Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

1 Aralık 2015 Salı

KPDK Toplantısında 4/C Adına Neler Yaşandı?


KPDK Toplantısında 4/C Adına Neler Yaşandı?
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Kasım ayı toplantısı 30 Kasım 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı toplantı salonunda Memur Sendikaları Konfederasyon başkanları ile 11 hizmet kolunda yetkili olan sendika başkanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.
Bu KPDK toplantısı 4/C çalışanları adına büyük önem arz etmekteydi. Sebebi ise memur sendikaları ve hükümet arasında gerçekleştirilen son toplu sözleşme görüşmelerinde 4/C çalışanlarına kadro verilmesi için çalışma yapılması karar altına alınmıştı. Sendika yetkilileri alınan kararların uygulanacağını söylese de, 4/C'liler bu zamana kadar kendilerine yapılanları düşünerek, alınan kararın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda hep bir tereddüte düşmekteydiler. 4/C'ye kadro konusunda son noktayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU koydu. Bakan SOYLU toplantıda yaptığı konuşmada,

-->
son toplu sözleşmede oransal artışın yanında sosyal haklarla ilgili taleplerin de görüşüldüğünü, bunlardan bazılarının sonuçlandırılmasının daha sonraya bırakıldığını, bunlar arasında yer alan 4/C'li personelle ilgili çalışmalara başlandığını belirtti.
Toplantıda konuşan Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanları 4/C’lilerin 4/B’li sözleşme kadrolarına değil, 4/A’lı olarak kadroya geçirilmesi yönünde görüş bildirdiler.
Kamu Personeli Danışma Kurulu Kasım ayı toplantısının açılışında bir konuşma yapan yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, KPDK toplantılarının kamu çalışanlarının ve çalışma hayatının sorunlarının çözülmesi bakımından son derece önemli olduğunu söyledi. Bakan Soylu, “Kasım ayı KPDK toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Bu masa yıllardır yapılan reformların hayata geçmesini sağlaması bakımından son derece önemlidir. Ortak akıl çerçevesinde ülkemiz insanlarının rahatı ve refahını arzu ediyoruz. Bakanlık görevim boyunca çalışma hayatında reformlar yapmak adına gayret sarf edeceğim. Bu masada ortak akıl etrafında güzel çalışmalara imza atacağımıza inancım sonsuzdur. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantımızın tüm paydaşlarımıza ve tüm ülkenize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
4/C'li Personelle İlgili Çalışmalara Başlandı

-->
Son toplu sözleşmede oransal artışın yanında sosyal haklarla ilgili taleplerin de görüşüldüğünü, bunlardan bazılarının sonuçlandırılmasının daha sonraya bırakıldığını aktaran Soylu, bunlar arasında yer alan 4/C'li personelle ilgili çalışma, cuma namazı izni, fiili hizmet süresi ve KİT'lerde yıllık izinlerin devriyle ilgili çalışmalara başlandığını bildirdi.
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4-C’lilerin 4-B’li sözleşmeli statüye geçirilmesi konusundaki görüşüne karşı çıkarak, “4/C’lilerin 4-B’li statüye geçirilmesi değil, talebimiz 4-A’lı olarak kadroya geçirilmesidir. Sonuçta bizim bütün sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi isteğimiz ve mücadelemiz sürerken bir grubun sözleşmeli statüye alınmasını kabul etmemiz mümkün değildir. 4-C meselesi artık gündemden düşmeli, bu insanlara kadroları verilmelidir. Hekim dışı sağlık personeli, vekaleten çalışanlar, üniversiteli işçilerin beklentileri çözülmelidir. Fazla çalışma ücretleri evlere şenlik. Geçen yıl yapılan zam 10 kuruş, zam diye takdim etmek bile yanlış” dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da, “Kamu personel sisteminde genel istihdam şeklinin kadrolu ve güvenceli "memur" statüsü olması gerektiği konusundaki genel yaklaşımdan hareketle 4/C ve 4/B statüsünde istihdam edilen kamu görevlilerinin memur statüsüne geçirilmesi ısrarlı talep ve teklifimizdir. Yakın dönemde, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönünde iki kez yasal düzenleme yapılmış olmasına rağmen söz konusu düzenlemede 4/C'li personele kapsamda yer verilmediği gibi bu düzenlemelerden sonra sözleşmeli personel istihdam edilmesi yoluna gidilmiştir.
Diğer taraftan, kamu kurum ve kuruluşlarında, yürüttükleri görevler ve sundukları hizmetler itibariyle memur kadrosuna ait işleri gören yükseköğretim mezunu kamu işçileri de bulunmaktadır.
Bütün bu hususlar yanında geçmiş dönem KPDK kararlarında ve 3. Dönem Toplu Sözleşme metninde yer verilen kararlar ve hüküm gözetilerek, kamu personel sisteminin kadrolu istihdam temeline oturtulması ve güvenceli istihdamın esas olması perspektifiyle 4/C'li personelin, 4/B'li personelin ve (KİT'ler dahil) kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetim birimlerinin işçi pozisyonlarında görev alan yukarıda belirtilen çerçevedeki işçilerin memur statüsüne geçirilmesi noktasında ivedilikle düzenleme yapılması gerekmektedir” dedi.
Haberimizin tüm hakları www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr 'ye aittir. Haberimiz yalnız aşağıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek paylaşılabilir.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com