Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

19 Mart 2013 Salı

TUİK 4/C Çalışanları Seslerinin Duyulmasını İstiyor


TUİK 4/C Çalışanları Seslerinin Duyulmasını İstiyor
Memurdan.net sitesinden alıntıdır.
4/C'liler Sosyal güvenlik açısından ''Sosyal Sigortalar Kanununa'', disiplin yönünden 'de 657 sayılı Devlet Memurları kanunu'na tabi olarak çalıştırılıyor.
TUİK'li 4/Cliler milletvekili, bürokrat ulaşabildikleri kim varsa 4/C'lilerin kadroya alınması konusunda destek verilmesini istemenin yanında, ''1972 den beri TÜİK 'te bu istihdam şekli bulunuyor ve o' günden bugüne bu istihdam şekliyle çalışmalarına devam etmiş ve edenler, mağdur bari bu günden sonra olmasın'' serzenişinde bulunuyorlar.
Tüik'li 4/C lilerin içinde bulundukları durumu sizlere aktarmakta memurdan.net ailesi olarak bizlere kalıyor. İşte hangi 4/C linin yanına gitseniz kendi durumlarıyla alakalı sizinle paylaşacağı konuları gereek kendi ifadeelerimiz gerekse onların ağzından ifadelerle aşağıda değinmeye çalıştık.
4/C li olarak yıllardır mağdur olarak TÜİK'de çalıştıklarını aldıkları maaşın neredeyse asgari ücretle aynı olduğunu, kamuda çalışmalarında 12 ay tam gün değilde 1 yıldan az süreli hizmet sözleşmesine imza attıklarını, sosyal güvenlik açısında Sosyal Sigortalar kanununa, disiplin yönünden 'de 657 sayılı Devlet Memurları kanunu'na göre çalıştıklarını belirten 4/Cliler; Artık bizlerinde ailelerimize hakettikleri hayat standartını yaşatma zamanımız geldiğine inanıyoruz, 2010 yılından itibaren Sendikalarda örgütlüyüz umutlarımız 2010 dan sonra iyice artmıştır, artık farklı ücret politikası sonlanmalı, kurumumuzda aynı işi yapan anketörlerle aynı maaşı almak istiyoruz, aynı işe aynı maaş mantığının sayıları 2000 'i bulmayan 4/C li TÜİK çalışanlarınada uygulansın istiyoruz ifadelerini kullanıyorlar.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4/C li kardeşlerimizin değindikleri diğer konularda şöyle; Türkiyede enflasyon oranları, işsizlik oranları, açlık ve yoksulluk sınırı gibi en önemli istatitik çalışmalarını yapan kurumun asli ve sürekli işlerinde çalışan bizler artık iş güvencesinin sağlanmasını, çalıştırma koşullarının iyileştirilmersini istiyoruz, yapılan işlerin sürekli olması ama çalışma sözleşmemizin geçici olduğunu anlayamıyoruz, iş güvencemiz yok, yıllardır TÜİK'e hizmet etmiş 4/C li bir personel kendi iradesiyle istifanın dışında herhangi bir gerekçeyle iş akdinin feshi durumunda tazminat hakkı malesef yok, üniversitede, lisede evladı okuyan arkadaşlarımız borç içerisinde, eşi çalışmayan bir 4/C' linin durumunun tasavvurunu siz büyüklerimize bırakıyoruz.
Kamuoyunun yakından bildiği, sayın Çalışma Bakanımızın açıkladığı kadroya alınacak 4/C lilerin arasında sadece bizlerinde olması gerektiğini değil, Kamudaki tüm 4/Cli kardeşlerimizin kadroya alınmasını talep ediyoruz, istatistik çalışmalarının yılın 11 ay 28 gününde olup 2 gününde olmadığını söyleyemeyeciğimiz gibi, malesef bu gün çalışma sözleşmelerimizin böyle olduğunu, gece geç vakitler dahil sürekli alanda olduğumuzu ama bunun karşılığı arazi tazminatı dahi alamadığımızıda belirtmek.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. adalet bakanlığı çalışanı 4/c li arkadaşlar adalet bakanlığı 4/c lilere fazla mesai ödenmesi gerektiği ile ilgili strateji geliştirme dairesince bir yazı yayınladı bilginize

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com