Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

5 Temmuz 2013 Cuma

Bülent Arınç: Ağustos Ayında 4/C'lilerin Durumlarının İyileştirilmesi Konusunda Pazarlıklar Yapılacak


Bülent Arınç: Ağustos Ayında 4/C'lilerin Durumlarının İyileştirilmesi Konusunda Pazarlıklar Yapılacak
Arınç:Ağustos Ayında 4-C'lilerin durumlarının daha da iyileştirilmesi konusunda sendika ile Hükümet arasında bir pazarlık olacağını biliyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi torba yasa tasarısı 3. gün görüşmeleri sırasında Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme ve görüşmeler sırasında, 4-C'lilerin durumlarının daha da iyileştirilmesi konusunda sendika ile Hükümet arasında bir pazarlık olacağını bildiklerini kaydetti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin gündeme ilişkin önerilerinin ardından, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname'lerda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesine geçildi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, teklifin 2. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
"Sözleşmeli alınan PKK'lıların hangi belediyelerde olduğu" ile ilgili soru sorulduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
"Böyle bir soruyu çok yanlış buluyorum. Bizim bilgimize göre yoktur, hiç bir belediyeyi de bununla itham edemeyiz. Sizen ifade etmek istediğiniz belediyeler varsa bunu açıkça ifade edin. Hiç bir belediyenin, hiçbir PKK'lıyı sadece PKK'lı olduğu için sözleşmeli olarak aldıklarını düşünemeyiz, kabul edemeyiz. Bu istediğiniz bilgileri daha somut hale getirmek için, sizin düşüncenize göre PKK'lı oldukları resmen bilinen kimlerdir ve hangi belediyeler bunları işe almışlardır? Bu çıkardığımız kanunla bunlar nasıl sözleşmeliden kadroya geçmelidir? Bunu lütfen Genel Kurul'u aydınlatmak amacıyla daha somut olarak söyleyebilirsiniz. Ama bu bir suçlamadır, böyle bir suçlamayı çok yanlış ve gereksiz buluyorum."
www.4cmagdurlari.blogspot.com
-Geçici personelin durumu-
TEKEL'den kamuya geçen işçilerin asıl kadroya alınamaması ve bu konudaki taleplerle ilgili soru sorulduğunu ifade eden Arınç, özelleştirme kapsamında işsiz kalan işçilerin, kamu kurumlarında geçici personel olarak istihdam edildiğini hatırlattı.
Geçici personele yönelik olarak 2010'da çalışma sürelerinin 10 aydan 11 aya çıkarıldığını, iş sonu tazminatı getirildiğini belirten Arınç, "2012'de ise çalışma süresi 11 ay 28 güne çıkarılmıştır. Bu dönemde de ücretlerinde önemli artışlar sağlanmıştır. Geçici personel halen eğitime durumuna bağlı olarak, ilkokul ve ortaokuldan başlamak üzere bin 94 TL ile bin 315 TL arasında ücret almaktadır. Bunların bu kanun kapsamında kadroya geçirilmeleri düşünülmemektedir. Ancak ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme ve görüşmeler sırasında, 657 Sayılı Kanun kapsamında olan 4-C'lilerin de durumlarının daha da iyileştirilmesi konusunda sendika ile Hükümet arasında bir pazarlık olacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

20 yorum:

  1. Biz kadro istemiyoruz tbmm de calisan 4c liler 2200 ile 2800 arasinda maas aliyor ayni maasi verin sayin Arınç 1300 tl diyorya biz kadro istemiyoruz tbmm deki maasi istiyoruz ozellestirmeden gelen 22000 4c li

    YanıtlaSil
  2. bırakın yeter artık allaha inancınız varsa bırakın umutlarımızla oynamayı artık o kadar insana kadro var o kadar süriyeli mültecilere bakan hükümetimiz bir 4c liye gelince ekonomimiz sarsılır diye feryat ediyor şimşek söylenecek söz kalmadı artık allahın huzuruna bıraktık artık davamızı hakkımızı sizden bir şey beklemek deliliktir varın vijdanınızla baş başa kalın başbakan değilmiydi 2011 seçimlerinde bir hafta önce ntv de demeç veren 4c sorununuda seçimden sonra yasal düzenlemeyle halledilecek diye yeter artık 4c l,lerin umutlarıyla oynamayı bırakın 1000 maaş veriyorsun 6 nufuslu bir aile ne yesin ne içsin hasta olmasın giyinmesin allaha havele ediyoruz sizi artık yeter adalet ve kalkınma partis adaletli davranın partinizin ismindende anlaşıldığı gibi

    YanıtlaSil
  3. İYİŞEŞTİRME DERKEN 50-100 TL DEN BAHSEDİYORSUNUZ HERHALDE.ÇÜNKÜ MAĞDURLARA SIRA GELİNCE ELLİ TL GÖZÜNÜZDE DAĞ GİBİ BÜYÜYOR..KADRO İSTEMİYORUZ.SADECE MECLİSTE ÇALIŞAN 4 C LİLER KADAR MAAŞ VERİN.HADİ BAKALIM MADEM SAMİMİYSENİZ GÖRELİM SİZLERİ.

    YanıtlaSil
  4. Sayın Arınç BETER OLUN,BETER OLUN,BETER OLUN.Bizi onun bunun maskarası yaptınız.benimle aynı işi yapan 4/C li arkadaşımda benden fazla parayı alıyo biz tekelde üni mezunu aynı parayı alıyodu iş aynı.bana adaletten bahsetmeyin.Bizler sizleri ALLAH'A Havele ettik.Eski Ak Partili özelleştirme 4/C lisi İZMİR..W..

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar kadrumuz vardı bir gelirimiz vardı maalesef hukumeti temsil edenler göz koydular ve aldılar elimizden yani arkadaşlar bize karşı bir darbe yapıldı şimdi çıkıp biz darbelere karşıyız diyorlar sorarım size askeri darbeyle hukumetin bize yaptığının arasında ne fark varki buda hukumetin çalışanlarına karşı yaptığı bir darbedir bizi 1 ağustosta kadar yine umutlandırdılar fakat umduğumuz bir şey çıkmayacak yani 50 bilemedin 100 lira sadaka verecekler hakkımız olanı yine vermeyecekler bunlar ekmeğimizin üzerinde siyaset yapacaklar boşuna umitlenmeyin 3 yıldır aynı şeyleri tekrarlayıp duruyoruz ama bizi insandan bile saymıyorlar

    YanıtlaSil
  6. 4/c seninle başladı sayın Arınç sen kaldırmak istemezsen kimse kaldıramaz TRT genel başkanı meclisde gelip kadroyu alana kadar bekledi yazıyı aldı ve gitti. Biz le ilgilenen sözde sendikalar hep boş vaat alarak meclisden gittiler. Bu AKP MİLLETVEKİLLERİ söz vermek nedir bilmezler söz vermek onlar için başından savmak anlamına gelir sadece oy isterler.

    YanıtlaSil
  7. Sayın Şimşek siz Mısıra 2 milyar dolar yardım yaparken sorun yok, Suriyeliler neredeyse 500 bini bulmuş bakabiliyorsak sorun yok,parti yandaşlarını yaklaşık 50 bin kişiye kadro verirken sorun yok, milletvekili maaşlarının artışlarında sorun yok,ona sorun yok buna sorun yok 4/c liler o zaman makro ekonomik sorun var senin ekonomi bilgini anlayamadık.Sen bilgi yarışmasında elenen süper zeka yarışmacılar gibi 4/c sorusunda tanımıyorum diyerek elendi.ÇÜNKÜ BİZLER SANA HESABI AHİRETTE SORACAĞIZ.

    YanıtlaSil
  8. TRT çalışanları kadro aldığı için teşekkür ettiğinde içim bir tuhaf oldu..NEDEN Mİ? Biz özelleştirme dolayısı ile orda burda dağınık bir şekildeydik bizim için teşekkür edecek bir başımız yok belkide ondan işlerimiz olmuyor...hem yetim hemde öksüzüz..ARKADAŞLAR SİZDEN RİCAM LÜTFEN 1 AĞUSTOS UMUTLARINIZ OLMASIN...AK PARTİ 25.06.2013 tarihinde 4/Cliler için bitmiştir..Torbacı çıktı bunlarda malesef.İZMİR..W..

    YanıtlaSil
  9. Sayın Bülent Arınç'a sadece bir kaç sorum var. Şike yasasıyla ilgili bir gecede işi bitirdiniz. Bu 4c illeti bu ülkenin gündemin de son üç yıldır büyük bir yer işgal ediyor. On binlerce insana kadro verirken ve bu işi hemencecik hallederken, Sayın Başbakanın 2011 seçimleri öncesi vermiş olduğu sözden bu yana 2 yıl geçti. Neden hala 4c liler öteleniyor. Bunlara yapacağınız mali iyileştirmeler ne gibi mali külfetler getiriyor? Kasaları dolu olan ülkemizde açlık sınırı altında gelire sahip olanlara insan onuruna yakışır bir gelir seviyesi sunmak nasıl bizi Yunanistan yapıyor?. Bir pula dokuz kişi çalışırken nede birileri tek başına dokuz pul alıyor. Ne zaman yıkılacak bu karun zihniyeti? Karun da halkının karşısına çıktığında bu bana bilgim sayesinde verildi yani bunu ben elde ettim diyordu. Okudum dirsek çürüttüm bu makamlara geldim ve bu maaşları ben kazandım diyenlerle veya çalıştım çabaladım bu servetleri elde ettim diyerek tek başına dokuz pulu götürenler tıpkı karun gibi davranmıyor mu? Adaleti ve kalkınmayı esas alan partinizin her kesim için adalet her kesim için kalkınmayı gerçekleştirmesi gerekmez mi. Siz iktidara geldiğiniz de şahsen kişi başına düşen milli gelirim 8000 dolarlar civarında iken şimdi 4Cli olarak çalıştırılmamdan dolayı bu 4000 dolar ve altına düştü. Bu mudur kalkındırma? Çıkıp cevap veriniz lütfen. Herkes görsün neyin ne olduğunu
    Şinasi ULUDOĞAN

    YanıtlaSil
  10. 800 tl maas alıyom nasıl olacak

    YanıtlaSil
  11. boş verin 4/c ye kadro veripte ne yapacaksınız size elektriği suyu sağlığı vs. bütün teknik işleri imamlar getiriyor zaten 2-3aylık imama 2-3 aylık belediyeliye kadro verdiniz 8 yıldır hatta daha fazladır 4/c li çalışana kadro vermediniz onlar müslüman değilmi onların aileleriyokmu aile yardımıdahi vermediniz hala pazarlık yapacaklarmış boş verin sizden gelecekhayır allahtan gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Valilerinizin Kaymakamların vekillerin müdürlerin kendilerinde makam araçları hanımlarının altında makam araçları toplantılarını enlüks otellerde yapıyorlar seminerler deniz kenarında 5 yıldız otellerde ye kürküm ye 4/c ye gelince pazarlık yapın allah versin sizlerin cezalarınızı çünkü bu dünyada size hesap soracak kalmadı.

    YanıtlaSil
  13. Sayın Arınç uzaktan bayabir adaletli görünüyorsunuz ama sadece uzaktan.

    YanıtlaSil
  14. 4/c liye kadroyu firavun bile olsa acır verirdi .

    YanıtlaSil
  15. Allah büyük...

    YanıtlaSil
  16. taraflar ve Sendikalar tarafından konu mankeni gibi bir yerlere itilmemizin verdiği endişe ve tereddüt ile sağduyu ve yeterli olgunlukla ve sendikaların taleplerini ve toplu sözleşme sürecini yüksek heyecanla takip etmekteyken; açıklanan toplu sözleşme talepleri bizleri derin düşüncelere sevk etmiştir. Sendikalar kamu çalışanları arasında en fazla hak kaybına uğrayan personel olarak biz 4/C’lileri bildikleri halde ve ilk önceliği kamudaki bu ciddi haksızlığı giderme adına en öncelikleri arasında alınma beklentimiz varken, toplu sözleşme talep konuların sonlarına aksesuar olarak ilave edilmemiz endişesi bizleri derinden üzmüştür.
    Her şeye rağmen toplu sözleşme konularının içine 4/C personelin gündem olarak konulması bizleri heyecanlandırmış ve beklentilerimiz ve hayellerimizin yıkılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini yine aynı sağduyu ve olgunlukla beklemekte ve takip etmekteyiz. Taraflara tüm 4/C liler adına sesleniyoruz.; “Lütfen sosyal geçim adaletinizden Toplu sözleşme masanızda gereken öncelikte yerimizi verin”.
    HAYELLERİMİZİ YIKMAYIN
    Kamu çalışanları arasında en kısıtlı haklara sahip olarak çalışan kesim hiç şüphesiz ki 657 sayılı kanunun 4/C maddesine göre çalıştırılan biz geçici personelleriz. Özelleştirme uygulamaları sebebiyle İşsiz kalarak eski kamu işcilerinin 657 sayılı 4/C statüsünde çalıştırılması ciddi bir hak ihlalini de ortaya çıkartmıştır. Bu nedenle de özelleştirme mağduru olanlar ile ihtiyaç üzerine 4/C’li statüde geçici olarak çalışanlar arasında farklı bir uygulama söz konusu olmuştur.
    Bununla birlikte 2010 yılında gerçekleştirilen toplu görüşmelerde, aile yardımı tüm sözleşmeli personele ödenmesi konusu karar altına alınmış 4/C li unutulmuştur, ayrıca Sözleşmeli çalışanlar kadroya alınmış 4/C Çalışanlar uygulama dışında tutulmuş, aile yardımı ödeneği tüm sözleşmelilere verilmiş 4/C’li kapsam dışında tutulmuştur. Aynı iş yerinde çalışanlar aynı işi yapmalarına rağmen, 4/C lilerin; tam yıl çalışmamaları, döner sermaye ödemelerinden ve ek ödemelerden yararlandırılmaması, maaş katsayıları aile geçindirecek düzeyin çok altında olduğu ve diğer sorunlar Yetkililere ve Sendikalara durumumuz iletilmiş ve İnsanca yaşam düzeyine getirilmesi için gerekli hassasiyetin ve önceliğin gösterilmesini istemiştik.
    Yapılan Sendikalar ve Toplu sözleşme kanunu içindeki değişiklik ile işci dışında kalan personel olarak bizlerinde kamu personeli tanımının içine alınmış olması ve Toplu sözleşme konusunun içinde anılan personel olma gelişmesi bizleri memnun etmiş olumlu bir gelişmedir. Yıllardır İlgili

    YanıtlaSil
  17. 4 C ne zaman gündeme geldiğinde herdefasında Sayın Bülen ARINÇ hep aynı açıklamaları yapıyor neymiş efendim bizleri lütfedip işe lamışlar. Bilmezmi ki bizler onun vede hükümetinin özelleştirmesi sonucunda işçi kadrolu işimizden kendilerinin deyimiyle 4 C ucubesine mahkum edildik.Şimdide yok 10 ayı 11 ay yaptık.Yok işte 11 ayı 11 ay 28 gün yaptık. Bu güne kadar önemli ücret artışı bile yapmışlarki maaşlar ilkokul ve ortaokuldan başlamak üzere bin 94 TL ile bin 315 TL arasında ücret almaktadır demişlerde daha hiç o açıkladığı maaşı alnımız olmadı o bile doğru değil. Neler vermişler neler. 4 c lini gerçek maaşından bile haberleri yok 980 tl. ile 1200 tl. arası onubile saptırmışlar.3 çocuk yap diyorlar doğum parası vermiyorlar. Aile ol diyorla aile yardımı parası vermiyorlar.Bizi kadrolu işimizde edin sonrada hiç birşey olamış gibi sahip çıkarak elma şekeriyle kandırmaya çalışın 10 yıldır neler çektiğimizi bir biz biliriz.
    Şimdide Ağustos Ayında 4/C'lilerin Durumlarının İyileştirilmesi Konusunda Pazarlıklar Yapılacakmış komik olmayı almış olduğunuz işçi kadromuzun neyini pazarlı yapıyorsunuz. Ya işçi kadromuzu verin yada meclisteki 4 c lilerin haklarını tanıyın. Gülünç olmayın.

    YanıtlaSil
  18. Özelleştir, özeleştirdiğin yerleri birilerine peşkeş çek, işten çıkar, 10 ay çalıştır, 11 ay yap, daha sonra 11 ay 28 gün yap, 980 TL. maaşa talim ettir. 10 senedir perişan et süründür. Geçim sıkıntısından 4 c linin psikolojisini boz 13 kişi 4 C li intihar etsin.Şimdide pazarlık olacakmış. Neyin pazarlığını yapıyosunuz 13 kişi 4 c li intihar etti yetmedi mi ? Kurbanlık koyun mu alıyosunuz kesmek için .Zorla almış olduğunuz işçi kadrolarımızı vermeniz gerekmez mi ? Halkın gözünde gülünç olmayın. Kamu personellerinden 4 C liden başka kadrosunu almıyan kaldı mı .4 c lilere Sayın Bülent ARINÇ ve Mehmet ŞiMŞEK ğin bu ön yargısı niye. Ne istiyosunuz 4 c liden. Bırakın bizimle uğraşmayı bizimle uğraşan eski maliye bakanını akibeti ortada.Bizle ekmeğimizin peşindeyiz.kimseyle bir sorunumuz yok. Allah her zaman mazlumun yanındadır.

    YanıtlaSil
  19. Başbakana sesleniyorum. En engelli 4C li olur mu? 9 çocuğa 1000 tl ile bakıyorum. bu nasıl bir adalet...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com