Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

21 Kasım 2012 Çarşamba

Kamu-Sen Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i Ziyaret etti.Kadro Çalışmasına 4/C'lilerinde Dahil Edilmesini İstedi


Kamu-Sen Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i Ziyaret etti.Kadro Çalışmasına 4/C'lilerinde Dahil Edilmesini İstedi.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Yönetim Kurulu üyeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti.
Ziyarette çalışma hayatı ve yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan İsmail KONCUK, son dönemde basında yer alan “iş güvencesi” tartışmalarının çalışanlar açısından ciddi sıkıntılar yarattığını söyledi. Koncuk, 657 sayılı Kanunun değişeceği yönünde çıkan haberlerin çalışanları rahatsız edici bir boyuta geldiğini ve iş güvencesinden asla taviz vermeyeceklerini belirtti. Böyle bir çalışmanın Hükümet açısından bir macera olacağını belirten Genel Başkan İsmail KONCUK, “İş güvencesine yönelik bir sıkıntı yaşanması durumunda ciddi gerginlikler yaşanabilir hatta sendikalar üç beş gün iş bırakma durumuna dahi gelebilir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın İşçi-Memur ayrımının ortadan kaldırılarak çalışan adıyla yeni bir ifade kullanılması yönünde ki söylemlerine Bakan Faruk Çelik, “bu konuda yapılacak olan tüm çalışmaları paydaş sendikalar ve ilgililerle değerlendirerek adım atacağız” dedi. Genel Başkan İsmail KONCUK, işçi-memur ayrımının kaldırılmasına karşı olduklarını bir kere daha hatırlatarak, iş güvencesinden taviz vermeyeceğiz” dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sözleşmelilere kadro verilmesini talebini de Bakan Çelik’e ileten Genel Başkan İsmail Koncuk, 2011 yılı Haziran ayında çıkarılan KHK ile bazı kurumlarda ki sözleşmeli personelin kadroya geçirildiğini ancak bazı kurumlardaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmeyerek yaklaşık 110 bin sözleşmeli çalışanın mağdur edildiğini belirtti. Bu konuda ciddi bir sıkıntı yaşandığını hatırlatan KONCUK, özellikle 4/C’li çalışanların çok zor durumda olduğunu ve eğer kadro verilecekse başta belediyelerde çalışan sözleşmeli personel olmak üzere tüm sözleşmeli personelle beraber 4/C’lilerin de bu kapsam içinde olması gerektiğini söyledi. KONCUK, istinasız olarak bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi gerektiğini söyledi. Basında Bakan Çelik’in tüm sözleşmelilerin kadroya geçirileceğine dair açıklamalarda bulunduğu haberlerinin sözleşmeli kamu çalışanlarını büyük bir beklenti ve merak içine soktuğunu belirten KONCUK, bu beklentinin karşılanmasını ve sözleşmeli istihdam uygulamasının son bulmasını istedi. Bunun üzerine Bakan Çelik açıklamalarının yanlış anlaşıldığını sözleşmeli personelin tamamı için değil yalnızca belediyelerde çalışan 18 bin personelin kadroya alınması için bir çalışma yapıldığını belirtti. Çalışma Bakanı Faruk Çelik 4/C’li çalışanların 657 sayılı Devlet memurları kanunu içinde yapılabilecek düzenleme çerçevesinde, paydaş sendikalarla da değerlendirerek çözüme yönelik adımlar atılabilir” dedi.
Son yıllarda memurlar tarafından verilmesi gereken Kamu hizmetlerinin taşeron işçiler eliyle gördürülmeye başlandığını belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, kamudaki taşeron işçi sayısının 500 bine dayandığını ve bu alanda ciddi bir dram yaşandığını ifade etti. KONCUK, “çoğu üniversite mezunu olan bu gençler asgari ücretle çalışmaktadır. Bu konuda yaşanan tüm sıkıntıların çözülmesi gerekir” dedi.
Görüşmede ayrıca 666 sayılı KHK’nın getirdiği olumsuzluklara da değinildi. Özellikle KHK’nın getirdiği ek ödemeden faydalanamayan öğrretmen, din görevlisi , maliye çalışanı, sağlık personeli 399 sayılı KHK’ya tabi KİT çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve kaldırılan fazla mesai, ikramiye, tazminat gibi ödemelerden kaynaklı hak kayıplarının telafi edilmesi üzerinde duruldu.
Kamu çalışanlarına objektif değerlendirme kriterleri içerisinde bir performans değerlendirmesi yapılması gerektiğine dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, zaman içerisinde bu uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, bu çalışmalar da yine sendikalarla değerlendirme içinde olacaklarını ifade etti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların, benzin, elektrik, doğalgaz, gıda gibi ürünlere gelen fahiş zamların memurların alım gücünü düşürdüğünü, özellikle emeklilerin bu durumdan çok daha fazla etkilendiğini belirten Koncuk, memur ve emekli maaşlarının artırılması ve enflasyonun olumsuz etkilerinin giderilmesi için adımlar atılması gerektiğini belirtti.
Görüşme de Kamu kurumlarında yaşanan rotasyonla ilgili konularda masaya yatırıldı. Bakan Çelik’in rotasyon yapılabileceğine yönelik sözlerine Genel Başkan İsmail KONCUK; “Kamu çalışanlarının tamamını rotasyon içine almak doğru değil. Yıllardır belli şehirlerde olan ve düzen kuran insanların yerleri bu şekilde değiştirilmemeli. Böyle bir durumda o insanların aile düzeni bozulur, ciddi sıkıntılar ortaya çıkar. Bu yanlış bir yaklaşım olur” dedi.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, sendika yöneticilerinin 4688 sayılı Kanunun eksik uygulanmasından doğan sıkıntıları da dile getirdi. Atama, yer değiştirme, tayin ve terfi gibi konularda yaşanan aksaklıkları da dile getiren Koncuk, memurların sorunlarını ve çözüm önerilerini içen bir raporu bakan Faruk Çelik’e sundu.
Bakan Faruk çelik, bu konular ve memurların sorunlarını bildiğini, memurların rahat olmasını istedi. Belediyelerde çalışan sözleşmeliler için çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmanın 30 Haziran 2013’e kadar bitirileceğini belirtti. Bu konularda Türkiye Kamu-Sen heyetinin görüş ve önerilerine mutlak suretle başvuracağını ifade etti.
Ziyarete Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak , Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Tarım-Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Kültür-Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz da katıldı.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

8 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİRME (Tekel) Mağduru22 Kasım 2012 00:24

    Söylenecek Hiş bir şey yok bunlara. Tek kelimeyle Biz "ÖZELLEŞTİRME MAĞDURLARINI" Nasıl Mağdur ettiyseniz,Nasıl Perişan ettiyseniz,Nasıl bir çıkmaza Düşürdüyseniz: bu Mubarek Günde RABB'İM Sizleri bizden beter eder İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  2. ÖZELLEŞTİRME (Tekel) MAĞDURU22 Kasım 2012 04:48

    Çalışma Bakanı Faruk Çelik 4/C’li çalışanların 657 sayılı Devlet memurları kanunu içinde yapılabilecek düzenleme çerçevesinde, paydaş sendikalarla da değerlendirerek çözüme yönelik adımlar atılabilir” demiş!!!! Arkadaşlar varmı bunlardan Kadro bekleyen??? Bir Özelleştirme Mağduru olarak soruyorum? Hersabah işbaşı yaparken Daimi,Kadrolu çalışanlarla:Aynı Haklara sahipken bizleri perişan edenlerin sayesinde, şimdi aynı ve daha zor işleri yapmamıza rağmen Kadrolu arkadaşların aldığı aylığın 3/1 üçte birini alıyorken, Tüm Haklarımız elimizden alınmışken, Kadromuz, Daimi İşimiz,Özlük Haklarımız ve tüm kazanılmış haklarımız elimizden alanlara karşı acaba nasıl bir düşünce içerisinde olabiliriz. Devlete, Adalete,Hak ve Hukuka nasıl bir inancımız olur sayın herşeyi iyi bilen büyüklerimize soruyorum??? Bu Adaletsizliği nezaman görecekler acaba..

    YanıtlaSil
  3. Bu adalet,hak,vicdan yoksunu akp lilerden beklemeyle merhamet göreceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz bunlar gücün,saltanatın,paranın tadını aldılar,ki artık garibi gurabayı düşünürlermi.

    YanıtlaSil
  4. Sayın 4c liler ADALET,HAK,VİCDAN bekleyip durduğunuz kişilere umut bağlamadan önce FİRAVUN,ların yaşadığı dönemleri okuyunuz tahlil edip yorumlayınız.

    YanıtlaSil
  5. Devleti yöneten zatı muhteremlerin konuşarak yaptıkları usta siyaseti bırakın ADALET,HAK,HUKUK VE VİCDANLARA UYUYORMU YAPTIKLARI UYĞULAMALAR.

    YanıtlaSil
  6. bizi sattı sendikalar uyanalım arkadaşlar 4/c çalışma sistemini meşrulaştırmak resmileştirmek için kaydettiler bizi sendikalara

    YanıtlaSil
  7. bİZİ SENDİKALAR SATTI VE HÜKÜMET ŞİMDİ BİR KEZ DAHA BİZİ ONLARA SATTIRACAK GALİBA

    YanıtlaSil
  8. NE OLACAK BU ÜLKENİN HALİ BİZDE GELİYORUZ YAKINDA 4-C YE ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN İNŞAALLAH

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com