Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Ocak 2015 Çarşamba

Türk Eğitim Sen 4/C'lilere Ek Ödeme İçin Danıştay'a Dava Açtı


Türk Eğitim Sen 4/C'lilere Ek Ödeme İçin Danıştay'a Dava Açtı
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim Sen 4/C çalışanlarının ek ödemelerden faydalanması için Danıştay'a dava açtı. Sendika açtığı davada 1 ocak 2015 tarihinde yürürlüğe giren ve 4/C çalışanlarının mali ve özlük haklarını belirleyen Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İş Sözleşmeleri Sona Eren İşçilerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esasların 7. maddesinde ek ödeme maddesinin kapsam dışı bırakıldığı gerekçesi ile konuyu Danıştay'a taşıdı. Türk Eğitim Sen'e 4/C çalışanları için yaptıkları tüm girişimler dolayı ile teşekkür'ü bir borç biliriz. Türk Eğitim Sen açılan dava hakkında kendi sitesinde şu açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere, 31.12.2014 tarih ve 29222 (4. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 2014/7140 sayılı ve 29.12.2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan “Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İş Sözleşmeleri Sona Eren İşçilerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar” ile 01.01.2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (C) bendi uyarınca istihdam edilen personelin çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Bahsi geçen Bakanlar Kurulu’nun “Ücretler” başlıklı 7. Maddesinde ek ödeme hakkının kapsam dışında bırakıldığı görülmektedir.

Türk Eğitim Sen olarak Danıştay nezdinde açtığımız davada, ilgili Esaslar’ın “Ücretler” başlıklı 7. Maddesinde ek ödeme hakkına yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin iptalini talep ettik.
Türk Eğitim Sen'in 4/C çalışanları için açtıkları ek ödeme davasına buradan ulaşabilirsiniz.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com