Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Ocak 2014 Cuma

Faruk Çelik: 4/C'li Geçici Personelin Durumu Masaya Yatırılacak


Faruk Çelik: 4/C'li Geçici Personelin Durumu Masaya Yatırılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in de arasında olduğu bazı bakanlar, yarın 4/C'liler başta olmak üzere 50 konu başlığıyla toplanacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de arasında bulundğu bazı bakanlar, yarın, 4/C'liler başta olmak üzere 50 konu başlığı altında toplanacak.
Bakan Faruk Çelik, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinden önceki iktidarlar döneminde özelleştirme neticesinde yaklaşık 7 bin kişinin ortada kaldığını, daha sonra bu kişilerin kendi dönemlerinde 4/C statüsüne ihtisas edildiğini açıkladı. Bakan Çelik, "Bu, 7 bin kişinin ve daha sonra özelleştirme neticesinde tazminatlarını alan, iş akitlerine son varilmiş olanların yeniden istihdamı. Dolayısıyla emeklilik hakkı kazanmalarıyla ilgili bir imkan sağlamaya dönük bir statü" açıklamalarında bulundu.
Bakan Faruk Çelik, söz konusu statüyle ilgili çok mücadeleler ve tartışmalar yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Süreç içerisinde asgari ücretten bazı kazanımlar elde edilerek şu anda ilkokul mezunu bir 4/C'li 2013 yılı içerisinde bin 33 lira ücret alıyor. Ortaöğretim ve yüksekokul mezunları bin 250 lira ücret alıyorlardı. Bu toplu sözleşmede biz oturduk ve yetkili sendikayla birlikte birçok tartışma neticesinde bunların ücretlerinde yüzde 40'lara varan bir artış sağladık. Şu anda ilkokul mezunu bir 4/C'li bin 500 lira maaş alacak. Ortaöğretim mezunu 4/C'li ise bin 606 lira alacak. Yüksek okul mezunu 4/C'li ise bin 716 lira alacak. Öte yandan ücretlerde aile yardımı dahil."
www.4cmagdurlari.blogspot.com
-"4/C'lilerin taleplerinin statüyle ilgili"
4/C'lilerle ilgili kararı, Ağustos 2013'te aldıklarını hatırlatarak, bu statüde çalışanların yeni maaşlarını Ocak 2014'ten itibaren alacaklarını vurgulayan Bakan Çelik, "Maaşlarını alırken bakacaklar ki aile yardımı hakkı kazanıyorlarsa bu ücretlerinde yüzde 40'lık bir artış söz konusu" dedi.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 4/C'li statüsündeki çalışanlarin taleplerinin statüyle ilgili olduğunu ve kendilerine "Bizi, 4/C'den kurtarın. Psikolojik olarak bizi rahatsız ediyor" dediklerini kaydederek, "Diyoruz ki, '4/C'den kurtarınca değişen bir şey olmayacak ki'. Ücreti de söylemiyorlar. Aslında bu karar, Hükümet'in bir kararı. Ben son Bakanlar Kurulunda bu konuları ayrıntılı bir şekilde arz ettim. Yani 'tablo budur, bu artışları sağladık. Herkes müteşekkir ama statüyle ilgili bir sorun var. Bunu bilelim, çalışmalarda değerlendirelim' diye gündeme taşıdık" ifadesini kullandı.
Cumartesi günü Ekonomi Bakanlarıyla görüşeceklerini ve bu konuyu da gündeme getireceklerini bildiren Faruk Çelik, "50 başlıklı konu var. Biz Çalışma Bakanlığı olarak 'ücretler iyileştirildi ama statüyle ilgili bu talebi bir kez daha görüşelim' diyoruz. Eğer bir çıkış yolu bulabiliyorsak bulacağız, bulamıyorsak onu da açıkca kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamalarında bulundu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

9 yorum:

  1. kadro vermiyorsanız adam gibi söyleyin eyvallah diyelim,ama ne olur allah rızası için bize umut verip sonra ocağımızı yıkmayın

    YanıtlaSil
  2. nerde 00/40 zam asgari geçim i niye sayıyorsunuz ozammı zaten onu siz degil yücü türk yargı sı verdiydi.

    YanıtlaSil
  3. BAKAN BEY SÖZLEŞME OLMADAN VE 365 GÜN ÇALIŞIP AYNI MAAŞI ALMAK 4 C HAKSIZLIĞINI ASLA ORTADAN KALDIRMAZ.LİSE MEZUNUYUM AİLE YARDIMI YOK ŞUBATTA ALACAĞIM ZAMLI MAAŞ 1,380.BİZE EKMEK ALACAK PARA LAZIM DERDİMİZ İŞ GÜVENCESİ DEĞİL.KADROMUZ VERİLDİKTEN SONRA İŞ GÜVENCESİ ZATEN GELECEK.ALINAN KADROLARIMIZI İSTİYORUZ.

    YanıtlaSil
  4. sizden önceki hükümetlerde 7000 kişi işsiz kalmış da sizin hükümetinizde kaç bin kişi özelleştirmeden mağdur olmuş hiç sayıdan bahsetmiyorsunuz her yeri satıyorsanız çalışan personele de hakkını vermeyi düşünmelisiniz önceki hükümetlerde insanlar işsiz kalmışda çok mu iyi olmuş .Şu anda mağdur olanların büyük çoğunluğu büroda çalışan işçiler ,memurlar kadar hatta daha fazla çalışan insanlar memurlara tüm hakları verildiyse işçilere de verilmeliydi .Belediyelerde çalışan işçileri neden tüm hakları ile geçirdiniz onun da izahını yaparsanız çok iyi olur onların sayıların da hiç az değil .Kitlerde çalışan işiçiler şu anda kamu kurumlarında çalışan memurların 1 ayda sallana sallana ,söylene söylene yaptıkları işleri 3 günde yapıyorlardı bunları neden hiç hesaba katmadan insanların emeklerini alın terlerini kazanılmış haklarını hiçe sayıyorsunuz en büyük günah kul hakkı yemektir "Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste"Sizleri Yüce Rabbime havale ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. SATIN BAKAN BİRİLERİNİ ZENGİN YAPACAĞIZ DİYE BENİM DÜZENİMİ 2005 DE SİZ BOZDUNUZ ONDAN NİYE BAHSERMİYORSUN UTANMADAN BİRDE İŞ VERDİK DİYORSUN

    YanıtlaSil
  6. Sayın yetkisiz çalışma bakanı vereceğin kadroda maaşta cehennemin yedi kat dibine batsında birdahada çıkmasın tamammı. Hala yüzlü yüzlü çıkıp kendinizi hükümetinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Ama gayet normal bir Ata sözü var "Balık baştan kokarmış" kimse bu dünyaya kazık çakıp öbür dünyaya gitmemezlik yapamadı siz ve hükümetinizin en başındakinden ensonundaki yöneticilerle ilahi adaleti olan yüce Rabb'imin huzurunda hesaplaşacağız. Bu dünya artık sizin olsun doya doya yiyin.

    YanıtlaSil
  7. bu bakan neye el attıysa olumsuz çıktı en yakın doğum izni 2 haftayı bile ekleyemedi olumsuz. attı tuttu ve sonuç eskiye dön 4-c de böyle olacak ...inanmayın bu bakana artık yapmayın haberinide.......

    YanıtlaSil
  8. tok un acdan haberi olmaz biz yıllardır boşuna konuşuyoruz..ama ALLAH kerim bizimde sıramız gelir....

    YanıtlaSil
  9. özelleştirmelerden gelen ve 4/c ye mağdur edilen emekçiler olarak çoluk çocuğuzmuzla perişanız inanın ki bu 4/c cenin getirmiş olduğu ekonomik sosyal sıkıntılardan dolayı piskolojik sağlığımız bozuldu hayat düzenimiz bozuldu aile saadetimiz bozuldu çoluk çocuğumuzun hayat şartları bozuldu ve bu da bizleri üzmekte bunalıma koymakta

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com