Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

25 Mart 2016 Cuma

İsmail Koncuk KPDK'da 4/C'lilere Kadro İçin Net Tarih İstedi


İsmail Koncuk KPDK'da 4/C'lilere Kadro İçin Net Tarih İstedi
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) 2016 yılı Mart ayı toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda gerçekleştirildi. KPDK toplantısında Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak da hazır bulundu.
ÇALIŞMA BAKANI SOYLU: KPDK TOPLANTILARI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BAKIMINDAN SON DERECE ÖNEMLİDİR
Kamu Personeli Danışma Kurulu Mart ayı toplantısının açılışında bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılı Mart ayı toplantısının hayırlı olmasını diledi. Sorun ve sıkıntıların çözülmesi adına KPDK toplantısındaki görüş alış verişlerinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, "Reformist ve çözüm odaklı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de birlik ve beraberlik içinde çalışarak sorunların çözümü noktasında adımlar atacağımızdan şüphem yoktur. 2016 yılı Mart ayı KPDK toplantımızın tüm paydaşlarımıza ve tüm ülkenize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İSMAİL KONCUK: KPDK BİR DİYALOG MEKANİZMASI OLMALIDIR
Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda sorunlar ve çözüm önerileri üzerine konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4-C ve üniversiteki işçiler için artık bir takvimin çıkması gerektiğini net bir şekilde vurguladı. Taşeron meselesine de değinen Genel Başkan İsmail Koncuk, "Başbakan'ın kadro sözünün üzerine başka söz söylenmemelidir" dedi.
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,"4-C ve üniversiteli işçiler konusunda bu toplantıda bir şey söylemenizi bekliyoruz. Artık bu konuda Çalışma Bakanından bir söz duymak istiyoruz. 23 bin kişi olan 4-C meselesini bu kadar uzatmaya gerek yok.
1 Kasım'dan önce verdiğiniz kararları hayata geçirmek anlamında ciddi çalışmalar yaptığınızı sayın Başbakan'da söylüyor. Peki 4-C'liler ilgili alınan bu kararlar ciddiyetsiz mi ki, ne zaman hayata geçeceğini kimse bilmiyor. Çalışma Bakanı olarak sizde 4-C'lilerin kadroya alınacağı tarihi bilmiyorsunuz. Bu heyet bugün ortaya bu görüşü koymalıdır ve tarih belli olmalıdır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Üniversiteli işçiler meselesi. Bu da alınan bir karardır ama ortada birşey yok. Yani saldım çayıra, mevlam kayıra... Tarih verilen konular dahi sonuçlandırılmamışsa burada bir sıkıntı vardır. Tarih verilmeyen konularla ilgili kimsenin bilgisi zaten yok, çalışma yapılıp yapılmayacağını da kimse bilmiyor. 4-C ve üniversiteli işçiler meselesi ne zaman anlaşma maddesi gereği sonuçlanacaktır, bunu açığa kavuşturmamız lazım. Ortaya bir tarih konulsun ki, en azından bu hiçbir tarih olmamasından daha iyidir. Çalışma Bakanı olarak sizden artık net bir açıklama bekliyoruz" dedi.
Genel Başkan İsmail Koncuk, "KPDK önemli bir toplantıdır. KPDK toplantısı'nın önemine 4688 sayılı kanunda vurgu yapılıyor. 4688 sayılı kanununundaki hüküm ortadadır. Özellikle diyalogdan bahsedilmektedir. Bizler yılda iki kez toplanıyoruz. Kasım ayında bir toplantı yaptık ama Kasım ayında yaptığımız toplantıdan herhangi bir sonuç bize ulaşmadı. Toplu sözleşmenin hemen ardından yapılan bir KPDK idi ama hala alınan kararlar ve sonuçlarına ilişkin bir sonuç elde edemedik.
Toplu sözleşmelerde alınan 21 karar üzerinde "Çalışma yapılacak kararlar olarak ifade edildi. Aslında 22 olarak bunu söyleyebiliriz, KİT'lerde ücret gruplarının beşten üçe indirileceğine dair karar 01.01.2016 tarihine kadar çıkması gerekiyordu ama tarih verildiği halde hala sonuçlanmadı. Bu durum toplu sözleşme kararlarını ciddiyetsiz hala getirmektedir.
Burada belkide yapılması gereken en önemli şey kamu personeli ve yöneticiler arasında yaşanan sıkıntıların gündeme getirilmesi ve toplu sözleşmede alınan kararların ne halde olduğudur? Bu KPDK'dan gerçek anlamda bir sonuç çıkması için alınan kararlar ne halde bunu bilmemiz lazım. Türkiye Kamu-Sen olarak biz bu kararların altına imza atmadık ama kamu çalışanları imzalanan metnin sorumlusu olarak bizleride görüyor ve neticelerini soruyorlar.
KAMUSEN BAŞKANI İSMAİL KONCUK: 4-C VE ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER İÇİN TAKVİM BELİRLENMELİDİR

4-C'li çalışanlar ve üniversiteli işçilerle ilgili alınan kararların artık netleşmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Genel Başkan İsmail Koncuk, "Mesela, "4-C'liler kadroya alınacak" diye bir karar alındı. 1 Kasım'dan önce verdiğiniz kararları hayata geçirmek anlamında ciddi çalışmalar yaptığınızı sayın Başbakan'da söylüyor. Peki 4-C'liler ilgili alınan bu kararlar ciddiyetsiz mi ki, ne zaman hayata geçeceğini kimse bilmiyor. Çalışma Bakanı olarak sizde 4-C'lilerin kadroya alınacağı tarihi bilmiyorsunuz. Bu heyet bugün ortaya bu görüşü koymalıdır ve tarih belli olmalıdır.
Bu masada bugün 4-B'yi, geçici ebe, hemşire, vekil ebe, vekil imam, idari hizmet sözleşmeliler, kamu dışı aile sağlığı elemanları, 4924, 5393 gibi tüm çalışanları ve diğer meseleleri de masaya yatırmamız lazım.
Geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanlığında görev yapan iki veteriner yanıma geldi. Karı koca olan bu iki arkadaşımızın birisi Şırnak Beytüşebap'ta, diğeri ise Van Özalp ilçesinde görev yapıyorlar. Bir araya gelebilmek için tayin istiyorlar, " Sen 4-B'lisin olmaz ancak 4-A tayin isteyebilir" deniyor. Böyle bir düzenleme olur. Mu? Bu örnekler hukuk devletine, insan haklarına kamu çalışma hayatına hayatına yakışmamaktadır.
Biz bunlar düzelsin derken başka şeyler çıkıyor, mesele kiralık işçi dönemi..Eskinin amele pazarı gibi bir şey. Bunların hukuki hakları yok, emekli olma hakları zaten yok. Bu memleketin insanlarını kiralamamak gerek diye düşünüyorum. Hz. peygamber efendimiz, "Çalıştırdığınız insanlara yediğinizden yedirin, giydiklerinizden giydirin' buyuruyor. Kimsenin yediği, içtiğinde gözümüz yok ama bu insanları diğerleri ile benzeri normlara eşit tutmak zor olmamalıdır.
ÇALIŞMA BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: YENİ BİR KOMİSYON KURARAK SONUCA ULAŞMA GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un ısrarlı tutumu karşısında 4-C ve Üniversiteli işçiler konusunu değerlendiren Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin başkanlığında kurulacak bir komisyonun bu konuda derhal çalışmalara başlayacağını belirtti. Bakan Soylu,"4-C meselesinde bir sonuca ulaşmak için çalışmalar devam edecek, süreci hızlandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bir adım daha atmamız gerekiyorsa bir adım daha atalım. Bakan yardımcımız Orhan Yeğin başkanlığında Devlet Personel Başkanlığımız ve Maliye Bakanlığımızın da içinde olacağı bu komisyon çalışmalarını sürdürecek ve bu konuların çözümü için süreci hızlandırma gayreti içinde olacaktır" dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. başkan iyi diyorsunda siz sendikalar dirayetli değilsiniz yetkili sendika dik duramıyor o yüzden boş vaatlerde bulunmayın insanları boşuna umutlandırmayın bu hükümet 4 clilere birşey vermez yetkili ve sizlerin dik durması lazım önce mahkemelerden birşeyler alıyorduk yetkili sendika onuda bitirdi gerçi adalet elbet birgün herkese lazım olacak bizim kaderimizbuymuş saygılar

    YanıtlaSil
  2. 4,c. liler diyorki nasıl bir çalışmaydı yılar sürdü milet vekili maaşlarını bir gecede haletti ler bizim için yıllardır çalışılı yor bukadar yalan çı bir siyaset anlayışı olamaz

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com