Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Toplu Sözleşmenin Memurlara ve 4/C Çalışanlarına Getirdikleri


Toplu Sözleşmenin Memurlara ve 4/C Çalışanlarına Getirdikleri
Bu sene yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet ile Memur Sendikaları arasında mutabakat sağlanmış, memurlara ve 4/C çalışanlarına aşağıda belirtilen iyileştirmeler yapılmıştır.

1-TABAN AYLIKTA 175 TL ARTIŞ YAPILDI.
Taban aylık 175 TL artırılmıştır. Bu artışın önemi emeklilerimize yansıdığı gibi ilerde emekli olacakların emekli ikramiyelerine de yansıyacaktır. Aynı şekilde emekli maaşlarında da artış olacaktır.
175 TL lik taban aylık artışı;
Çalışanlarımızın ücretlerinde net 123 TL,
Emeklilerimizin maaşlarında ortalama net 140 TL,
Artış olarak yansıyacaktır.
2-ÖĞRETMENLERİMİZİN TAZMİNATLARI 150 TL ARTIRILDI.
Öğretmenlerimizin eğitim öğretim tazminatları 2014 yılının birinci yarısında 75 TL, ikinci yarısında da 75 TL olmak üzere 150 TL artırılmıştır. Taban aylıktaki artış da dikkate alındığında öğretmenlerimizin maaşlarında 2014 yılında yaklaşık 273 TL net artış sağlanmıştır.
Yapılan bu düzenlemelerle aile yardımı dahil;
En düşük memur maaşı 1887 TL den 2010 TL ye, (Artış oranı % 6,6)
Ortalama memur maaşı ise 2190 TL den 2313 TL ye, (Artış oranı % 5,6)
Yükselmiştir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
3- 4/C Lİ PERSONELİN ÜCRETLERİ YAKLAŞIK YÜZDE 40 ORANINDA ARTIRILDI.
Kamuoyunda 4/C li olarak bilinen geçici personelimiz bu toplu sözleşmede ücretleri en fazla artan çalışanlarımızdır. Bu personele ücretlerinde yapılan artış yanında aile ve çocuk yardımı da verilecektir. (Evli ve bir çocuk için aile ve çocuk yardımı tutarı 183 TL dir.)
Yapılan düzenleme ile;
A) İlköğretim mezunu geçici personelin ücreti 1033 TL den, 1286 TL ye yükseltilmiştir.
Evli ve bir çocuk sahibi olması halinde ücreti 1495 TL ye yükseltilmiş olacak ki bu yüzde 42 oranında bir artışı ifade etmektedir.
B) Lise mezunu geçici personelin ücreti 1144 TL den 1397 TL ye yükseltilmiştir.
Evli ve bir çocuk sahibi olması halinde ücreti 1606 TL ye yükseltilmiş olacak ki bu yüzde 38 oranında bir artışı ifade etmektedir.
C) Yüksekokul mezunu geçici personelin ücreti 1253 TL den 1507 TL ye yükseltilmiştir.
Evli ve bir çocuk sahibi olması halinde ücreti 1716 TL ye yükseltilmiş olacak ki bu yüzde 35 oranında bir artışı ifade etmektedir.
Ayrıca imzalanan toplu sözleşmeye göre 2015 yılında kamu görevlilerinin maaşlarında birinci altı aylık dönemde yüzde 3, ikinci altı aylık dönemde yüzde 3 oranında artış yapılacaktır.
Kaynak: www.memurlar.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

9 yorum:

  1. GENE BİR PARMAK BAL ÇALDINIZ C LİNİN AĞZINA ONUNLADA ÖĞÜNÜR DURURSUNUZ.. MEMURUN ALMIŞ OLDUĞU HANİ DENGE TAZMİNATI NEREDE.GÜYA %40 ZAM YAPMIŞLAR.VERMİŞ OLDUĞUNUZ ZAMLA MAAŞLAR ENDÜŞÜK MEMURUN GENE ALTINDA GENE ALTINDA. ANLAŞILAN O Kİ 4 C LİYE KİNİNİZ HALA BİTMEMİŞ.MEMURLA AYNI İŞİ YAP MEMURUN ALTINDA MAAŞ AL.MEMUR EK ÖDEME ALSIN DÖNER SERMAYEDEN FAYDALANSIN. DENGE TAZMİNATI ALSIN 4 C LİYE GENE BİR ŞEY YOK. SÖZLEŞMEDEKİ EK ÜCRET ÖDENMEZ MADDESİNİ BARİ KALDIRINDA ÜMİTLERİMİZİ TEMELLİ ÖLDÜRMEYİN BARİ. SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  2. Hükümetimizden Allah Razı olsun

    YanıtlaSil
  3. hayırlı bayramlar Ahmet Gündoğdu abiden ve hükümetimizden allah razı olsun bence 4.b.nin önü açıldı saygılar

    YanıtlaSil
  4. bahsi geçen aile yardımını eşi de 4c de olan kişi alabilecekmi

    YanıtlaSil
  5. KADROLAR ÖZELLEŞTİRMELERİN TAHMİNİ OLARAK TAMAMEN BİTECEĞİ 2023 YILINA KALMIŞTIR

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar bu da bir şey emeği geçenlere teşekkürler.Hakkımız olan ise kadro ve kadro alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.Memursenden istifalar olmasaysı aile yardımını verir gönderirlerdi bunu arkadaşlarımızın bilmesinde fayda var.

    YanıtlaSil
  7. hökümetimizden ALLAHZÜLCELAL razı olsun elimizden aldığı kadroyu vermiyor.onları çok can yakıcı bir azap yakalayıvercek ahirette.. çünkü çocuklarımın hakkını yediler.

    YanıtlaSil
  8. yirmi iki yıl devletde kadrolu çalıştım ..sonra köle düzenine tabi tutuldum. şimdi bana kadro verecekler diye sevinecem alsın kadroyu yandaşa versin..

    YanıtlaSil
  9. SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR. SAYIN BAŞBAKANIMIZ VE BAKANIMIZ DULLARA NEDEN YARDIM ETMİYORLAR. BEN 18 YILDIR DULUM.TEKEL MAĞDURUYUM. ÇOCUKLARIM 18 ÜZERİNDE. İŞ YOK PARA YOK. EVLENMELERİ LAZIM. HERKESLER ALIYOR YARDIM ASIL BİZİM GİBİ ASLEN ALMASI GEREKEN DULLARA DUL YARDIMI NEDEN YOK. ASIL MAĞDURLAR BEN VE BENİM GİBİLER . VİCDANLARINA DUYURSUN RABBİM.HİZMET YILIMI DOLDURMUŞ BULUNMAKTAYIM.YAŞTAN DOLAYI 3. SENE 8 AY BEKLEMEK ZORUNDA KALDIM. AYRICA 800 MAAŞLA 3 YILDIR 4.C STATÜSÜNDE ÇALIŞMAKTAYIM. MİLLETE MUHTAÇ OLDUM. EMEKLİ ETSİNLER DE HAYIRLISIYLA MAAAŞIM BARİ ARTAR BİRAZ. LÜTFEN BU YAZIMI BAŞBAKANA BAKANA DUYURUN. SALICAKLA.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com