Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Haziran 2013 Pazartesi

Memur-Sen Başbakan Erdoğan'la Hangi Konuları Konuştu


Memur-Sen Başbakan Erdoğan'la Hangi Konuları Konuştu
Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son dönemde kamuoyunun gündemine yerleşen başta 657 sayılı kanun olmak üzere kamu personeline yönelik kanunlar ile diğer mevzuata ilişkin değişiklikleri ve tasarılara ilişkin Memur-Sen'in görüşlerini ve taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Ahmet Gündoğdu, 4-B'li personel ile diğer sözleşmeli personelin ve 4-C statüsündeki personelin kadroya geçirilmesi, 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet ve Maliye Bakanlıklarında çalışanlar başta olmak üzere kamu görevlilerinin fazla çalışma ücretlerine ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi, istihdamda zorluk çekilen hizmet alanlarında görev yapanların ilave tazminat yoluyla pozitif ayrımcılık yapılması ve kamuda serbest kılık-kıyafet hakkının hayata geçirilmesi konularına ilişkin görüş ve taleplerini Başbakan Erdoğan ile paylaştı.
Ahmet Gündoğdu, Kamu Personel Sistemi'ne ilişkin çeşitli düzenlemeler içeren kanun tasarılarının Meclis gündemine alınacağı yönündeki bilgiler üzerine başbakanla görüştüklerini ve Memur-Sen'in talepleriyle ilgili görüşme yaptıklarını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu , " Kariyer uzmanlıkla ilgili yaş konusunda kurumda görev yapanlardan yaş sınırı aranmamasını istedik. Rotasyona öteden beri karşıyız. Ama eğitim ve sağlıkta olduğu gibi zorunlu hizmet bölgesi anlayışının yeterli olacağını ve bundan sonra göreve başlayacak kamu görevlileriyle sınırlı olarak uygulama yapılmasını istedik. Zorunlu hizmet hizmet bölgelerinde görev yapanlara eski yeni ayrımı yapmadan pozitif ayrımcılık yapılmasını, Haymana'ya, Hakkari'ye, Yüksekova'ya ilave ücret yada tazminat ödenmesi halinde personelin ülke geneline adil dağılımının motivasyonu da artıracak" dedi.
Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi beklentisinin halen karşılanamamış olmasının yanında kapsamın daraltılması yönünde çabaları doğru bulmadıklarını dile getiren Başkan Ahmet Gündoğdu, "Daha önce kadroya geçirilenler dışındaki bütün sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesi gerektiğini sadece KİT'lerdeki sözleşmeli personelin istekleri dahilinde kadroya alınması yönünde düzenleme yapılmasını" istiyoruz şeklinde konuştu.

Yapılan toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan’da hazır bulundular.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4-C'lilerin uzunca bir süredir haklı olarak kadro beklentisi içersinde olduğunu ancak kimi Bakanlıklarca bu gündemin dışında tutulmaya çalışıldığının altını çizen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, "4-C'liler öğrenimlerine uygun memur kadrolarıyla ilişkilendirilmeli bu kapsamda ilkokul, ortaokul, lise mezunlarını yardımcı ya da genel idare hizmetleri sınıfına, üniversite mezunlarını da öğrenimlerine uygun kariyer hizmet sınıflarına atanmak suretiyle kadroya geçirilmelidir. 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu, Adliye, Maliye gibi mesai yaptığı halde mesai ücreti alamayan arkadaşların sorununu yeniden taşıdık. Kılık-kıyafet yönetmeliğinin geçmişten bugüne kadar mağdur ettiği kesimlerle ilgili de taleplerimizi Sayın Başbakan Erdoğan'a aktarmış olduk. Görüşmemizin ana özeti budur" dedi.
Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, kamu personel sistemine ilişkin bazı düzenlemeler üzerinde çalışıldığını ve bu konuya ilişkin yaklaşımların bizim teklif ve taleplerimizi tam karşılamadığını gördük. Bu anlamda yararlı bir görüşme oldu. Bu sayede eksiklikler ve kaygılarımızla birlikte beklentilerimizi de ilettik. Sanırım bunun üzerinde bir kez daha çalışma yapılacak. Kamuoyuna yansıtılanların bir kısmının doğru olmadığını ifade ettiler. Bir kısmının da eksik olduğunu ifade ettiler. Bir kısmını da düşünmediklerini gördük. Biz öteden beri Kamu Personeli Danışma Kurulu'na taşıdığımız talepleri gerekçeleriyle birlikte bölgeler arası istihdam biçimi ve bu istihdam biçimlerinin motivasyon eksilten yönleriyle birlikte tekrar Sayın Başbakana iletmiş olduk. Verdiğimiz rapor üzerine Sayın Bakana bir talimat verdi. Bugün, yarın yeniden bir araya gelinecek. İlgili bakanlarla birlikte yeni bir çalışma yapılacak" şeklinde konuştu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

18 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU3 Haziran 2013 04:55

    ALLAH'rızası için Yeter artık Yeter neye inanacağımızı şaşırdık zaten Mağdur Olmuş 15-20 Yıllık emeğimiz hiçe sayılmış, Kadrolu Daimi İşimiz elimizden alınmış, Mevcut Emsal Çalışan İşçi Arkadaşlarımıza göre Aylığımız 3/1'ne düşmüş Kısacası yıprandığımız kadar yıprandık, Haksızlığa Uğradığımız kadar Uğradık ne bu ÖZELLEŞTİR-ME MAĞDURLARI'nın çektiği.... Herşeyden vaz geçtik bizlere İnsan Onuruna yakışan Geçinebileceğimiz bir Ücret verin Kadronuzda sizin olsun daimi işde sizin olsun bizler herşeyden vaz geçtik tüm yapılan Haksızlıklarıda sineye çekiyoruz, ama bu ücret ile 7 Aile bireyi nasıl geçinsin 960 TL ile Geçinemiyoruz Geçinemiyoruzzzzz... Bir çok Özel Sektör çalışanı biz 15-20 Yıllık Devletin Daimi Birzamanlar Kadrolu İşçisinden fazla Ücret alıyor yeter artık Yeter dayanacak ne Maddi nede Manevi Gücümüz kaldı...

    YanıtlaSil
  2. SAYIN BAŞBAKAN TALİMAT VERDİYSE BU İŞ ALLAHIN İZNİYLE OLDU BİLİN.

    YanıtlaSil
  3. 4 c liye kadro verilecekse bu kadro inşallah işçi kadrosu olur.

    YanıtlaSil
  4. 4 c li çalışanlar daha önceden işçi kadrosunda çalıştıları için çoğu ilk veya orta okul mezunu. memur kadrosu geçildiği takdirde 4 c liden ne farkı kalır. onun için işçi kadrosu verilmesi gerekir. sayın bakan inşallah bunu dikkate alırlar.

    YanıtlaSil
  5. İnşallah ilgili bakanlar sayın Başbakanın bu talimatından sonra işgüzarlık yapıp işi yokuşa sürmezler. Sayın Başbakan 4 c lilerle olumlu tavırlarından dolayı kendisine şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Sayın Başbakan şu sıkıntılı günlerde 4 c lilere kadrosunu verirse kendisinden allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  7. Memur sen de 4 c liyi memur kadrosuna geçirip kesilen aidatlarla kendince nemalanma peşinde. madem kadro veriyorsunuz işçi kadrosu versenize. Çünkü 4 c liler daha önce işçidiler. 4 c liler içerisinde kaç tane yüksek okul mezunu var. çoğunluğu ilk ve orta okul mezunu. Memurluğa geçildiğinde Hizmetli Memur olarak tekrar sefalete sürüklemenin manası ne? Emeklilikte cabası.

    YanıtlaSil
  8. EĞER İŞÇİ KADROSU OLMAZ İSE BÜYÜK BİR DARBEDE BU AŞAMADA YERİZ.ŞU ZAMANDAN SONRAKİ MEMURLUK BİZİM EMEKLİLİK HAKLARIMIZIN,DA KAYBI DEMEKTİR.

    YanıtlaSil
  9. SAYIN BAŞBAKAN BU İŞE EL ATARSA Kİ ATMIŞ BU İŞİ OLDU BİLİN. BİRİLERİNE KADRO VERİLİYORSA 4 C Lİ BU AŞAMADAN SONRA SAYIN BAŞBAKANINDA SAYESİNDE ÖTEKİ OLAMAZ.YA HEP YA HİÇ. BU KONUDA SAYIN BAŞBAKANIN ADELTİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK.KADRO KERVANINDAN BİZ 4 C LİLERİ AYIRMADIĞI İÇİN.Bİ KARADENİZLİYE YAKIŞANI YAPACAĞINDAN KİMSENİN ŞÜPESİ OLMASIN. KENDİSİNEN ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN.

    YanıtlaSil
  10. sayın başbakan, şu sıkıntılı günlerde 4 c linin yüzünü güldürerek son dakkada yapacağını yine yaptı . inşallah 4 c lide şu kısa zaman içerisinde kadrosuna kavuşur. teşekkürler sayın bakan FÇ ve sayın başbakan RTE.

    YanıtlaSil
  11. YA BAŞBAKAN YENİ DÜSÜNMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ SAYIN GENEL BAŞKAN ONU SÖYLEYİN 4/C SICAK BAKTIMI BAKMADIMI.

    YanıtlaSil
  12. ne memurluktan bahsediyorsunuz kardeşler içinizden kaç kişi 65 yaşına kadar yaşayabilir her kafadan bir ses gelmesin ltf memursa memur işçi ise işçi yıllar öncede böyle bir imkan verildi sendikalar engel oldu 5 yıldır düzgün birmaaş alamıyoruz el insaf her kafadan bir ses gelmesin

    YanıtlaSil
  13. kodro aldikta iscimi yada memur olacagiz diye yorum yapiruz kodro alalimda bu sefaletden kurtulalim

    YanıtlaSil
  14. ALLAH aşkına 4cliye kodro gelse kitler kapsam dışında olacak ne demek biri izah etsin

    YanıtlaSil
  15. YUKARIDA BİR ARKADAŞ BAŞBAKAN BİR EL ATARSA SORUN ÇÖZÜLÜR DİYOR KARDEŞİM ZATEN SORUN BAŞBAKANIN TA KENDİSİ SÖZÜNÜN ERİ OLSA İDİ 2011 SEÇİMLERİNDEN HEMEN SONRA YASAL DÜZENLEME YAPIP HALLEDECEĞİZ DEMEZ İDİ SONRA DEVLETİ YÖNETENLERİN ASLİ GÖREVLERİNİN BAŞINDA GELEN TEMEL KONU ADALETLE,HAKÇA YÖNETMEKTİR GELİR VE VERGİ ADALETİ SAĞLAMAKTIR BU ÜLKEDE EN BÜYÜK EKSİKLİK BU MEVZULAR BİRDE TAŞOREN ÇALIŞTIRILAN GARİBANLAR VAR,Kİ BU İNSANLARIN VEBALİ AHI BU DEVLETİ YÖNETENLERİ HELAK EDECEKTİR TAM BİR HARAM DÜZENİ VALLAHİ BİLLAHİ BU DEVLETİ YÖNETENLERE MÜMİN MÜSLÜMAN DEMEYE DİLİM VARMIYOR.

    YanıtlaSil
  16. iyide arkadaşlar bizler kitlerde çalışmıyormuyuz bunlar hangi 4/c liden bahsediyor yine kelime oyunu oynuyorlar.kitler ne demek bunu bilen varsa açıklasın boşuna hayel kurmayalım.özelleştirmeden gelen 4/c çalışanına kadro varmı yokmu onu net bir ağızdan söylenirse inanalım.işin daha doğrusu eski tekel şimdi ise 4/c li diye anılan bizlere kadro varmı yokmu.

    YanıtlaSil
  17. KİTLERDE SU ANDA ÇALIŞANLARI KAST EDİYOR KİT YANİ KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜ YANİ ESKİ TEKEL TEDAŞ TELEKOM ET BALIK BENZERİ PARA KAZANABİLEN TİCARET YAPIP HİZMET SATAN KURULUŞLARDAKİ SÖZLEŞMELİ MEMURLARA KADRO YOK.ANCAK 4C LİLERİN DURUMU HENÜZ BELLİ DEĞİL BAŞBAKANIN VİCDANINA KALMIŞ DURUMDU ARKADAŞLAR ZATEN SÖZLEŞMELİLERİN MAAŞLARI 4C LİLERİN İKİ KATI HATTA DAHA FAZLA ONLARA KADRO KOLAY AMA 4C Lİ GARİPLERİN KADRO ALMASI DURUMUNDA TAYYİP SEÇİMLERDE OY İÇİN HARCAYACAĞI MAKARNA KÖMÜR VS PARALARIN BİR KISMINI 4C LİLERE KAPTIRMIŞ OLACAK ONUN İÇİN DARLANIYOR YOKSA ONUN DERDİ HAK,ADALET OLSA İDİ ŞİMDİYE KADAR YILLAR ÖNCE ÇÖZERLERDİ.

    YanıtlaSil
  18. sayın başbakanım duyun artık sesimizi

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com