Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

9 Ocak 2016 Cumartesi

Memur-Sen'in Maliye Bakanlığından Talepleri


Memur-Sen'in Maliye Bakanlığından Talepleri
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Hadi Erdoğmuş Maliye Bakanı Naci Ağbal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Bakan Ağbal'a hayırlı olsun dileklerini ileten Ali Yalçın, kamu görevlilerinin gündemindeki konularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.
Maliye Bakanlığı'nda gerçekleşen ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem toplu sözleşmelerinin 22 Ağustos 2015 tarihinde imzalanarak 23 Ağustos 2015 tarihli ve 29454 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.
Başkan Yalçın, Toplu Sözleşmenin kamu görevlilerinin geneline yönelik mali ve sosyal haklar başlıklı ikinci kısmı ile hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklar başlıklı üçüncü kısmında yer alan bazı hükümlerinde çalışmaların yapılması yanında bazı maddelerinde de çalışmaların belirlenen bir tarihe kadar sonlandırılarak kamu görevlilerinin lehine hüküm olarak mali ve sosyal haklarına yansıtılmasının imza altına alındığını vurguladı.
ÇALIŞMA BEKLEYEN KONULAR

-->
Ali Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerine bağlı olarak; bazı işçilerin kamu görevlisi ve geçici personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında tam zamanlı çalışan geçici personelin sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmeleri, refakat izninin kullanılmasına yönelik sorunların giderilmesi, kadro dereceleri, sivil memurların hukuki durumları ile işçilikte geçen sürelere ilişkin konularda yapılması gereken çalışmaların ivedi sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
KİT'lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri, KİT'lerde sözleşmeli personel yıllık izinleri, Büyükşehir belediyelerine bağlı genel müdürlük daire başkanlarının ek göstergesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda sözleşmeli statüde çalışan personelin kadroya geçirilebilmeleri, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü personeli havacılık tazminatı, seyyar görev tazminatı, PTT'de çalışan başdağıtıcı ve dağıtıcıların çalışma yaş sınırının yükseltilmesi, Denetleme memurları kadroları, DHM personeline havacılık tazminatı ve Usta öğreticiler gibi konularında Toplu Sözleşme kapsamında çalışma yapılmasına karar verilen konular olduğunu vurgulayan Yalçın, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.
GELİR VERGİSİ MATRAHI YENİDEN DÜZENLENSİN
"Gelir Vergisindeki matrah artışı %5,8 civarında olurken, buna karşılık memur maaşlarındaki artış yaklaşık %12 olmuştur" diyen Yalçın, "Bu da kamu görevlilerinin 2016 yılında 2015 yılına göre daha fazla gelir vergisi ödeyeceği gerçeğini doğuracak olup dolayısıyla kamu görevlilerinin gelir artışı 2015 yılına göre reel olarak azalacaktır. Bu çerçevede gelir vergisi matrahlarının bir önceki yıla göre %12 oranında artırılmak suretiyle yeniden düzenlenmesi gerekmektedir" dedi.
4/C'LİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

-->
3. Dönem Toplu Sözleşmelerine bağlı olarak; 4/C'li geçici personelin, sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi ve 4/C statüsündeki personellerin sorunlarının da çözülmesini isteyen Genel Başkan Ali Yalçın, "4/C statüsündeki personelden Mahkeme kararları ile ek ödeme alanların durumu var. Toplu sözleşme görüşmelerinde herhangi bir sıkıntı çıkamayacağı konusunda taahhüt de verilmiştir" hatırlatmasında bulundu.
YAN ÖDEME KARARNAMESİ YENİDEN DÜZENLENSİN
Öte yandan Yalçın, Yan ödeme kararnamesinin yeniden düzenlenmesini ve özellikle müdür unvanlı personelin eşitlik ilkesi gereği özel hizmet tazminatlarının Adalet Bakanlığı’nda çalışan müdürlerle aynı seviyeye getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Bakan Ağbal ise Yalçın ve beraberindeki Memur-Sen Heyetine teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Kutbettin Aydın, Vecdi Yanbaz, Sezayi Soysal ile Enerji-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk ve Gürkan Kaya hazır bulundu.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. Hep aynı terane. Laf olsun torba dolsun.

    YanıtlaSil
  2. Ayın 15 inde ek ödeme alamazsak coluk cocuğumuzun rızkının vebali üstünüzdedir o imzayı atanlar sorumludur hesap vermelidir

    YanıtlaSil
  3. ek ödemedeki ödeme sorununun kalıcı çözümü bizlerin 4/B sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi ile çözülür.

    YanıtlaSil
  4. "4/C statüsündeki personelden Mahkeme kararları ile ek ödeme alanların durumu var. Toplu sözleşme görüşmelerinde herhangi bir sıkıntı çıkamayacağı konusunda taahhüt de verilmiştir diyorsunuz sayın başkan. mahkeme kararı ile ödenen 670.00 TL ek ödeme gelir vergisi, damga vergisi ve ssk kesintisi ile 112.00 TL ye düştü ocak maaşında.2577 sayılı idari yargılama usulü kanunun 28. maddesinin 1. fıkrası hükümleri doğrultusunda işlem yapılması gerekirken, maliye bakanlığı görüşü doğrultusunda 01.01.2016 tarihinden itibaren 3. dönem toplu sözleşmeye bağlı olarak 1800 çarpı maaş katsayısı oranın ek ödeme yapılıyor. maliye bakanlığının yeni bir görüş yazarak mahkeme kararı ile ek ödeme alanların mağduriyetini gidermesi gerekmektedir.bu durum yeni dava konusu olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Dostlar pazarda görsün ziyareti,bakanla görüşüyorsun bakanın genel müdür yardımcısı bildiğini okuyor,hemde bakan adına. Siz altına imza attığınız sözleşmeye madde olarak koymazsanız kimsede sizi kaale almaz böyle.Sendikacılık hükümet sözcüsü gibi çalışmak değil üyelerin için masaya yumruğunu vurmaktır. Gidinde dünyadaki örnekleri inceleyin. Sanki hükümetin 26. Bakanı gibi davranmanıza,ancak bu kadar değer verilir.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com