Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Memurun ve 4/C'lilerin Toplu Sözleşme Heyecanı


Memurun ve 4/C'lilerin Toplu Sözleşme Heyecanı
Bu ay alacakları zamlı maaşlarını öğrenen memurlar, şimdi de 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerine kilitlendi. Sendikalar taleplerini belirlemeye başladı, görüşmelere zam pazarlığı ve 4/C çalışanlarının özlük hakları ve kadro sorunu damgasını vuracak.
Memurlar için toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos'ta başlıyor. Bu ay alacakları zamlı maaşlarını öğrenen 2.1 milyon memur, şimdi de 2014 ve 2015 yılı zamlarına kilitlendi. Hükümet ile 3 memur konfederasyonu arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde, memurun 2014 ve 2015 maaş zammından 4C'lilerin kadro sorununa, disiplin affından kılık-kıyafet yönetmeliğine kadar birçok konu ele alınacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde şu hususlar ön plana çıkacak.

PAZARLIK % 5'LE BAŞLAYACAK
Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK ile Kamu İşveren Heyeti arasında yapılacak görüşmelere, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, memurlar için yapılacak zam pazarlığının damga vuracağı ifade ediliyor. Kamu İşveren Heyeti'nin pazarlığa 2014 ve 2015 yılları için yüzde 5'er zam önerisiyle başlaması bekleniyor. 3 yıllık Orta Vadeli Mali Program'da, 2014 ve 2015 yılı enflasyon rakamının yüzde 5 olarak öngörüldüğü ve hükümetin enflasyon rakamlarının üzerinde zam verdiği dikkate alındığında, memurun zammının en az bu rakam olacağı tahmin ediliyor. Görüşmelerde, konfederasyonlar da zam taleplerini açıklayacak. En geç 1 ay içinde imzalanması gereken toplu sözleşme görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyeti ile konfederasyonlar arasında sıkı pazarlıkların yaşanacağı öngörülüyor. Görüşmelerden 2014 ve 2015 yılları için memurlara ne kadar zam çıkacağı merakla bekleniyor. Ayrıca diğer mali haklar ve sosyal haklar ve 4/C'lilerin kadro talep ve sorunları da toplu sözleşme görüşmelerinde masaya yatırılacak.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
SENDİKALARDAN 4C'LİLER İÇİN KADRO ISRARI
4C'lilerin kadroya alınması önerilerini yayınladığımız Memur- Sen'in yanı sıra, Kamu-Sen ve KESK de 4C'lilerin kadro taleplerini her fırsatta dile getiriyor. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Umutla kadro bekleyen 4C'li çalışanlar için mücadelemizi kararlıkla devam ettireceğiz. 4C'liler kadroya geçirilinceye kadar, mücadeleyi sürdüreceğiz" derken; KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, statülerin kaldırılması ve 4C'lilerin kadroya geçirilmesini istediklerini belirtiyor.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

12 yorum:

  1. kaç yıldır istiyorsunuz. sadece lafta. maaş ve sosyal haklar iyileştirmesi yapılacak diyorsunuz. taş çatlasa 100 TL artış olacaktır. sosyal haklar olarakta aile yardımı ile göz boyadımı herşey tamam. böyle mücadele olmaz. medem senkika konfedarsyonusunuz hepiniz bir araya yoplanın a,b,c,d, her ne kadro versa toplayın üyelerinizi dökülelim sokkalara eğer gerçekten hak arama olacak ise. fakat sizin yaptığınız danışıklı döğüş. insanları kandırmayı bırakın artık.

    YanıtlaSil
  2. lütfen yetkili millet vekillerim , sendikacı abilerim bizlere yazıktır yahu, ailelerimize ekmek götürmek bizlerin gailesi vatan millet bayrak bizim ülkemi seviyorum ama ne olur bizlere istediğimiz hakkımız olan kadrolarımızı bizlere vermeniz . çok yıpratıldık çalıştığımız kurumlar bizleri pes paye eyledi , çok dışlanmış ve ezik hissediyorum eve çok yorgun geliyoruz bir ahenk kalmadı bazen yemek yemeden doğru uyuya kalıyorum . kızıma derseneye yazdıramadım diye bir şey diyemiyorum bakışları beni fazlasıyla üzüyor . bari dersaneler kapatılsada rahat etsem diyorum , ayrıca bugün mübarek aya giriyoruz ............ALLAHIM rızkımızı arttır bizleri ailelerine yeten onların rızıklarını kazanmamız için sağlık ve güç ver sen herşeye kadirsin yoku var , azı çok edensin ramazan bereketiyle gelirmiş ey kudreti büyük mevlam bizlerin de gönül muratlarını veriver sevindir AMİN . hiç kimseye kinim yok , baş kaldırmayı bilemedim zaten eyer yine de kadrolarımız veril mezsede , ölüm yok ucunda mevlam ne eylerse güzel eyler her şey ALLAH dan rızkımızı o verir

    YanıtlaSil
  3. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU8 Temmuz 2013 01:51

    Buradan 3 Büyük Sendika KAMUSEN,KESK ve MEMUR SEN'e bir Özelleştirme Mağduru olarak Sesleniyorum lütfen bizler için bir birliktelik sağlayın bizim dayanacak ne Maddi nede Manevi takatimiz kaldı. Biz Özelleştirme Mağdurları için KADRO'nun dışında birşey istemeyin... Bizler Bizden alınan KADRO'muzu Özlük haklarımızı (GERİ)istiyoruz Çünkü bunlar bizlerin zaten var olan Kadromuzu, 15-20 yıllık Daimi İşimizi ve tüm kazanımlarımızı bizden aldılar. Bizleri İşten çıkardıktan sonra 500 yüz bine yakın personeli Kadroya aldılar ve bunların bir çoğu bir kaç aylık çaılışandan oluşmakta, Peki Bizlerin günahı ne bizleri hep Öteki olarak görüyorlar... Sndikalar eyer bizler için birşeyler yapmak istiyorlarsa bizim için KADRO DIŞINDA BİR ŞEY İSTEMEYİN....

    YanıtlaSil
  4. 4/c li olduk dan sonraki çekilerimizi anlatmaya inanın dilim varmıyor ...aldığım 1020 tl aylık ailemi bakmaya yeterli değil ...2010 da özelleşen tekel çalışanıyım artık yalan benimle harman oldu . aileme hep yalan sölüyorum . bu ay verilecek kadro şu gün kadro geliyo şunu bunu alıcam size diye . kadro çöldeki serap oldu sadece yemek ihtiyacımızdan başka hiç birşey alamaz ettiler bizi...... şükür .. şükür küçümsemem parayı ama yapılan zamlara karşı aylığımızın da zamlan ması gerekmezmi ramazanda al bakalım tavuk reçel zeytin .. et demiyorum kırmızı et nasip se kurban bayramında .

    YanıtlaSil
  5. heyecan mı kaldı

    YanıtlaSil
  6. 4-C'LİLERİN MAĞDURİYETİNİ SONA ERDİRMEKTE KARARLIYIZ






    Memur-Sen olarak; toplu sözleşme masasında, kamu hakem kurulunda, kamu personel danışma kurulunda, hükümet nezdinde ve alanlarda 4-C’lilerin kadroya geçirilmesi için yoğun bir mücadele verdik.



    Bu mücadelelerin sonucunda, çalışma süresinin 11 ay 28 güne çıkması, iş sonu tazminatı ödenmesi, öğretim düzeyi arttıkça ücretinin artması, izin haklarının iyileştirilmesi ve oransal zamma ilave olarak seyyanen zam verilmesi gibi doğrudan ve sadece 4-C’lilere yönelik önemli kazanımlar ürettik. Bunlarla yetinmeyeceğimizi de her fırsatta dile getirdik ve kadroya alınma mücadelesini de sürdürmekte kararlıyız.

    Bu kapsamda Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ve yönetim kurulu üyelerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ile görüşerek 4-C statüsünün kaldırılması, özlük ve mali haklarının iyileştirilmek suretiyle 4-C’li mevcut personelin, 4-A öncelik olmak üzere 657 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinde belirtilen diğer istihdam türlerinde mağduriyetlerine de son verecek biçimde istihdamlarının sağlanması yönündeki taleplerini iletti.

    Bu talepler karşılanıncaya kadar 4-C’lilerin beklentilerini karşılamaya yönelik kararlıve ısrarlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu kapsamda önümüzdeki hafta genel kuruluna ineceğini ön gördüğümüz kanun tasarısyıla ilgili süreçte plan bütçe komisyonuna benzer girişimlerimizle ve duruşumuzla sorunu çözüme kavuşturuncaya kadar kararlılığımızı sürdüreceğiz.

    4-C’lilerin mağduriyetlerinin giderilmesinin yanında ilk toplu sözleşmede ve sonrasında gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında üzerinde büyük oranda mutabakata varılan ‘ 2005 yılından sonra göreve başlayanlara-başlayacaklara 1 derece verilmesi’, ‘disiplin cezalarının affı’, ‘Kamu kurum kuruluşları ve yerel yönetimlerde işçi kadrosunda görev yapan avukat, mühendis, biyolog ve benzeri yüksek öğretim mezunu personelin memur kadrosuna geçirilmesi ‘ konusunda da mücadelemizi sürdüreceğiz.

    YanıtlaSil
  7. Ben iş kur mevsimlik işçi olarak okulda hizmetliyim bu haberi okudum bize bizim gibi binlerce kişiye ne faydası olacak anlamış değilim zaten 15.07.2013 de çıkışlarımız verilecek son puantajımızı imzaladık her senekı gibi evli evine köylü köyüne 1 ağustos da çalışsınlar nede olsa binlerce kişinin işine son verilecek 15 inde

    YanıtlaSil
  8. Aile yardımı yok, doğum parası yok, denge tazminatı yok yok oğlu yok. Ne bitmez bir çileymiş.Kuru maaş 970 tl. harca harca bitmez. Biz bittik 4 C bitmedi. Bizleri 4 c yaparak ailelerimizide sefalete ittiniz. Perişan ettiniz.4 c liden başka 500 bin kişiye kadro verdiniz. 4 c liye gene bir şey yok dediniz. Bizi kadro kervanından ayırdınız öteki yaptınız. Dilimiz de varmıyo Ne diyelim size. Hep tevekkül ettik.Yeter bitsin artık bu çile. Şu mubarek ramazanda verin şu işçi kadromuzuda 4 c ve ve ailesininde yüzü gülsünki sizlere hayır duaları nasip olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  9. Her nefis bir gün ölümü tadarmış. Ama dualarla ama deddualarla.
    Zaman gelip geçiyo. Bu Dünya kimseye de kalmamış. 500 bin kişiye kadro vererek sevindirdiniz 22 bin 4 c liyide sevindirin.Gelin şu mubarek ramazanda verin 4 C liye işçi kadromuzu duamızı alın.

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar yüz kez yazdım gene yazacağım:''Toplu sözleşme yasası gereği çalışanların maddi hakları harici hiç bir mevzu bu konuda görüşülemez,teklif dahi edilemez.'' açın bakın.Bu memursenin yeni hapı,kandırmacası.En fazla olacak aile yardımıdır.Lütfen bunlara kanmayın artık.Bunlar önce sendika olmayı öğrensinler...Tepkinizi ortaya koyun 4/c'li arkadaşlarım.

    YanıtlaSil
  11. Sayın Bülent Arınç ve maliye bakanı Mehmet ŞİMŞEK 4 c liye bu güne kadar kadro vermemek için türlü mazeretler sunarak İmtahan edildiğinizin farkındamısınız.Ne dir bu 4 c liye olan ön yargınız sizlerden başka kimse bu tür önyargılarla kendilerini ön plana çıkarmıyor. Ne istiyorsunuz ? derdiniz nedir? Bu 4 c düşmanlığı niye? 4 c liyle uğraşmaktan vazgeçin.500 bin kamu çalışanına kadro verirken bu kadar tepki göstermediniz. Onlar öz, 4 c li üveymi ? 4 c lide sizin eserizniz. Mağdur eden yine sizlersiniz. 4 c li mazlumların ahını almayın. Unutmayın ki Mazlumun ahı şimşek gibi göğe çıkarmış.

    YanıtlaSil
  12. İnanmayın bu seçilmişlere inanmayın adı sendikacı olmuş siyasetçi olmuş inanmayın Değerli 4/C Çalışanı Arkadaşlarım zamanında bizi yıkanlarda bunlar oldu şimdi mavi boncuk gösterenlerde bunlar bizi zamanında savunmayan ve özelleştirne bu iki zihniyet şimdimi bize kadro verecekler yada alacaklar sakın ola inanıpta tekrar yıkılmayın....

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com