Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

12 Mayıs 2016 Perşembe

4/C Çalışanlarının Vergi Dilimi İsyanı


4/C Çalışanlarının Vergi Dilimi İsyanı
Çalışanların vergi ödemediği bir ülke yoktur. Hatta ülke için önemli bir kazançtır. Çok kazanandan çok, az kazanandan az alınması vergide ana prensiptir. Ama ülkemizde bu kural ne kadar uygulanıyor işte orası muamma. Burada Adalet sağlanmadığında 4/C'lilerin isyanı başlıyor.

Dünyada eşi benzeri olmayan bir statü 4/C.. İşçiden olma, Memurdan doğma 12 Ay çalıştığı halde adı GEÇİCİ.. Tuhaflıklar bununla kalsa iyi. İşçi desen ikramiyesi yok. Memur desen onca Mahkeme kararlarına rağmen, 375 Sayılı yasaya göre ek ödemesi döner sermayesi yok. 1 Ocak 2016 Tarihinden beri toplu sözleşme kararları gereği 159 TL brüt bir ek ödemesi var. Ne gariptir ki 4/A ve 4/B statülerinde ek ödemeden Gelir Vergisi kesilmezken 4/C'linin bu cüz'i ek ödemesinden hiç bir genelge ve yasal dayanağı olmadığı halde vergi kesiliyor. 4/C'li çalışanlar Mutemetlerin insafına birakılmış. Maliye Bakanlığı işi gücü bırakmış 4/C'linin maaşı ile uğraşıyor. Yılbaşından beri 4/C'li maaşını ödenek talep edilen koddan alıyor. Taşeronla aynı kalemden.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Sonuç olarak Memurlar 3000 TL maaşla Haziran ayinda %20 vergi dilimine girerken 4/C'li 1800-1900 TL maaşla aynı dönemde %20 dilimine giriyor ve maaşı 140 TL düşüyor. Temmuz ayında yapılan %5 maaş zammı cebine hiç girmiyor.

Çözüm olarak gördüğümüz Toplu Sözleşme 36/1 Maddesi gereği 4/B pozisyonu geçirilmesi için Meclis açılınca diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik bu görevde değil. Yasama dönemi başlayınca diyen Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu da görevde değil. Sonu gelmez toplantılar yapılıyor. Toplantıları değerlendirmek için yeni Toplantılar. Resmi Gazeteyi kaale alan yok. Yetkili Sendika etkisiz. 4/C'li bıkkın yorgun ve umutsuz... Dudaklarinda yine aynı şarkı. Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah..
Emin Taşdemir
4/C DÜŞÜNCE VE EYLEM PLATFORMU

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. ne yazalım ki sitenize bittik iyice usandık yıldık perişan olduk bunlarda vicdan kalmamış ben gece gündüz kamuda dentim yapayım mesaimden çalışma saatlerimden feragat edeyim bu devlet için bunlarda bize bunu layık görsün yüce rabbim bunları bildiği gibi yapsın ıslah et rabbim ıslah et kurban olduğum yüce rabbim

    YanıtlaSil
  2. hak birgun yerıni bulacaktır akp bunu unutmasın

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com