Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Haziran 2013 Pazartesi

Memur Sen Heyetinin Başbakan Erdoğan'a Sunduğu 8 Talebin Detayları


Memur Sen Heyetinin Başbakan Erdoğan'a Sunduğu 8 Talebin Detayları
Memur Sen heyeti, Başbakan Erdoğan ile yurt dışı gezisi öncesinde dün akşam saatlerinde görüştü. İşte görüşmede Başbakan'a sunulan konuların detayları.
1- KARİYER UZMANLIK SİSTEMİ
Kamu personel sistemi içerisinde oluşturulan kariyer uzmanlık sistemi olumlu bir süreç olarak işlemeye devam etmektedir. Ancak, kariyer uzmanlık statüsünün ağırlıkla ilk atama yoluyla atananlardan oluşması durumu söz konusudur. Kurum içinde halen görev devam eden kamu görevlilerinin kariyer uzmanlık kadrolarına atanmasına imkan sağlamak amacıyla halen kurumlarda görev yapan kamu görevlilerine yönelik olarak; uzmanlık unvanına atanmak için gereken 35 yaş şartının aranmaması ve bunlara yönelik sınavın doğrudan kurum tarafından yapılması ve bu amaçla uzmanlık kadrolarının bir bölümünün kurumda görev yapan personelin atanmasına tahsis edilmesi uygun olacaktır.
2- KAMU GÖREVLİLERİNİN ÜLKE GENELİNDE ADİL DAĞILIMI- YER DEĞİŞTİRME MEVZUATI
Kamu görevlilerinin, ülkenin belirli bölgelere ayrılmak ve her bölgede belirli süre görev yapmak kapsamlı bir rotasyon uygulamasına karşı karşıya bırakılması, bölgeler arası sayısal adaleti sağlayacak bir uygulama olarak tasavvur edilse de, gerçekte kamu görevlilerinin görev motivasyonunu azaltacaktır. Yakın dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın personeliyle ilgili olarak yürürlüğe giren yer değiştirme yönetmeliğindeki rotasyon hükmü, (yöneticilik görevleri hariç) bütün kadroları kapsaması ve dört bölgenin her birinde ayrı ayrı görev yapma zorunluluğu getirmesi nedeniyle tepki çekmiştir.
Bunun yerine, halen Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğretmen atama ve yer değiştirmelerinde uygulanan zorunlu bölge hizmeti uygulamasının kamu personel sisteminin genel uygulaması olarak düzenlenmesi uygun olacaktır. Rotasyon uygulaması yerine zorunlu bölge hizmeti süresinin öngörülmesine ilişkin uygulamanın sağlıklı işlemesi için, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılacak ilk atamanın ağırlıkla Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illeri bundan sonra ilk atama kapsamında yapılacak atamaların ise sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş bölgelere yapılması uygun olacaktır.
Söz konusu uygulamanın, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce atanmış kamu görevlilerini kapsamaması, zorunlu bölge hizmetinin sadece personel istihdamında zorluk çekilen kadro/unvan ve görevler için öngörülmesi, zorunlu hizmet bölgelerinin il ve ilçeler bazlı olarak belirlenmesi ve zorunlu bölge hizmeti kapsamında görev yapılacak asgari ve azami süre sınırının kanun hükmü olarak ortaya konması uygun olacaktır.
Diğer taraftan, personel istihdamında zorluk çekilen hizmet bölgelerinde (il ve ilçelerde) görev yapan kamu görevlilerine alt ve üst limitleri kanunda belirlenmek ve uygulanacak kesin tutar Bakanlar Kurulunca belirlenmek suretiyle ilave bölge tazminatı/özel hizmet tazminatı veya başka bir ad altında (pozitif ayrımcılık kapsamında) ödeme yapılması hem bölgeye atananların sayısını hem de söz konusu hizmet alanlarında görev yapma süresini artıracaktır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
3- İSTİHDAM TÜRLERİ VE KADROYA GEÇİŞ
Kamu personel sistemindeki istihdam türlerinin sayısı azaltılmalı ve temel istihdam şekli kadrolu memur statüsü olmalıdır.
Mevcut sözleşmeli personelin tamamı kadroya geçirilmeli sadece 399 sayılı KHK kapsamındaki sözleşmeli personelin kadroya geçişi istekleri kapsamında yapılmalıdır. Kadroya geçiş sürecinden sonra sözleşmeli personel istihdamı, sınırlı sayıda (örneğin memur kadrosunun %1 oranında) gerçekleştirilmelidir.
4/C statüsünde istihdam edilenler, öncelikle öğrenimlerine uygun kadro ve unvanlara atanmak suretiyle kadroya geçirilmelidir. Bu kapsamda, ilk-orta ve lise öğrenimli olanlar yardımcı hizmetler ve Genel İdare Hizmetleri Sınıfındaki durumlarına uygun unvanlara, yükseköğrenimli olanlar ise öğrenimlerine (kariyerlerine) uygun unvanlara atanmak suretiyle kadroya geçirilmelidir. Bunun mümkün olmaması halinde, söz konusu personel, durumlarına uygun işçi pozisyonları olmak suretiyle kadrolu işçi statüsü ile ilişkilendirilmelidir.
4/C’li personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili olarak, halen görev yaptıkları kurumlar tarafından kendilerine mahsus kadroya geçiş sınavı yapılabilir ve 70 barajını aşanlar memur kadrolarına geçemeyenler işçi kadrolarıyla ilişkilendirilebilir.

4- DİSİPLİN HUKUKUNA İLİŞKİN HÜKÜMLER VE DİSİPLİN CEZALARI
Kamu personel sisteminde hali hazırda, ödül-ceza dengesi ödül aleyhine bozulmuş durumdadır. Ceza türlerinin azaltılması ve ceza verilecek fiillerin azaltılması yönündeki tercih bu nedenle dikkatle kullanılmalıdır.
Bu kapsamda, uyarma ve kınama cezalarını gerektiren filer birleştirilerek uyarma cezası altında toplanmalı, diğer disiplin cezaları aynen korunmalı sadece cezayı gerektiren filer daha açık ve kesin bir dille tanımlanmalıdır. Devlet memurluğundan çıkarılmayı kolaylaştıran veya belirli cezaların toplanması suretiyle devlet memurluğundan çıkarma riskini bireyler üzerinde baskıya dönüştürecek bir yaklaşımdan uzak durulmalıdır.
Kılık-Kıyafet hükümlerine uymamak şeklindeki fiil disiplin cezası kapsamından çıkarılmalı ve kamu görevlilerinin serbest ve özgür iradeleriyle belirledikleri ve kamu vicdanının reddetmeyeceği kıyafetlerle kamu hizmeti sunmalarına imkan sağlanmalıdır.
5- KAMU GÖREVLİLERİNE BİR DERECE VERİLMESİ
Kamu personel sisteminde çeşitli aralıklarla Bakanlar Kurulu tarafından kamu görevlilerine bir derece verilmesi yönünde düzenleme yapılmıştır. Bu kapsamdaki en son düzenleme 2005 yılında yapılmıştır. Bu çerçevede, 2005 yılından sonra göreve başlayan ve bugünden sonra göreve başlayan kamu görevlilerinin bir derece verilmemesi yönündeki mağduriyetin giderilmesi/yasa koyucu iradenin bu taleple meşgul edilmemesi için yapılacak bir düzenlemeyle 2005 yılından sonra görev e başlayanlara ve düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra göreve başlayacaklara bir derece verilmesine ilişkin bir düzenleme verilmesi uygun olacaktır.
6- EKONOMİK SOSYAL KONSEY VE TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE KOMİTESİ
Ekonomik ve Sosyal Konsey’in kuruluşuna ilişkin kanun hükmü gereğince, en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikaları konfederasyonu (son dört yıldır Memur-Sen) Ekonomik ve sosyal Konsey üyesidir. Ancak, ESK’nın uzun süredir toplanmamasına bağlı olarak, bu üyeliğin gerekleri pratik olarak yerine getirilmemektedir. Diğer taraftan, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin üyeleri de ESK kararı ile belirlenmektedir. Konseyin toplanmaması nedeniyle, Memur-Sen en çok üyeye sahip konfederasyon olmasına rağmen Türkiye-AB KİK’nin üyeleri arasında yer almamaktadır. Bu durumun düzeltilmesi için, ESK’nın KİK üyelerinin yeniden tespiti için toplanması veya ilgili Kanunda en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikaları konfederasyonunun doğal üye olması yönünde değişiklik yapılması uygun olacaktır.
7- FAZLA ÇALIŞMA VE MESAİ ÜCRETLERİ
666 SAYILI Kanun Hükmünde Kararname ve 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu hükümleriyle çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında ödenmekte olan maktu nitelikte fazla çalışma ve mesai ücretlerinin ödenmesine son verilmiştir. Bu düzenleme, özellikle Adalet Bakanlığı, SGK, Maliye Bakanlığı ile üniversiteler (ikili öğretim yapan üniversiteler) bünyesinde görev yapan kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 300-550 TL arasında kayıp yaşanmasına neden olmuştur.
İkinci öğretim yapan üniversitelerde görevli personelin mağduriyeti yakın tarihte kabul edilen düzenlemeyle giderilmiştir. Fazla çalışma ve mesai ücretlerine ilişkin mağduriyeti devam eden kamu görevlilerine yönelik olarak, 666 sayılı KHK’dan önceki durumun yeniden ihdasına imkan veren bir düzenleme yapılması uygun olacaktır.
8- DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARMA CEZALARI (1999 VE 2005 YILLARINDA AFFEDİLENLERİN) ALANLARIN SGK İLE İLGİLİ MAĞDURİYETLERİ VE YENİ DÜZENLEME İHTİYACI
Bilindiği gibi, 28 Şubat süreci ve hemen öncesinde oluşan anti-demokratik uygulamalar, özellikle kamuda görev yapan dindar-muhafazakar kamu görevlilerinin bilhassa da başörtülü kamu görevlilerinin devlet memurluğundan çıkarılmalarına/baskı nedeniyle istifa etmelerine uzanan sonuçlar üretmiştir.
5510 sayılı Kanunda yapılan ilk düzenlemeyle bu kapsamdaki kamu görevlilerinden disiplin cezaları 5524 sayılı Kanunla affedilenlere açıkta geçen süreleri borçlanma imkanı verilmiş, aynı Kanuna geçen yıl eklenen geçici maddeyle de söz konusu sürelere ait prim borçlarının ilgili kamu kurumları tarafından SGK ödeneceği kayıt altına alınmıştır. Düzenlemeler, olumlu olmakla birlikte mağduriyetleri gidermemiştir.
Bu kapsamda;
a) Açıkta geçen sürelere ilişkin prim borçlarının ödenmesine ilişkin kapsamın 1999 yılında disiplin cezaları affedilenleri ve haklarında yürütülen soruşturma nedeniyle adaylık süresi içerisinde memuriyetle ilişiği kesilenleri de kapsayacak şekilde belirlenmesi,
b) Daha önce söz konusu prim borçlarını kendileri ödeyen kamu görevlilerinin ödedikleri tutarların kendilerine iade edilerek prim borçlarının kurumlar tarafından ödenmesi,
c) 2012 yılında yapılan düzenlemenin kapsamında olmasına rağmen, hakkın ilanına ve hakka ilişkin bilgilendirme eksikliği nedeniyle başvuru yapamayanlar göz önüne alınarak yeni bir başvuru imkanının sağlanması,
d) Kendi borçlanmasına bağlı olarak emeklilik hakkı elde eden ancak SSK kapsamında emekli olması nedeniyle emekli ikramiyesi ve emekli maaşı nedeniyle kayıplarla karşı karşıya kalanların mağduriyetinin giderilmesi
hükümlerini içerecek şekilde 5510 sayılı Kanuna yeni bir geçici madde eklenmesi uygun olacaktır.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

26 yorum:

  1. KADRO VERİLME İHTİMALI YÜZDE KAÇ?MEMURSEN HER ZAMANKİ GİBİ YUSYUVARLAK CEVAPLAR VERMİŞ.BİLMECE GİBİ!!!BAŞBAKAN HANGİ KONUDA BAKANA TALİMAT VERMİŞ?MEMURSEN ORDAYMIŞ.BÖYLE BELİRSİZLİKLER CANIMIZA TAK ETTİ.YOKMU ADAM GİBİ BİR ADAM BU MEMLEKETTE ÇIKIPTA DÜRÜSTÇE VAR YADA YOK DESİN.TAMAM BAŞBAKAN SON NOKTAYI KOYACAK AMA MUTLAKA MEMURSEN BU KONUDA BAŞBAKANIN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYOR.EN SON MEMURSEN GÖRÜŞTÜ.MEMURSENDE YAPTIĞI AÇIKLAMADA HEP ÜSTÜ KAPALI KONUŞTU.KİMSEDE BİR ŞEY ANLAMADI.BAZI KONULAR VAR.BAZI KONULAR YOK. BAZI KONULARDA EKSİKMİŞ.BUYRUN BİRDE BURDAN YAKIN!!!!!!

    YanıtlaSil
  2. BAŞKAN İSTERSE BU İŞ ÇÖZÜLÜR AMA GERÇEKTEN İSTERSE..
    4/C LİLERİN DURUMUNU BAŞKAN VE SAYIN BAŞBAKAN ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR. İNŞALLAH 4/C LİLERİN AHINI DEĞİLDE;
    DUASINI ALMAK BAŞBAKANIMIZA NASİP OLUR.
    ALLAH ONLARIN DA YAR VE YARDIMCISI OLSUN.
    BİZLER EVLERİMİZDE 3-4 KİŞİYİ YÖNETEMİYORKEN; KOCA BİL ÜLKEYİ YÖNETMEK KOLAY DEĞİL.

    YanıtlaSil
  3. BU NE CİDDİYETTEN UZAK DEVLET YÖNETMEK,BU NE HÜLLE SENDİKACILIK ARKADAŞLAR 4C LİLER DAHA NEREYE KADAR OYALANACAK,KANDIRILACAK HANİ AYLAR ÖNCEDEN DEFALARCA SÖYLENEN ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE LAFLARI YALAN,MI BU SENDİKACI BAŞBAKANA YENİ TALEP İLETİYOR VE YENİ ÇALIŞMALARDAN BAHSEDİLİYOR NE BİTMEK BİLMEZ ÇALIŞMALAR BUNLAR 2011 SEÇİMLERİNDEN HEMEN SONRA YASAL DÜZENLEMELER YAPILIP MECLİSTEN GEÇİRECEĞİNİ BİZZAT BAŞBAKANIN KENDİSİ BİRKAÇ KEZ SÖYLEMESİNE RAĞMEN YILLAR GEÇTİ YİNE AYAK OYUNLARI İLE ADETA İNSANLARLA ALAY,MI EDİLİYOR.4C LİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU MUHAFAZAKAR AİLELER OLMASINA RAĞMEN ARTIK ÇANLARINA YETTİ SOKAKLARA EN ETKİLİ BİR ŞEKİLDE ADALET VE HAK İÇİN DÖKÜLMEKTEN BAŞKA ALTERNATİF BIRAKMIYOR BAŞBAKAN VE İKTİDAR.BU KADAR SOKAKLARA DÖKÜLENLERİN KİM BİLİR DİNLETEMEDİKLERİ ANLATAMADIKLARI NE DERTLERİ VAR,DİYE DÜŞÜNÜYORUZ ARTIK.

    YanıtlaSil
  4. yunus gümüş kardeş başbakana ne kadar dua ediyosun yaa demekki 4c den de çıkarsa ayaklarına kapanacan .sen evde 3,4 kişiyi yönetemiyosan biz ne yapalım.halinden memnunsan bu sitede ne işin var .git başbakanlık kapısında nöbet tut başbakanın her çıktığında el sallayıp arkasından dua edersin.onlar senin kadronu aldı ,yüzbinlerce suriyeliyi aylardır bakıyolar.biz komşumuza sırt dönmeyiz diyorlar ama evdeki aile aç onu ne yapalım.

    YanıtlaSil
  5. Sayn çeilk hani her şey tamamlanmış,başbakan Amerika,dan geldiğinde önüne koyacak kabul ederse meclisten geçirecektiniz.😎.şimdi kaseti başa almış sendikalardan görüş,istek alıyorsunuz,siz bunları aylardan beri yamadınızmı.şimdi Türk kanallarıda diziler,bölümler hiç bitmiyor,anlaşılan çeilk bey sizin senaryonuzda çok tuttu,reeting yaptı bitmiyo sayın bakanım 4/c lilerle ilgili bolum sezona gireseye kadar devam edecekmi😊size diyeceğim tek şey;ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN:😊

    YanıtlaSil
  6. ben memursene güvenmiyorum arkadaşlar sırf diğer bazı çıkar sağlamak için 4/c yi araya koymuştur iktidar diyecekki tamam bazılarını veririz ama4/c nah zaten 4/c memursenin umrunda değil kim esas mağduru düşünmüşki memursen düşünsün onamı kalmış mağdurun mazlumun ezilmişliği perişanlığı

    YanıtlaSil
  7. memursen 4c lere kadroyu alacak haftaya hep bırlıkte sevınecegız 4c li mühendisler ve mimarlardan sayın başbakan ve gündoğduya kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  8. 4c li mühendis ve mimar arkadaşlar sizler nasıl düştünüz bu piyasaya kafamı buluyorsunuz yoksa,her neyse haftaya ne olacak,ki ümit veriyorsun yıllar,dır onlarca yüzlerce kez bu ve benzeri oyalamalarla süründürülüyor gariban 4c li ve ailelerini. Vallahi, Billahi zerre kadar güvenmiyoruz büyük çoğunluğumuz ne ıktıdar,a nede başbakana adaletin,hakkın zerresi yok bunlarda,asıl acı olan ise adaletsizliği,haksızlığı,vicdansızlığı gayet pişkin,olgun görmeleri önemsememeleri.

    YanıtlaSil
  9. yaw bu neyin kadası beyler...ne mimarı ne muhendisi..allah akìl fikir versin...

    YanıtlaSil
  10. 4c li mimar ve muhendisler adina tesekkurler yillardir bekliyorduk bu kadroyu

    YanıtlaSil
  11. kadro mu hadi bakalım 10 yıl bekledik bir on gün daha bekleyelim. Sonuç mu bence yine karavana neden mi aranızda kaç kişi akp üyesi sayınız kaç inşallah ben yanılırım .Allah çocuklarımızın rızıkı niyetine kadro gelir saygılarımla...

    YanıtlaSil
  12. YA ARKADAŞLAR SES ETMEYEYİM DİYORUM AMA OLMAYACAK BU SİZİN YAPTIĞINIZA NANKÖRLÜK DERLER.BİRİNCİSİ ÇOĞUMUZ HALA KAMUSEN ÜYESİ OLDUGUMUZ HALDE ADAMLAR ELİNDEN GELENİ YAPIYORLAR BİZİM 4/C SORUNUMUZU ANCAK MEMURSEN ÇÖZER ÇÜNKÜ KAMUSEN VE DİĞERLERİ HÜKÜMETİN EĞRİSİNEDE EĞRİ DİYOR DOĞRUSUNADA.3 DÖNEMDİR ORTALAMA YÜZDE ELLİ OY ALAN BİR PARTİNİN HİÇ Mİ DOĞRUSU OLMAZ BUNUN İÇİNDE HÜKÜMET KAMUSENİ DİKKATE ALMIYOR İKİNCİSİ BAZI ARKADAŞLAR HALA BURADAN SİYASİ RANT PEŞİNDE OLUP HÜKÜMETİNDE MEMURSENİNDE YAPTIĞI HERŞEYE BİR KILIF BULUPBAZEN TERBİYE SINIRLARINIDA ZORLAYARAK MUHALEFET ETMEYE ÇALIŞIYORLAR.BU YAZDIĞINIZ YORUMLAR HİÇ OKUNMUYOR MU SANIYORSUNUZ GELİN AKLI SELİM OLALIM VE DAHA ÖNCE TEKELCİ KARDEŞLERİMİZDE OLDUĞU GİBİ MUHALEFETİN GAZINA GELİP AVCUMUZU YALAMAYALIM.DAHA DÜN GİBİ HATIRLIYORUM BAŞBAKAN TEKELCİ KARDEŞLERİMİZE TAMAM SİZ BAZI SEBEPLERDEN DOLAYI 4/C YE GEÇMEK İSTEMİYORSUNUZ GELİN BU 4/C ÜZERİNDE TALEPLERİNİZİ BİZE SUNUN OTURUP KONUŞALIM DEDİĞİNDE KARDEŞLERİMİZ MUHALEFETİN DOLDURUŞUNA GELİP CHP GURUP TOPLANTILARINDA HÜKÜMET İSTİFA DİYE SLOGAN ATIYORLARDI.TAHRİK EDİCİ YORUMLAR YAPMAYIP BİRAZ SAKİN OLALIM.YARDIMI DOKUNAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN HAKKIMIZI YİYENLEREDE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ YOKSA İLAHİ ADALETTEN BİR ŞÜPHENİZ Mİ VAR ?

    YanıtlaSil
  13. BEN MEMURSENDE YETKİLİ BİR AİLE DOSTUMUZLA GÖRÜŞTÜM BUGÜN.BANA KESİN KADRONUZ TAMAM GÖZÜNÜZ AYDIN DEDİ.MÜJDEYİDE BAŞBAKAN HA VERDİ HA VERTECEK DEDİ.BU SÜRE ZARFINDA ÇOK GÖRÜŞTÜK AMA İLK DEFA BÖYLE BİRŞEY SÖYLEDİ.ARTIK KİME İNANALIM KİME İNANMAYALIM BİLEMEZ OLDUK.HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR.MEMURDAN HABER SİTESİNDE MECLİSTEN BİLE GEÇTİ DİYOR.COĞU MEMUR SİTESİNDEDE HEP UMUTLU GÜZEL HABERLER VAR.BAKALIM AZ KALDI EN GEÇ SALI GÜNÜ AK KOYUN KARA KOYUN ORTAYA ÇIKACAK.KADRO YOKSADA CANLARIMIZ SAĞ OLSUN KISMETTE YOKMUŞ DEYİP ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARA BAKACAZ.(ŞAKA TABİ)BANA DOKUNAN ŞEY BİZLER TAMDA UMUDUMUZU YİTİRMİŞKEN BAKANIN BİZE UMUT VERMİŞ OLMASI.6 AYDIRDA HA OLDU HA OLACAK DİYİP UMUTLARIMIZI ALT ÜST ETTİLER.RESMEN PSİKOLOJİMİZ BOZULDU ÇÜNKÜ HER DAKİKA OLAYLAR YORUMLAR OLABİLİR,OLMAYABİLİR ŞEKLİNDEYDİ.YOKSA YOKTUR NE YAPALIM KENDİMİZİ ÖLDÜRELİM Mİ? HANİ BİR LAF VARDIR.DOĞRUYU SÖYLE BAŞIMI KIR DİYE.KEŞKE BAŞINDAN BERİDE BAKAN BEY BİZE KARŞI DÜRÜST OLSAYDI.BELKİDE YANILIYOR OLABİRİZ.DEDİĞİM GİBİ İNŞALLAH HÜKÜMET BU LAFLARI BİZE YEDİRİR VE BİZDEN HAYIR DUALARINI ALIR.SABIR ACIDIR AMA MEYVESİ TATLIDIR.UMARIM BU ÇEKTİKLERİMİZ TATLI BİRER HATIRA OLARAK ANILARIMIZ ARASINDA KALIR.GELEN HERGÜNÜN BİZLERE VE ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIK MUTLULUK GETİRMESİ DİLEĞİYLE.ALLAHA EMANET OLUN KADER ARKADAŞLARIM.İNŞALLAH KADROLARIMIZ GERİ VERİLİR VE BU SİTEDEN YİNE YAZIŞIRIZ

    YanıtlaSil
  14. ÖZELLEŞTİRME NETTE 4 C PLATFORMU OLARAK ARKADAŞLARIMIZ SY MEHMET ŞİMŞEĞE ÇOK GÜZEL BİR MEKTUP YAZMIŞLAR.DURUMUMUZU ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞLER.ELLERİNE KOLLARINA YÜREKLERİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL OLMUŞ.NE OLUR ELİMEİZDEN GELDİĞİNCE HERYERE BU MEKTUBU YOLLAYALIM.BU BİZİM SON ŞANSIMIZ.KENDİMİZ İÇİN OLMASADA ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN YAPALIM ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  15. ARKADAŞLAR YUKARIDA YORUM YAZAN VE İKTİDARI ELEŞTİREN ARKADAŞLARI NANKÖRLÜKLE İTHAM EDEN KARDEŞİME ATFEN YAZIYORUM BAK KARDEŞİM HER ŞEYDEN ÖNCE TÜM 4C LİLER GİBİ İKTİDARI ELEŞTİRENLERİNDE TEK BİR AMACI VAR UĞRADIKLARI ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK,ADALETSİZLİK VE VİCDANSIZLIKTAN İKTİDARIN BİR AN ÖNCE VAZ GEÇMESİ VE BİZLERİNDE AİLELERİMİZİNDE BU VATANIN DEVLETİMİZİN ÖZ EVLATLARI OLDUĞUNUN HATIRLANMASI VE CENAB-I ALLAH,IN KULLARI ARASINDA KÖLELİĞİN VEYA BENZER DÜZENLERİN HARAM KILINDIĞININ HATIRLANMASI GEREKMEKTEDİR.ASIL OLAN ZALİM,VE ADALETSİZ,DE OLSA GÜÇLÜNÜN YANINDA OLMAK DEĞİL HER ŞART ALTINDA DOĞRULARI SAVUNABİLMEKTİR,DOĞRULARI KONUŞABİLMEKTİR SİZLER SANMAYIN,Kİ İKTİDARIN YANLIŞLARINI ELEŞTİRENLER SADECE BURADA YAZIYOR,BURADA DERTLERİNİ DİLE GETİRİYOR ASIL AMAÇ ZATEN İKTİDARA VE ÖZELLİKLE,DE BAŞBAKANA ADALETSİZLİKLERİ,HAKSIZLIKLARI DUYURABİLMEK,ANLATABİLMEK VAZ GEÇMELERİNİ SAĞLAYABİLMEKTİR.11 YILDIR DEVLETİ TEK BAŞINA YÖNETEN VE GELİR ADALETİ VERGİ ADALETİ SAĞLAMAYANLAR YÜZBİNLERCE MİLYONLARCA İNSANIN MAĞDURİYETLERİNİN VEBALİNİ DEHŞET VERİCİ BİR ŞEKİLDE ÖDEMEYECEK SANANLAR YANILMAKTADIRLAR CENAB-I ALLAH,IN MİLİM ŞAŞMAYACAK HESAP GÜNÜNDEN DEĞİL BİRİNCİ PARTİ OLMAK DÜNYANIN SAHİBİ OLSAN KURTULUŞ OLACAĞINI SANANLAR ALDANMAKTADIRLAR.SONRA ÜLKEYİ ÇOK İYİ YÖNETİP EKONOMİK ANLAMDA ÇOK DAHA İYİ YERLERE GETİRDİĞİNİ İDDAĞA ETMİYORMUSUNUZ İYİYA İŞTE ÜLKE ÇOK İYİ İKEN 4C LİLER VE TAŞERON ÇALIŞTIRILANLAR AİLELERİ NEDEN ÇOK ÇOK KÖTÜ DURUMDA SÜRÜNMEKTEDİR. BİRİ BİZE SON 11 YILDA DEVLETE YÜZBİNLERCE KADROLU YENİ İNSAN ALINIRKEN 4C LİLER KADROLU OLDUKLARI HAKLARINI KAYBEDİYOR VE BİR BAŞBAKAN YÖNETTİĞİ 4C Lİ KİTLEYE SİYASETEN KİN DUYABİLİYOR ISRARLA SÜRÜNMELERİNE YEŞİL IŞIK YAKIYOR.BAKIN KARDEŞLERİM BİZLER AİLELERİMİZİN DERDİNE DÜŞMÜŞ VE ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK İSTİSMAR EDİLMİŞ ADALETSİZLİĞE UĞRAMIŞ İNSANLARIZ YÜREĞİ YANAN HER AİLE REİSİNİN BABANIN ZAMANLA AKLİ MELAKELERİNİ ÇOK SAĞLIKLI KULLANAMAMASIDA GAYET NORMALDİR VE MAKSADINI AŞACAK SÖZLER SÖYLEMESİ ADIMLAR ATMASI KADAR DOĞAL HİÇ BİR ŞEYDE OLAMAZ.BU İKTİDARI ELEŞTİRİLER BİLAKİS AZ BİLE.AYNI KURUM,DA ÇALIŞTIRDIĞIN İNSANLARIN BİR KISMINA SENİN ÇOCUKLARIN YAĞMURDA SOĞUKTA YÜRÜSÜN KIŞIN AİLEN ISINAMAZ,MAKARNA VE BULGUR AĞIRLIKLI BESLENSİN DERKEN DİĞER İNSANLARA ÇOK GENİŞ İMKANLAR SAĞLARKEN ALLAH,TAN KORKULMUYOR HELE PARTİ MENSUPLARINA KENDİ YAKIN ÇEVRELERİNE KENDİ ÇOCUKLARINA SINIRSIZ İMKANLARI HELALE, HARAMA BAKMADAN SAĞLARKEN İKTİDAR VE DESTEKÇİLERİ ELEŞTİRİLERE HİÇ TAHAMMÜL EDEMİYOR,CENAB-I ALLAH,I KANDIRMANIN İMKANI YOK HATIRLATARAK BİTİRİYORUM.

    YanıtlaSil
  16. HÜKUMET İLE MÜZAKERELERDE YETKİLİ SENDİKA MEMUR SEN OLMASINDAN DOLAYI BU ADALETSİZ DURUMUN DEVAM ETMESİNDE EN AZ İKTİDAR KADAR MEMUR SEN DE SORUMLU VE VEBAL ALTINDADIR EĞER BU ÜLKENİN İNSANLARININ MESELELERİNİ ÇÖZMEK ADALETLE HAKÇA YÖNETMEK VE YÖNETİLMEK SORUMLULUKLARINI BİRİNCİ ELDEN TAŞIYAN MEVKİLERDE OLUP,DA GÖREV VE YETKİLERİNİN GEREKLERİNİ ADALET GÖZETMEKSİZİN İFA EDENLER BİR AN ÖNCE LAF DEĞİL İÇRAATLARINI HAYATA GEÇİRSİNLER ADALET SAĞLASINLAR.

    YanıtlaSil
  17. biz 4-c lileride sevindir başbakanım..allah yar ve yardımcın olsun..

    YanıtlaSil
  18. arkadaşlar hepinizi memursene davet ediyorum.bizim 4-c problemimizi ancak memursen cozer.hiç süpheniz olmasın.kardeşlerim hepinize kolaylıklar dilerim.başbakanımız artık bu 4-c denen illeti memleketimizden defedecektir.rabbim hakkımızda hayırlısını versin.

    YanıtlaSil
  19. DEVLETİ YÖNETME SORUMLULUĞU TAŞIYAN İNSANLAR HANGİ ŞART ALTINDA OLURSA OLSUN ADALETLE,HAKÇA YÖNETMEK ZORUNDALAR TOPLULUKLARIN İÇİNDE FARKLI DÜŞÜNEN FARKLI GÖRÜŞTE İNSANLARIN OLMASI İNSANLARIN MAĞDUR EDİLMELERİNE SEBEP OLUYORSA BU ÇOK DAHA VAHİM VE DEHŞET VERİCİ KALDI,Kİ 4C LİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU CANLARI ÇOK YAKILMIŞ PERİŞAN EDİLMİŞ OLSALAR,DA MUHAFAZAKAR AİLELER,ANCAK TÜMÜ TAM TERSİ HAYAT TARZINA SAHİP AİLELER OLSA BİLE NE FARK EDER,Kİ ASIL OLAN ADALET SAĞLAMAK OLMALI İKEN ŞU ÜLKEDE KONUŞTUĞUMUZ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ HATTA İKTİDARLARIN İCRAATLARINDAKİ ŞUCU BUCU BİZDEN SİZDEN TAVIRLARINI KABUL ETMEK ALLAH,TAN KORKMAZLIĞIN İMAN ZAYIFLIĞININ ALAMETLERİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL MAALESEF.

    YanıtlaSil
  20. BİZ 4C Lİ, TAŞERON ÇALIŞANLARI V.S İNSANLAR VE DE AİLELERİMİZ YILLARDIR BOŞ LAFLARLA OYALANMAKTAN BIKTIK USANDIK ARTIK SOMUT NET GERÇEK ADIMLAR İCRAATLAR HAYATA GEÇİRİLMESİNİ ISRARLA HEMEN BEKLİYORUZ LAF KALABALIKLARI VE SİYASET TARAFKİRLİĞİ İÇİNDE HAYATLARIN YİTİP GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ VEBAL TAMAMEN DEVLETİ YÖNETENLERİNDİR.

    YanıtlaSil
  21. 4C Lİ GELİRİ İLE ÇOCUKLARINI NASIL OKUTABİLİR BU ÜLKEDE EĞİTİM HAKKI SÖZDE VAR, AMA FİİLİ DURUMUN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BAŞBAKAN,HÜKUMET BİLMİYOR,MU TAŞERON ÇALIŞANLARIN DURUMU DAHADA İÇLER ACISI. DURUMU İYİ OLAN TOPLUM KESİMLERİ İYİ AHKAM KESİYOR ÇARESİZLİK İÇİNDE KIVRANAN İNSANLARI BIRAKIN DÜŞÜNMEYİ, SİYASİ TARAFTARLIK UĞRUNA İNSAN YERİNE KOYUP SORUNLARINI DİNLEMEYE BİLE TAHAMMÜL ETMİYOR AKP VE BAŞBAKAN KARŞITLIĞI YAFTASI İLE SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR AMA OY İÇİN SİYASİ İKBAL İÇİN BU İNSANLARIN DIŞINDA MÜMİN,MÜSLÜMAN YÜREĞİNDE İMAN TAŞIYAN YOK EDEBİYATINI,DA MAŞALLAH ÇOK İYİ YAPIYORLAR.ÖNCE HAK,ADALET,VİCDAN NASİP ETSİN YÜCE RABBİM SİZLERİN GÖNÜLLERİNİZE,Kİ KURTULUŞA ERENLERDEN OLASINIZ.

    YanıtlaSil
  22. yine koca bir hayal olacak göreceksiniz ben kaç yıldır bekliyorum kadroyu ama boş hersene bizleri kandırıyolar.

    YanıtlaSil
  23. ŞAYET VİCDANA GELİRDE, 4C LİLER VE TAŞERON EMRİNDE ÇALIŞANLARA ADALETLE HAKLARINI SAĞLARLARSA EN AZINDAN BUNDAN SONRAKİ VEBALDEN KURTULURLAR HEPSİ O KADAR,KİMSENİN KULA KUL OLACAK HALİ YOK AMA BAZI ARKADAŞLARIMIZ ADETA CENAB- ALLAH,A GÖSTERMEDİKLERİ SAYGI VE SEVGİYİ HATTA KORKUYU KULLARININ BAZILARINA SIRF GÜÇ VE İKTİDAR SAHİBİ OLDUĞU İÇİN GÖSTERECEK KADAR YANLIŞ YOLDALAR.MİLLETİN VEKİLİ OLANLAR 76 MİLYONUN MEMURU OLDUĞUNU TELEVİZYONLARDA SÖYLEYENLER SÖZLERİNİN ARKASINDA DURURLAR. MİLLETİN GÖZLERİNE BAKARAK HER TÜRLÜ RİYA İÇİNE GİRENLERİN HESAP GÜNÜ SONLARININ NE OLACAĞI BELLİ.SAF TEMİZ İNSANLARIN KAFASINI GÜZEL KONUŞMALARLA ELDE EDEN ANCAK PERDE GERİSİNDE AKIL ALMAZ MENFAAT İLİŞKİLERİ GÜÇ SALTANAT HESAPLARI YAPANLARI SİZ SİZ OLUN ÇOK CİDDİYE ALIP BİAT EDİP AHİRETİNİZİ TEHLİKEYE ATMAYIN.

    YanıtlaSil
  24. VEBAL DEVLETİ ADALETTEN HAKTAN,VİCDANDAN UZAK YÖNETENLER KADAR KAYITSIZ ŞARTSIZ HER YAPTIKLARI YANLIŞA DESTEK VERENLERİNDİR,DE

    YanıtlaSil
  25. salı gunu grup toplantısında asayın başbakanımız mujdeyı verecek ınsallah hayırlısı 4c li mimar ve muhendısler

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com