com