Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Temmuz 2013 Pazar

Devlet Ciddiyeti Verilen Sözlerin Yerine Getirilmesini Gerektirir


Devlet Ciddiyeti Verilen Sözlerin Yerine Getirilmesini Gerektirir
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Bu yıl ilk defa toplu sözleşme masasına oturacağız. Masada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ve 4/C'lilerin kadroya alınması için verdiği sözün gerçekleştirilmesini isteyeceğiz. Her zaman kamuda tek tip istihdam modeli olması gerektiğini vurguluyoruz. Çalışma Bakanınında aynı beyanatları var. Bunun için 4/C’liler de kadroya alınmalıdır” dedi. Genel Başkanı Yusuf Yazgan şunları söyledi.

Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak kamuda kadrolu memur, kadrolu işçi şeklinde tek tip istihdam modeli olması gerektiğini her zaman vurguladıklarını kaydeden Yazgan, “Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C olarak farklı istihdam modelleri buluyor. Farklı istihdam modelleri kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaratıyor, onların moral ve motivasyonunu bozuyor. Bakanlıklarda, kamu personeli danışma kurulunda kısacası yaptığımız her toplantıda kamuda tek tip istihdam modeli olması gerektiğini vurguluyoruz. Yaptığımız bu girişimlerle aralarında iş ve meslek danışmanları, Devlet Arşivlerinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çalışan sözleşmelilerinde arasında yer aldığı sözleşmelilerin kadroya alınmasını sağladık. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Kamunun en mağdur kesimi olan 4/C’lilerin de kadroya alınmasını istiyoruz. 4/C’lilerin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacağız. 4/C’lilerin kadroya alınması için bu güne kadar verdiğimiz mücadele bundan sonrada devam edecek. 4/C’lilerin de kadroya geçirilmesi Büro Memur-Sen, Memur-Sen sayesinde olacaktır” diye konuştu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Başkan Yusuf Yazgan, yetkililerle yaptıkları bütün görüşmelerde 4/C uygulamasının yanlışlığını aktardıklarını vurguladı. Geçici personelin, bir defaya mahsus işe alınıp çıkartılan personel olduğunu ifade eden Yusuf Yazgan, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C ile ilgili maddesi bunu öngörerek konulmuştur. 4/C, spesifik ve 2-3 aylık işler için kullanılması gereken bir kadro. 18-20 yıl Türkiye İstatistik Kurumunda çalışan bir personele geçici personel denilebilir mi? Türkiye İstatistik Kurumu 'Yılın 11 ayı istatistik yapacağız, bir ayı yapmayacağız' diyemez çünkü bu, çok yanlış olur. O yüzden TÜİK'teki 4/C'li arkadaşlarımıza anketör kadrosu verilmesi gerekir. Kamudaki tüm 4/C’liler kadroya alınmalıdır. Sistemin bundan sonra 4/C'li üretmemesi lazım. 4/C'li istihdam modeli kamuda yanlış uygulanıyor” şeklinde konuştu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. Tbmm de 4c li nasil 2500 tl alir nerde kaldi esitlik

    YanıtlaSil
  2. GENE DÖKTÜRÜYORSUN YAZGAN EFENDİ UFAK UFAK ATDA CİVCİVLER YESİN EFENDİ SİZDEN TAYYİPTEN GELEN ALLAHTAN GELSİN

    YanıtlaSil
  3. ADALET,HAK,HUKUK VAR,MI BU ADAMLARDA,SADECE ÇOK GÜZEL SİYASETEN EDEBİYAT YAPIYORLAR.

    YanıtlaSil
  4. ŞİMDİ MEMURSEN 4/C LİLERE KADRO VERİLMEYİNCE 2. FASLA GEÇİLDİ TABİ 16.500 DERT/CLİ BU SENDİKAYA ÜYE BU ARADA ÜYE KAYBETMEMEK İÇİN BU TÜR SÖYLENTİLERE BAŞ VURULACAK
    NE DİYEYİM
    ÖLME EŞŞEĞİM YAZ GELSİN
    BATMANDAN BİR DERT/C Lİ AKP MAĞDURU
    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  5. YAZGAN: “4/C’LİLER DE KADROYA ALINMALIDIR”


    Samsun’da konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle mutlu olduk. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Dışişleri Bakanlığı’nda sözleşmeli çalışan personel ve 4/C’liler de kadroya alınmalıdır” dedi.


    Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri İdris Maden ile birlikte Büro Memur-Sen Samsun Şubesini ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yusuf Yazgan, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili konuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 96 bin 500 sözleşmeli kamu görevlisinin kadroya geçirileceğiyle ilgili açıklamayı olumlu bulduklarını belirten Yusuf Yazgan, “Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak sözleşmeli istihdam modellerinin, kamu çalışanlarına mutluluk vermediğini düşünüyoruz. Bizler kadrolu işçi ve kadrolu memur olarak kamuda istihdam modeli oluşturulması gerektiğini hükümete ifade etmiştik. Sözleşmelilerin ve 4/C’lilerin kadroya alınması için yoğun bir şekilde girişimde bulunduk. Başbakan Erdoğan, Türkiye genelindeki sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesiyle ilgili müjde verdi. Girişimlerimiz sayesinde adliyelerdeki zabıt katiplerinin ve İŞ-KUR’daki iş ve meslek danışmanlarının kadroya geçirilmesini sağladık. Başbakanın verdiği müjdenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ile görüşerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda çalışan sözleşmelilerin de kadroya alınmasını sağladık. Biz sendika olarak bunu da yeterli görmüyoruz. Çünkü Dışişleri Bakanlığı’nda sözleşmeli çalışan personel var. Başta TÜİK olmak üzere kurumlardaki 4/C’li personel var. Bunlarda kadroya alınmalıdır. Bu arkadaşlarımızın kadroya alınması için mücadelemiz tüm hızıyla devam edecek” dedi.

    2010 yılından itibaren Büro Memur-Sen’in büyüdüğünü ifade eden Yazgan, “Büro Memur-Sen yükselişine devam ediyor. 2010 yılında başladığı yükselişe bu senede devam etti. Büro Memur-Sen 48 binin üzerinde üye sayısına ulaşarak Büro hizmet kolundaki genel yetkisini tazeledi. Büro Memur-Sen olarak,1 Ağustos - 30 Ağustos tarihleri arasında toplu sözleşme masasına oturacağız ve Büro Hizmet Kolundaki çalışanları temsil edeceğiz. Onların hak ve menfaatini koruma mücadelesini vereceğiz. Büro Memur-Sen olarak farkımızı ortaya koyacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.



    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com