Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

16 Temmuz 2013 Salı

Ahmet Gündoğdu Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi


Ahmet Gündoğdu Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi
Memursen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kon TV'deki televizyon programında Ağustos ayında başlayacak olan toplu sözleşme sürecini değerlendirdi. Genel Başkan Ahmet Gündoğdu şunları söyledi.

Yüz bin sözleşmeli çalışanın kadroya geçişi için çok çalıştık. Tüm sözleşmelilerin kadroya alınması hususunu bakanlarımıza ve Başbakanımıza raporlar sunduk. Torba Yasa'nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmesiyle birlikte 100 bin sözleşmeliye kadro yolu açılmış oldu. Kadroya geçen tüm çalışanlara hayırlı olsun diyoruz dedi. Ağustos ayında toplu sözleşme masasında 4-C'lilerin durumuna değinen Gündoğdu, Daha önceleri iyi bir maaşla çalışan 4-C'li çalışanlar özelleştirme sonrası 4-C statüsüne alındılar. Başlangıçta 10 ay çalışma süresi varken Memur-Sen'in çabalarıyla bu süre önce 11 aya, sonra 11 ay 28 güne çıkarıldı. Bu statüde çalışanlar hala bin 200 ile bin 250 TL gibi düşük bir ücret alıyorlar.
Başkan Gündoğdu, toplu sözleşme masasında, 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi, maaşlarının arttırılması, aile yardımı gibi durumlarını gündeme getireceğiz" dedi. 2011 yılında çıkartılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle mağdur edilen kesim öğretmenler ve öğretim elemanları olduğunun altını çizen Gündoğdu, "Eşit işe eşit ücret kapsamında öğretmen ve öğretim üyelerine diğer kurumlarda dengi olmadığı için her hangi bir ek ödeme yapılmadı. Toplu sözleşme sürecinde bu konunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Toplu sözleşme masasına maaşların tamamının emekliye yansıması için mücadele vereceklerini söyleyen Gündoğdu, "Maaşların yüzde 40, yüzde 50'si emekliye yansımıyor. Emekliye ayrılanların eş ve çocuk yardımı kesiliyor. 30 yıldan fazla çalışılan süreler emekliye yansıtılmıyor. Bunların düzeltilmesi için çaba sarf edeceğiz. Kamu görevlilerinin büyük bir kısmı yılın ikinci altı ayından sonra vergi dilimine girdiğinden maaşları düşmektedir. Vergi diliminin düzeltilmesini isteyeceğiz. Ayrıca kamu da kıyafet serbestliği için 10 milyon imza kampanyası başlatmıştık. Kamuda serbest kıyafet uygulaması için topladığımız 13 milyon imzanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.
11 hizmet kolunun 10'unda yetkili konfederasyon Memur-Sen olduğunu söyleyen Ahmet Gündoğdu açıklamalarını şöyle tamamladı; "Ayrıca en fazla üyeye sahip olması nedeniyle de genel yetkili sendikadır. Toplu sözleşme masasında KESK Kültür Hizmet Kolunda memurları temsil edecek. Daha önce üç hizmet kolunda yetkili olan Kamu Sen, bu yıl o yetkilerini de kaybetti. Toplu sözleşme masasında Kamu Sen'in imza atma yetkisi kalmamıştır. Memur-Sen olarak masanın hakkını vermek için çalışacağız. Bu yıl ki toplu sözleşmelerin kamu çalışanlarına bayram yaşatmasını bekliyoruz.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. Konuşurken bir aynaya bak be...ben utanıyorum sizin acziyetinizden...insanda biraz yüz olur..sizler gibi olmaktansa 4c li kalmaya razıyım..

    YanıtlaSil
  2. adsız dediki...17 Temmuz 2013 01:47

    ahmet bey boşuboşuna insanlara umut vermeyin.sendikal olarak yandaş olduğun hükümetten alacağın tek hak bellidir. senin hükümetten alacağın tek hak kurumlarda kılık kıyafet serbestliğinden başka olamaz bu yüzden kimse senin samimiyetine inanmıyor.

    YanıtlaSil
  3. Körler sağırlar birbirini ağırlar,bol bol gaz alan 4c kitlesine umut vadedip sonuç olarak 4c lilerin sürünmesinden başka neticeye gitmeyen laf kalabalıkları riya ve siyasetin usta ayak oyunlarını tıpkı payandası oldukları iktidar gibi çok ustaca beceriyorlar,Sizlere CENAB-I ALLAH,IN kuvvetli tokadı er geç inecektir hiç kimsenin şüphesi olmasın.

    YanıtlaSil
  4. egerki hükümet yanlısı diger adıyla sarı sendikalara ügey olan özelleştirme magduru arkadaşlarıma sitem ediyorum ben hakkımı sadece onlara. helal lik haramlık diye birşey varsa onlara helal etmem.

    YanıtlaSil
  5. her zaman aynı laf kimin azından konuşuyorsun sn gündogdu

    YanıtlaSil
  6. 1 AGUSTOSTA MEYDANLARDAYIZ...EN DÜŞÜK 4/C Lİ MAAŞI EN DÜŞÜK DEVLET MEMURU MAAŞINA DENK GELMELİ +LİSE VE ÜNİVERSİTE MEZUNLARI FARKLI OLMALI..BUNUN DIŞINDA BİR ÜCRET KABUL EDİLEMEZ.. ..ŞİMDİDEN HESAPLARIMIZI YAPALIM .. SAYGILARIMLA.. BİLGİLERİNİZE...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com