Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

2 Mayıs 2013 Perşembe

Bakan Çelik'ten Sözleşmeliye Kadro Açıklaması (Video)


Bakan Çelik'ten Sözleşmeliye Kadro Açıklaması (Video)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Kanal 24'te Yaşar Taşkın Koç'un Konuğu Oldu.
Bakan Çelik NTV ekranlarında da önemli açıklamalarda bulundu.
Faruk Çelik NTV kanalında "20 bini belediyelerde olmak üzere 80 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışma tamam. Bir-iki hafta içinde Sayın Başbakan'a sunacağız. Lehte veya alehte Haziran'a kadar bu işi bitirmek istiyoruz. Yeni yasama yılına kalmayacak" dedi.
Bakan Faruk Çelik Kanal 24 ekranlarında yayınlanan programda ise şunları söyledi.
Bizim kamu personel sistemi ile ilgili sıkıntılarımız var. Personel rejiminde 4 statü var. Memur var 4/B'liler, 4/C'liler 4/D'liler yani işçi, 4/C'liler özelleştirmeden ayrılıp gelip geri döndüler, 4/B'liler sözleşmeli personel, 4/A'lılar ise kamu çalışanları memurlar. Şimdi bunu daha da azaltabilirmiyiz diye taraflarla çalışma yapıyoruz yani işçi ve memur olsun.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bunları kaldıralım derken tekrar ediyorum bunun sosyal taraflar boyutu var, çalışanları var, Bakanlık olarak bizim çalışmamız var, Hükümet kanadı var, Meclis kanadı var. Ama genelde parçalı durum arz ediyor 6 çeşit sözleşmeli personel var. Sistemde bir dağınıklık var yani. O halde bu dağınıklığı nasıl toparlayabiliriz çalışmasıdır bu ve taraflarla bunları konuşuyoruz onların görüşleri var, bizim görüşlerimiz var tabiki Bakanlar Kuruluna sevk edince orada ne gibi şekil alacak onuda göreceğiz. Yani bu sosyal taraflarla çalışmalar yoğurulmuş durumda, bir noktaya gelmiş durumda, nihai olarak sayın Başbakanımıza Bakanlar Kurulunda da bir nebze sunum yaptık ama sayın Başbakanımıza da ayrıntılı bir şekilde bir sunumu gerçekleştireceğiz ve ona göre bir karar vermiş olacağız.
Bunu niye söylüyorum. Bu statülerle ilgili seçimden önce sayın Başbakanımızın açıklamaları var, biz Bakanların seçim bölgelerinde arkadaşlarımızın, ilgililerin açıklamaları var. Bu açıklamalar da dikkate alınarak melela 4/B'lilerle ilgili siz sık sık soruyorsunuz onu 4/B'lilerde bunun içinde. Belediye sözleşmelilerle ilgili sayın Başbakanımızın seçimlerde bir sözü oldu. Bunlar girince diğer sözleşmeliler talepte bulunuyorlar, işte bunları bir bütün olarak sayın Başbakanımız çalışın yoğurun getirin dedi, şimdi zamanlaması da uygun Haziran sonuna kadar bu konularla ilgili atılması gereken bir adım varsa sayın Başbakanımızla nihai görüşmemizde talimatları doğrultusunda bir şekil vereceğiz. Personel statüleri, personel sistemi, ihtiyaç duyulan anlarda memurlarımızın nasıl hangi şekilde istihdam edileceği konularını netleştireceğiz.
Önümüzdeki yıl seçim yılı ardı ardına gelen Cumhurbaşkanlığı, yerel seçim, arkasından genel seçim, belki referandum bu süreçlerde bu tür düzenlemeleri yapmak mümkün değil olacaksa bu yasama yılında bunlar nihai şeklini alır dedi.
Bakan Çelik'ten Kanal 24 Ekranlarında Sözleşmeliye Kadro Açıklaması Videosu

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

13 yorum:

  1. Adsız dedi ki...
    yoksa intihar etmeye az kaldı inanın .bu 4-c olayına hiç kimse sessiz kalamaz biz üvey evlatmıyız sayın ahmet gündoğdunun bu olayı çözmesini istiyoruz.artık milleti oyalamayın bukez son olur inşallah.---TÜM 4-C Lİ KARDEŞLERİM ADINA...

    YanıtlaSil
  2. EĞER BU SEFERDE KADRO ALAMASSAK BİTTİK BİZ SAYIN BAKANIM DAHA YAPACAK HİÇBİRŞEYİMİZ KALMADI.TEK ÇAREMİZ SİZİN AĞZINIZDAN ÇIKACAK İKİ CÜMLEYİ BEKLİYORUZ.ÇOLCOCUK HEP PERİŞAN İÇİNDEYİZ İNANIN BUNU ÇOĞU ARKADAŞIMIZ BURAYA YAZAMIYOR.TÜM 4-C Lİ ARKADAŞLAR SİZDEN MÜJDELİ HABER BEKLİYOR BAKANIM..23 BİN 4- C LİLER ADINA SAYGILARIMIZLA..TOKATLILAR.

    YanıtlaSil
  3. hiçkimse bu 4clilerin durumunu anlamıyor 4clilerin elindeki daimi kadroları alındı ama şimdi kadroya hasret 4cliler zoraki 4cli oldular yani4cye mahkum ettiler geldikleri bunoktada 15-20senelik hakları biranda yokedildi maaşları yarıya indi statüleri yokoldu hiçbir özlükhakkı kalmadı bizler bustatüyle başlamadık yani işsizdeğildik 4cli olmakla işimizi kaybettik.ben şahsen işe askerden hemen sonra sınavla TEKEL de işe başladım en verimli hayatım tekelde çalışarak geçti şimdi yaş 45 tekel satıldı diyolarki tazminatlarını vedik hiçkimse bunu istemedi bu dayatıldı mecbur edildi kaldıki butazminatlar hayrına verilmedi zaten bunlar bizden kesilen kesintiler...buna dikkat edilsin 4cli olarak işe başlamak ayrı ama kadrolu işin varken 4cli olmak apayrı birşey kazanılmış haklarımız vardı gaspedildi biz istiyoruzki herkes işsahibi olsun kadrosu olmayan herkes kadrolu olsun AMAinanın kamuda enmağdur hiçbir özlük hakkı olmayan 657yetabi 4cli kesimdir hakhukuktan bahsediliyorsa kadro öncelliği 4clilerindir çünkü varolan kadrolarını kaybettiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba çok güzel içerik çok faydalı ve güzel. Makalenizi beğendim. Sitenizin insanlara faydalı olduğunu düşünüyorum. Web sitenizin beklenen ilgiyi göreceği kanısındayım.

    İyi çalışmalar.

    web tasarım dalaman airport transfer hacamat anadolu millet vekili şair okul site yukseltme

    YanıtlaSil
  5. bizden gasp ettiklerinizi bakalım ne zaman vereceksiniz?

    YanıtlaSil
  6. özelleştirmeyi biz istemedik, 4.C yi biz istemedik,bu duruma düşmeyi biz istemedik,biz sadece adalet istiyoruz,tabi anlamını biliyorlarsa ?

    YanıtlaSil
  7. Sayin bakan sözö geveleme hakkimizi yiyorsunuz verin hakkimizi pkk yi afettin tekel işçisini af etmedin yeter artik bitsin bu cile

    YanıtlaSil
  8. Özelleştirmeden geri dönenler ne demek anlayabilen beri gelsin.Sanki yalvardık yalvardık kurumumuz özelleşti de
    sonradan da ben vazgeçtim geri geleyim dedik çıldırmak işten değil sen sabır ver Allahım.Bu nasıl bir algıdır Ya Rabbim

    YanıtlaSil
  9. 4c kelimesi çıkmıyor bakanın ağzından 4b diyor keşke onlardaki haklar 4c de olsa kamuda tek mağdur kişiler hakları elinden alınan özelleştirme mağdurları 4c lilerdir.

    YanıtlaSil
  10. Sayın Bakan "20 bini belediyelerde olmak üzere 80 bin sözleşmelinin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışma tamam. Bir-iki hafta içinde Sayın Başbakan'a sunacağız. Lehte veya alehte Haziran'a kadar bu işi bitirmek istiyoruz. Yeni yasama yılına kalmayacak" dedi. Tamam da özelleştirme sonucu 4 c' yapılan kölelerde bunun içerisinde var mı ?
    bizce olaması gerekir zira kamuda bizden başka maddi anlamda sıkıntı içerisinde kimse yok? Varsa biride söylesin biz de bilelim . Sürekli sözleşmeli belediye çalışanı yok efendim 4 b li ALLAH aşkına onlarla bizler arasında maddi anlamda uçurum var bunu görmemek için kör olmak gerekir. Biz onlara verilmesin demiyoruz ama bizlerin şartları onlardan daha düşük. Yapcaksanız öncelikle 4 c sorununu çözün ki bizlerde samimiyetinize inanalım.

    YanıtlaSil
  11. Kamuda şu an 4 c liden başka sıkıntı içerisinde olan kimse yok herkesin 4 c liye göre durumu iyi. Adil olmak gerekirse ve bir şeyler verilecekse bu 4 C liden başlanmalı. Yok belediye çalışanı, yok 4 B yok 4 A yok 4 D . 4 C linin durumu onlardan kötü. Hele bi 4 C liyi onların seviyesine getirin. Ondan sonra A dan B den D den bahsetin. Seçimler yaklaşıyo maksat seçim yatırımı için oysa bizimki de OY. Önce bizi onların seviyesine getirinki kamoyu sizin adaletinize inansın ve size oy versin. Önce adil olun. Bu uğurda Allah yar ve yardımcınız olur inşallah.

    YanıtlaSil
  12. ben bir yıldır girmişim tedaşa kpss puanıyla 83 puan, madem mağdur edeceksin kapı dışarı edeceksin neden alıyorsun ya kpss puanıyla mulakatla ankaraya gittik kazandık havadan alamadım bu kadroyu allah bunu bunların yanına koymaz insallah. kalkınma var ama adalet yok.

    YanıtlaSil
  13. ANLAMADIM YA BİLEN BİRİ CEVAP VESİN LUTFEN BU 80 BİN KİŞİYE 4C LİLER DAHİLMİ DEĞİLMİ,20BİNİ BELEDİYE ÇALIŞANI YANİ ELİNİ KOLUNU SALLAYIP İŞE GİRENLER PEKİ GERİYE KALAN 60 KİŞİ KİMLER 4A LAR Mİ 4B LERMİ 4C LER Mİ???????????????????

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com