Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

11 Ocak 2016 Pazartesi

Ali Yalçın: 4/C'liler İçin Çalışmalarımız Sürüyor


Ali Yalçın: 4/C'liler İçin Çalışmalarımız Sürüyor
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri Ankara medyasıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Genel Merkezde gerçekleştirilen kahvaltı programında Başkan Ali Yalçın, basın emekçilerinin gazeteciler gününü kutladı. Ali Yalçın, Gazetecilerin 4/C'liler, taşeron ve üniversiteli işçiler, KİT'lerde temel ücret grupları ve yıpranma tazminatı hakkındaki sorularına flaş cevaplar verdi. Başkan 4/C çalışanları hakkında şunları söyledi:

-->
4/C’LİLER KADROYA GEÇİRİLMELİ
4/C’li personelin kadroya alınması konusunda Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak 4/C statüsünde kamu görevlisi istihdamını başlangıçtan itibaren 'kanayan yara', 'sosyal dinamit', 'insan onuruna yakışmayan istihdam' olarak nitelendirdik. Bu anlayışla, toplu görüşme sürecinde de toplu sözleşme görüşmelerinde de 4/C’li arkadaşlarımızın kadroya alınması, çalışma şartlarının, mali haklarının iyileştirilmesi mücadelesini verdik. Bu çalışmalar sonucunda, çalışma sürelerinin 11 aydan 11 ay 28 güne çıkarılması, emekli oluncaya kadar istihdam edilmeleri, öğrenim durumlarına göre ücretlerinin arttırılması, bir kez sözleşme imzalamaları, doğum izni, mazeret izni ve aile yardımı gibi imkanlardan yararlanmalarını sağladık. Ancak, asıl ve mutlak hedef, kadroya geçmeleri, kariyer-liyakat sistemine dahil olmalarıdır bizim için” dedi.
4/C’LİLER İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “3.Dönem Toplu Sözleşme’de ek ödemelerinin artırılması, fazla çalışma ücretinden ile aile yardımından yararlanma haklarının devamı gibi mali haklar yanında, 4/C statüsünden kurtulmaları yönünde çalışma yapılması kararı aldık. Bu çalışmanın bizim için “evet” noktası 4/C statüsünden kadroya geçirilmeleridir. Bu yönde girişimlerimiz, temaslarımız sürüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne en kısa süre içerisinde bizim hedefe ulaşmamızı sağlayacak tasarı ve teklifin sunulmasını sağlamak amacıyla Maliye ve Çalışma Bakanlıkları ile Devlet Personel Başkanlığı nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz 3. Dönem Toplu Sözleşmenin 36'ncı maddesindeki hükmü, en kısa sürede kazanıma dönüştüreceğimize inanıyoruz.”
ALİ YALÇIN’DAN 4/C ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME AÇIKLAMASI

-->
Mahkeme kararıyla ek ödeme alan 4/C’liler hakkında ise Başkan Ali Yalçın, “3. Dönem Toplu Sözleşmesinin mali haklar yönüyle ilk kez hayata geçen hak ve kazanımlarından biri 4/C’li personelin ek ödeme hakkından yararlandırılması olmuştur. Bu noktada, bu kazanımın hayata geçtiği sürede, bazı kurum ve kuruluşlarda görev yapan 4/C’li personel adına açılan/açtığımız davalar sonucunda mahkeme kararıyla ek ödeme hakkından yararlanan arkadaşlarımız vardı. Bizim toplu sözleşmeyi imzalamamızdan sonra, bazı kurum ve kesimler 4/C’lileri mağdur ettiler vavelası kopardılar. Oysa gerçek durum bu değil. Toplu Sözleşme hükmünde, bütün 4/C’lilere ek ödeme ödenmesi var. Toplu sözleşmenin ilgili maddesinde Mahkeme kararıyla ek ödeme almakta olanların ek ödemelerinin kesilmesi ya da mahkeme kararıyla ek ödemeden yararlananların toplu sözleşmeyle elde edilen ek ödeme hakkından yararlandırılmaması gibi bir hüküm ve ifade bulunmuyor. 500’e yakın arkadaşımızın ek ödeme aldığı fakat toplamda 25 bine yakın 4/C’li personel olduğu gözetilirse biz 24 bin 500 civarında arkadaşımızın ek ödeme mağduriyetini giderdik. Diğer 500 arkadaşımız da hem toplu sözleşme kaynaklı ek ödemeyi hem de aksine bir yargı kararı oluşmadıkça yargı kararına dayalı ek ödemeyi almaya devam edebilirler” açıklamasında bulundu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
TAŞERON VE ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Taşeron ve üniversite mezunu işçiler konusunda da açıklamalarda bulunan Yalçın, şunları söyledi: “Bu konu son derece önemli bir konu… Hem kendi mecrasında hem de etkileyeceği mecralar yönüyle.. Taşeron işçi statüsünde bulunanların ve üniversite mezunu işçilerin kadroya alınması bizim yıllardır dile getirdiğimiz bir husus. Biz kamudaki asli ve tek istihdamın kadrolu statü olması duruşumuzu bu konuda da temel yaklaşım olarak ortaya koyduk. Ancak, burada özellikle ifade etmemiz gereken bir durum var. 657 sayılı Kanunun 4'üncü maddesinde yer verilmeyen işçi ve taşeron çalışanların kadroya geçirilmesi yönünde bir düzenleme yapılırken, 657 sayılı Kanun kapsamındaki 4/C ve 4/B kapsamındaki personelin sonraya bırakılması işin doğasına, kamu personel sistemi paradigmasına, kamu hizmeti perspektifine uygun olmaz. Kaldı ki, gerek seçim programında, gerek hükümet programında gerekse acil eylem planında 'asıl işi yapmak' ve/veya 'kamu görevlileri tarafından yürütülen işleri görmek' ön şartı üzerinden sırasıyla taşeron ve kamudaki üniversite mezunu işçileri kamu personel sistemine üstelik kadrolu statüde dahil edilirken kamu personel sistemi içerisindeki 4/C’lilerin ve 4/B’lilerin kadrolu hale getirilmemesi olağan dışı olur.
Bu iki sorun hakkında da kısa süre içerisinde olumlu sonuçlanacağı yönünde beklenti içerisinde olmamızı sağlayan somut adımlar, sonuç getirici çalışmalar başladı.”

KİT’LERDE ÜCRET GRUPLARI DÜZENLEMESİ KAYNAKLI MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK
KİT’lerde temel ücret gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesine ilişkin çalışma hakkında ise Yalçın, “KİT’lerde temel ücret grupları konusu bizim yıllardır üzerinde durduğumuz, talep, teklif ve taslağa dönüştürdüğümüz bir konudur. Bununla ilgili taslak çalışmalarımızı üç toplu sözleşme de teklif olarak sunduk ve Devlet Personel Başkanlığına ayrıntılı ve gerekçeli bir bilgilendirme yaptık. Bizim bu yıl ki teklifimiz genel bir çerçeve olarak toplu sözleşme metnine girdi ve temel ücret gruplarının yeniden düzenlenmesi konusunda 31/1/2016 tarihinde tamamlanacak bir çalışma yapılması konusunda uzlaşıldı. Bu hüküm çerçevesinde Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Hazine ve Devlet Personel Başkanlığı’nın birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda bir taslak hazırlandı. Bu taslak yakın zamanda ilgili kamu kurum ve kuruluşların öneri ve değerlendirmesine sunulacak. Aynı şekilde yetkili konfederasyon ve sendikalara da taslağın son şekli gönderilecek ve büyük bir ihtimalle 31/1/2016 tarihi itibariyle KİT’lerde ücret grupları düzenlemesi kaynaklı mağduriyetler giderilmiş olacak. Bir başka ifadeyle, çalışma yapılması şeklindeki toplu sözleşme hükmü kazanıma dönüşmüş olacak” dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. Edeler tam açıklamayı yaptığı gün maaalar yapılıp bankaya gitti 4/c personelinin ek ödemesi 159 yaptılar atı alan Üsküdar geçti ali bey yalan söylüyor bide cuma izni diyolar kül hakkını gasp ediyorlar 25.000 4/c 500 mahkeme vermiş çoğu onandı

    YanıtlaSil
  2. mahkeme kararı ile aldığımız ek ödemeyi 01.01.2016 tarihinden itibaren kestiler sayın başkan. 590.00 TL olan ek ödeme 112.00 TL ye indi. sakarya da mahkeme kararını uygulamıyorlar.maliye kararını uyguluyorlar

    YanıtlaSil
  3. toplu sözleşmede bu ücrete keşke ek ödeme demeseydi. seyyanen zam falan denseydi. ek ödeme ile alakası yok çünkü.159.00 TL (kesintiler hariç) ek ödeme alan kamu personeli var mı. hayır. o zaman nasıl ek ödeme olur bu. mahkeme kararı ile ek ödeme alanlar mağdur edildi. sanırım sırf bunun için mahkeme yolunu kapatmak için adına ek ödeme dendi. seyyanen iyileştirme denir herkes yine almış olurdu bu ücreti. yine söylüyorum sırf mahkeme yolunu kapatmak için adına ek ödeme dendi.bu bir oyun ve tarafları belli. 4/C liler yine figüran. selam olsun başrol oyuncularına.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com