Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

30 Nisan 2013 Salı

4/C Çalışanlarından Uyarı


4/C Çalışanlarından Uyarı
Sözleşmeliler ile 4/C-657-5593-3389-Üniversite Mezunu İşçiler-Taşeron İşçiler Platformu, tarafından 23 bin 4/C'li çalışan adına yapılan açıklamada, sendikalar son kez uyarıldı.
Açıklamada, 4/C'lilerin 14 Mayıs Salı gününe kadar kadrolarına kavuşmadığı takdirde, üye oldukları tüm sendikalardan topluca istifa edecekleri bildirildi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Neden 4/C'liler kadro istiyor. İşte yaşadıkları sıkıntılar...
Türkiye Büyük Millet Meclisi 4/C personeline 2500 TL ödeme yapılırken neden özelleştirme mağdurları 1000 tl alıyor.
Özelleştirme mağduru 4-C'linin İŞ GÜVENCESİ yok.
Hiçbir şekilde özlük ve sosyal hakları yok.
4-C'linin tayin hakkı yok.Sadece sözleşme bitim dönemlerinde tayin olabilmektedir.
4-C'linin yılda 12 ay değil, 11 ay 28 gün çalışma süreleri var.
4-C'linin izin hakkını toplu bir sekilde kullanamamakta.. Her aya iki gün izin hakkı var.
4-C'liler uzun süreli hastalanma hakkını da sahip değil.Sadece 30 gün sağlık raporu kullanılıyor.
Diğer hizmetliler gibi giyecek yardımları yok.
4-C'linin iş sonu tazminatı ödemesi yapılmakta.Emekli tazminatı olarak ödenmemekte ve Gelir vergisi kesilmektedir.
Tüm sözleşmelilere verilen aile yardımı ödeneği 4/C lilere verilmiyor. Geçindirmekle yükümlü oldukları aileleri yok sayılıyor.
4-C'li Keyfi olarak 657’nin disiplin hükümlerince yazılı veya sözlü uyarı veriliyor. Fakat savunmasının 657’ye göre yapılması engelleniyor.
4-c li için Görevde yükselme yok.
Bütün bu sorunlarının giderilmesi için kadro isteyen 4-C'li ortak bir platformda birleşip 14 mayıs'ta tüm sendikalardan istifa etme kararı aldı.
Kaynak:www.memurdan.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

18 yorum:

  1. kaybolan emeklerim30 Nisan 2013 07:27

    dilekceler hazır bir emir bekliyoruz istifa ettikten sonra eylemler devam etsin kaybedecek birşeyimiz yok hepsini kaybettik hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
  2. Sonu ölümde olsa haklarımızı alacagız. Ytr artk herseye goz yumdugumuz yetr!

    YanıtlaSil
  3. Memur Sen den topluca istifa edelim de TÜİK teki yetkili sendika olmak ve hiç bi şey elde edememek nedir görsünler korkmayın ve İSTİFA edin....

    YanıtlaSil
  4. istifa edildiği zaman bütün 4c lilrin haberi olsun

    YanıtlaSil
  5. Sendikalara tabi,ki tepkiliyiz özellikle memur sen yetkili sendika olarak en büyük vebali taşıyor lakin asıl tepkiyi hatta çok daha fazla şeyleri akp iktidarına göstermek gerekirken 4c lilerin yarısından fazlası iktidara şakşakcılık yapıp desteklemeye ve toz kondurmamaya devam ediyor,yazıklar olsun kınıyoruz ve bunlardan,da ahirette davacıyız.Ama bu dünyada,da bunların bizlere ve ailelerimize yaptıkları zulümlerin bedelini ödediklerini görmeyi,de İNŞALLAH CENAB-I ALLAH bizlere gösterecektir.

    YanıtlaSil
  6. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU1 Mayıs 2013 22:59

    Arkadaşlar Madem hiçbir haktan faydalanamıyoruz, Madem Ailemiz dahi yoksayılıyo Aile Yardımı verilmiyor, Madem Hastalanmamızı bile bize Çook Merhamet edenler 30 gün olarak belirliyor, Yıllık İznimizi dahi toplu kullanamıyorsak Kısacası hiç bir haktan yararlandırılmıyorsak (Sendikalı Olma Hakkının dışında) Gelin en azından bu defa birlik olalım ve Sendika ayrımı yapmadan hanisi olursa olsun Tüm ÖZELLEŞTİRME MAĞDURU Arkadaşlardan ricam hep birlikte bu son çalışmada yine bizlere Kadro yok ise: Üye Olduğunuz sendikalrdan topluca İSTİFA EDELİM...

    YanıtlaSil
  7. allahtan başka kimseden korkmam hele hele yandaş sendikadan asla lütfen vicdanı olan istifa etsin

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar 10 yıldır bizleri bu güne oyalayıp durdular. Yakın zamanda da sayın Bakan çalışma devap ediyo. Yok işte son aşamasına geldi. Yapılan çalışmayı Sayın Başbakana sunacaz gibi. Tamamda sunumun içinde ne var ? Zaman akıp gidiyo. Bizler sıkıntı içerisindeyiz.Dyanacak gücümüz kalmadı. Kendilerinin tuzu kuru. O açıdan bizlere kadrolarımızı vermezler ise en azından sendikalardan istifa edelimki. Durumun ciddiyetini ama sendikacılar ama hükümet anlasın. Tabi istifa başlangıç. Daha sonra tepkilerimizi topluca göstermeye devam edelim seçim yaklaşıyo. Buaralar çeşitli suni gündemlerle kamoyu sürekli yanıltılıyor. Tepki göstermezsek bimsenin bizleri farkedeceği yok.

    YanıtlaSil
  9. inşallah bütün özelleştirme mzğdurları bu istifaya katılır.Zira insanlara güvenim yok.

    YanıtlaSil
  10. MECLİSTE ÇALIŞAN 4 C Lİ 2500 TL. ÖZELEŞTİRME SONRASI 4 C LİLER 980 TL. ADALETİNİZ BU MU ?

    YanıtlaSil
  11. 900 TL.MAAŞLA ÖZELLŞTİRME SONUCU 4 C LİLER SOKAK KEDİSİ 2.500 MAAŞLA KASAP (MECLİS) KEDİSİ MİSALİ. ADALETMİ ŞİMDİ BU. BİRİLERİ GÖRSÜN ARTIK.

    YanıtlaSil
  12. madem hepimizin ortak adı 4 c . meclisteki çalışanların şarların bizede sunun. 2500 TL. bizede verin o zaman adletinize inanalım. AKP ADALET KALDINMA PARTİSİ OLARAK. BİZLERİ OYALAYIP DURMAYIN SEÇİMLER YAKLAŞIYO.

    YanıtlaSil
  13. edin edin..sanki istifa edince sizi tınlayan olacak..kimsenin ipinde değilsiniz..istifa edeceğinize daha fazla iletişim kurup daha fazla baskı uygulayın..şurda haber okunma sayısı bile 10 lu 100 lü rakamlarla gidiyor..saçmalamayı kesip sendikalara üye olmayanlarda olsun..

    YanıtlaSil
  14. SONUNA KADAR BERABERİZ DİLEKÇELR HAZIR DURMAK YOK BİZ YOLA DEVAM EDECEZ

    YanıtlaSil
  15. hazirana kadar sabredelim eğer biz listede yoksak o zaman istifa edelim
    şimdi istifa bizim işimize yaramaz çünkü yetkili sendika belirleme çalışması belli oldu istifalar bize zarar verir ama haziranda biz yoksak edelim

    YanıtlaSil
  16. hiç farketmez hangi sendika olursa olsun bugün sana yarın bana çook güzel bi laf vardı bii cinnet her şeyii bitirir hakkımızı savunacak yöneticiler lazım bize hepbareber olma zamanı bu kadar kadrosu alınmış işçiler 4c ye atılsın belediyede çalışan sözleşmeliler kadroya geçsin bu adalet ve kalkınma (ak) sadece eşitlik bu kadar insanı çalışanı emekçiyi yook sayamazsınız bu insanlarında çocukları var eşleri var dünyaya uzaydan düşmediler ezmeyin bu kadar kazanılmış hakkaları ellerinden alamazsınız sosyal devlet böyle olmaz arkanızdayız arkadaşlar demekki sendika var yada yok aradaki farkı size yaşatsınlar herkes emeğinin hakkını alsın evine ekmek götürsün syn faruk çelik ve heyeti yeter artık bu insanların ikinci sınıf insan muamelesi çektiği bu kadar zor olamaz neler geçti bir gecede neler değişti hükümetinizde bunımı çözemiyorsunuz insanlar ayrıcalık istemiyor sadece haklarını istiyorlar düşünün aile yardımı bile yok en basit örnek aileleri yok saylılır yada 4c lisin evlenemezsin gibi yazık çook yazık

    YanıtlaSil
  17. ben 14 mayısı bekleyemem istifa etim sizlerede tafsiyem sen dikalardan istifa edin ve hiç bi şekilde uye olmayın zaten herşey hükümetlerin dediği oluyorsa sendikaya öye olmak ne mantık sendikasız hayat sen çok yaşa

    YanıtlaSil
  18. ARKADAŞLAR UNUTMAYIN. BİZ 23 BİN DEĞİL 47 BİN KİŞİYİZ..4/CLİ ÖZELLEŞTİRME MAĞDURU OLARAK..İSTİFA ETMİYEN 950TL YE RAZI OLMUŞ DEMEKTİRKİ.BUDA ÇOK ACI BİŞEY ..LÜTFEN ARKADAŞLAR BU ÖNEMLİ FIRSAT 14 MAYISTA İSTİFA EDELİM.. BAZI MEMUR ARKADAŞLAR BİLE SİZİN İÇİN İSTİFA EDELİM DİYORLAR. BU KONU TÜRKİYE GENELİNE YANSIDIĞI ZAMAN HERKES YETKİ PEŞİNDE KOŞACAK....HAYIRLARA VESİLE OLUR İNŞALLAH...ASKER..TKL.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com