Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Mayıs 2016 Salı

Koncuk: Memur-Sen 4/C Konusunda Fiilen Yetkiyi Hükümet'e Devretmiştir


Koncuk: Memur-Sen 4/C Konusunda Fiilen Yetkiyi Hükümet'e Devretmiştir
Devlet Personel Başkanlığı’nda yetkili sendikalar ve ilgili kuruluşlarla yapılan toplantı neticesinde, kadro bekleyen 4/C’li ve üniversiteli işçilerin durumu yetkili sendikaların kendi eliyle hükümetin inisiyatifine devredildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, “önemli olan yetkili olduğunuzla hava atmak değil, aldığınız yetkiyi hakkıyla, cesurca kullanabilmektir. Cesaretiniz yok!” diyerek tepkisini dile getirdi.
Toplu sözleşme görüşmelerinde alınan bir kararın maliye yetkilisi tarafından şerh konulmasına seyirci kalanların korkak olduğunu belirten Başkan İsmail Koncuk, şu açıklamada bulundu:

“Devlet Personel Başkanlığı'nda (DPB), yetkili sendika ve ilgili kuruluşlarla yapılan toplantıda, 27 madde ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda sendikamıza bilgi verildi.
Sonuç kocaman bir hiç 4/C, üniversiteli işçilerin memur kadrosuna alınmasında gelişme yok. 4/C ile ilgili konu tamamen Hükümetin insafına terk edildi.
Bu konularda en büyük hata, tarihsiz bir toplu sözleşme kararını imzalayanlara aittir. Böyle olunca inisiyatif tamamen Hükümete bırakılmıştır.
Göç yolda düzülür mantığı ile, binlerce insana umut dağıtmak adına toplu sözleşme yapanlar, şimdi attıkları imzanın altında kalmıştır.
Toplantıda 4/C konusuna Maliye Yetkilisi şerh koymuştur. Toplu Sözleşme kararına bir maliye yetkilisi hangi yetki ile şerh koyabilmektedir? Tutanakta,

kurumların görüşünün önemi vurgulanmıştır. Toplu sözleşme kararları kesindir, bu vurgunun tutanağa yazılması dahi kabul edilemez.
Toplu Sözleşme kararları sonradan tartışılacak kararlar mıdır? Kamu kurumlarına bu hakkı kim, hangi kanun vermektedir. Yetkili sendika ne yapmaktadır?
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Her zaman söyledim, önemli olan yetkili olduğunuzla hava atmak değil, aldığınız yetkiyi hakkıyla, cesurca kullanabilmektir. Cesaretiniz yok!
Ben olsam, yetkimizi gasp etmek anlamına gelen bu tutanağa imza atmazdım. Bu teslim tutanağıdır. Yetki devridir” dedi.
İlgili tutanak aşağıda sunulmuştur.


Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com