Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

31 Ocak 2013 Perşembe

Ahmet Gündoğdu: 4/C'liler İçin Çok Çalıştık


Ahmet Gündoğdu: 4/C'liler İçin Çok Çalıştık
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TRT Haber ekranlarında yayınlanan İnce Çizgi programına katılarak gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kamu görevlilerinin maaşlarından sözleşmeli personelin durumuna, kamudaki kılık kıyafet özgürlüğü için başlattıkları imza kampanyasından öğretmenlerin ek ödeme ve şubat atamasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Gündoğdu, yeni atanan bakanlarla ilgili görüşlerini de dile getirdi.
Ahmet Gündoğdu TRT ekranlarında 4/C çalışanları için şunları söyledi.
4-C'LİLER İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK
Bütün sözleşmelileri KİT’ler hariç KİT’lerin kendisine has bir statüsü var ve kitlerdekilerden biz kadroya geçelim diye bir talep almıyoruz. Yani kimler var burada? Belediyedeki sözleşmeliler, TRT’deki, Gençlik Spor Bakanlığındaki, Tarım Bakanlığında 632 sayılı kanun hükmünde kararnamenin yayınlandığı güne endeksli olmayan 4C’lilerin işi vardı, devletin kamu işçisiydi, TEKEL’deydi, sabahtan işiniz yok dendi. İşte bu benim suçum değil demenin bir anlamı yok. Bu vatandaşlarımızın işi vardı, büyük bir ekmeği vardı şimdi son 3 yıl da 10 aydan, 11 aya bu sene toplu sözleşmede 11 ay, 28 güne çıkarttık. Maaşları 200-300 TL birkaç yılda arttı. Ama şu anda aldıkları maaş 1100 TL civarında. Bizim önerilerimiz Sayın Bakana Cumartesi, Pazar günü net yaptığımız KİT’ler hariç bütün sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, çalışmayan buna rağmen çalışmayan memur varsa kaç 300 bin kişi de 1 memur o memuru çalıştırmak, çalışmıyorsa da gerekli işlemi yapmak. Çünkü ne ben yetkili konfederasyonun genel başkanı olarak ne benim üyelerim ne de diğer sendika üyeleri ya da başka memurlar evine haram para götürmek istemez. Ama bu kadar gece gündüz ter akıtıp helal para kazandığımız halde, haram yiyormuşuz muamelesini görmek istemiyoruz. Onun için tek istihdam biçimi 4 A ve çalışmayan memuru çalıştıralım. Buna rağmen çalışmayanlar varsa hep beraber cezai müeyyidelerini belirleyelim.
www.4cmagdurlari.blogspot.com Web Sitesi Editörünün Notu: Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda 4/C çalışanları adına bir takım kazanımlar elde edildiği doğrudur. Ancak bu kazanımlar kesinlikle yeterli değildir. 4/C adına çok çalışıldığı bütün sendikalarca söylenmektedir. Ama çalışmanın meyveleri ne kadar toplanmıştır tartışılır. Bütün konfederasyonlar toplu sözleşme öncesi 4/C adına elde edeceklerini söyledikleri hakları saymakla bitiremezlerken, toplu sözleşme sonrası kazanılan haklar yok denecek kadar azdır. En basidiyle bir aile ve çocuk yardımı bile 4/C adına kazandırılamamıştır. Elde edilen kazanımlar sonrası sendikaların 4/C çalışanlarına kadro meselesini nasıl çözecekleri merak konusudur. Çünkü bütün konfederasyonlar 4/C'ye kadro demektedirler. Kamu kesiminde maaş yönünden en küçük dilimi pay olarak alan ve bu küçük dilimle ailesini geçindirmeye çalışan 4/C'li Geçici Personelin sorunları, bir an evvel çözülüp düzeltilmelidir. Bu yönde hükümet kanadına sürekli olarak 4/C çalışanlarının sorunlarının düzeltilmesi yönünde baskı yapılmalıdır. Bu görev tüm sendikaları görevidir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. milletin elindeki iş hakkını kazan kepçesi ile alın sonradan çay kaşığı ile verin adeletinizde budur.

    YanıtlaSil
  2. SAYIN BAŞKAN İLK DEFA İKTİDARIN ETKİ ALANINDAN UZAK BİR SENDİKACIYA,MÜSLÜMANA,VİCDANA YAKIŞAN 4C LİLERİN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI GÖREN AÇIKLAMALAR YAPMIŞ.AMA DAYANACAK GÜCÜ KALMAYAN BU AİLELERE SOMUT BİR MAAŞ DÜZENLEMESİ YAPARAK MADURİYETTEN KURTARMAK BİR GÜNDE HALLEDİLECEK BİR UYĞULAMA AMA İŞİ YOKUŞA SÜREREK İNSANLARIN IZDIRABINI SÜRDÜRMEKTE ISRAR EDİYORLAR ZERRE KADAR GÜVENİMİZ YOK BUNLARA VE İKTİDARA.

    YanıtlaSil
  3. yalan sölüyo bizde inandık ruhunuz bozuk sendikacılar

    YanıtlaSil
  4. ŞU SÖYLEDİKLERİNİZDE SAMİMİYSENİZ ŞAHSIM EMEKLİ OLANA KADAR BU SENDİKADA KALIRIM AMA BUNU KAZANDIĞINIZ ELLE TUTULUR İCRAAT OLURSA SAYIN GÜNDOĞDU SAYGILARIMLA SİLİFKE DEVLET HASTAHANESİ 4C Lİ GÜLHAN GÜ.ŞEN

    YanıtlaSil
  5. ÖZELLEŞTİRME (Tekel) MAĞDURU1 Şubat 2013 04:51

    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü haksızlıkla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

    Adalet; imanın başıdır, ihsanın birleştiği noktadır ve imanın en yüksek mertebesidir.”

    Adil bir idare altında olanlar, nasıl yöneticilerine en güzel dilekleriyle hayır duada bulunurlarsa zalim yöneticilerin zulmüne maruz kalmış insanlar da semaya açtıkları elleriyle onları Âdil-i Mutlak olan Allah’a havale ederek layık oldukları karşılığı bulmalarını isterler.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com