Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

24 Ekim 2012 Çarşamba

Danıştay 4/C’lilerin Hastalık İzninde ‘30 Gün’ Sınırlamasının Yürütmesini Durdurdu

Danıştay 4/C’lilerin Hastalık İzninde ‘30 Gün’ Sınırlamasının Yürütmesini Durdurdu

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 4/C’li personelin ‘30 günlük hastalık izni’ süresinin yürütmesini durdurdu.
31.12.2010 tarih ve 27802 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 20/12/2010 tarih ve 2010/1205 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar’ın 9. maddesinde yer alan “Geçici personele, resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir” hükmündeki “yılda 30 günü geçmemek üzere” ibaresinin iptali için Danıştay’a açılan davada, talep haklı bulunarak yürütmenin durdurulmasına karar verildi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Danıştay 12. Dairesi’nce yürütmenin durdurulmasının reddine ilişkin karar üzerine konuyu Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na taşıyarak, bu karara Eğitim Bir Sen itiraz etmişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazı haklı bularak “yılda 30 günü geçmemek üzere” ibaresinin yürütmesinin durdurulmasını kararlaştırdı.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 2011/922 Esas sayılı kararında şu ifadelere yer verildi:
“…hastalık halinin insanın iradesi dışında gerçekleşen ve öngörülemeyen bir mücbir sebep hali ve haklı bir mazeret olması ve çalışma verimini ortadan kaldırması karşısında hastalık hali için izin süresini 30 günle sınırlandıran düzenlemede idareye tanınan takdir yetkisinin ölçüsüz kullanıldığı sonucuna ulaşılmıştır. 657 sayılı Yasada öngörülen istihdam şekilleri açısından olaya baktığımızda, memurların 657 sayılı Yasanın 105. maddesindeki düzenleme uyarınca aylık ve özlük haklarına dokunulmaksızın hastalık izninden yararlandıkları, aynı yasanın 4/B maddesinde tanımı yapılan sözleşmeli personel için hastalık izni açısından getirilen sınırlandırmanın yargı kararları ile hukuka aykırı görülmesi üzerine anılan personelin de bu haktan yararlandığı anlaşılmaktadır. Geçici personelin (4/C) statüsü 657 sayılı Yasada düzenlenen diğer istihdam türlerine göre farklılık arz etse de, memurlar ve sözleşmeli personel gibi kamuda çalışan geçici personelin memur ve sözleşmeli personel için kabul edilen ücretli hastalık izninden sınırlı olarak yararlandırılmasında hukuka uyarlık görülmemiştir…”
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4/C’li personelin de memurlar ve sözleşmeli personel gibi hastalık izninin 30 günle sınırlandırılamayacağına ilişkin bu karar oldukça önemli bir karar olup 4/C’liler adına elde edilen önemli bir kazanımdır.
Danıştayın 4/C Hastalık İzni Kararını Görüntülemek İçin Lütfen Tıklayınız
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. slm 4/c akime başvurunun cevabı emekli olana kadar 4/c lisiniz bakan kadro için hiç söz vermemiştir ya başbakanın bakanların sözleri delilli milli eğitim bakanı başka ülkenin bakanımı hayret ..AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 120806-0458 numaralı başvurunuz, Milli Eğitim Bakanlığı; 'na iletilmiştir. Bakanlıktan gelen cevaplar aşağıda yer almaktadır.11.09.2012
    Ne Sayın Bakanımız ne de Bakanlığımızda herhangi bir yetkili özelleştirme nedeniyle işlerini kaybeden ve bakanlar kurulu kararı ile 657 sayılı yasanın 4/c maddesine bağlı olarak (emekli olana kadar) bakanlığımıza emrine atanan personele ve aynı maddeye göre çalıştırılan personele kadro verilecek diye bir söz vermemiştir.

    YanıtlaSil
  2. Başından sonuna kadar adaletsiz,haksız ve vicdansızlık,larla uyğulamaya ve devam ettirmeye çalışan iktidar mensupları bu 4c lilerin ve diğer zulme uğrayan taşören işçilerin ailelerinin ahı vebali ile cennet yüzü görmeyecek.Türkiye,nin kölelerine acımayan akp yede, CENAB-I ALLAH acımayacak İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  3. Ey akp iktidarı bu perişan etmekte,ser sefil etmekte ısrar ettiğin vicdansızlık ettiğin toplumun bazı 4c li taşören işci veya şirket çalışanı v.s gibi garibanları ve ailelerinin büyük bölümü yıllarca size oy verdi sizden medet umdu ama siz iktidar mensupları tam tersine HAKKI,ADALETİ,VİCDANI BİR KENARA BIRAKIP ÇOK ÇOK DAHA FAZLA BU UYĞULAMALARI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİNİZ YAZIKLAR OLSUN SİZLERE BU KESİMLER ARTIK SİZLERE OY VERMEYİ BIRAKIN,BIRAKIN CENAB-I ALLAH,A HAVALE ETMEYİ KESER DÖNER SAP DÖNER SİZLERDEN ZULÜMLERİNİZİN HESABINI SORMAK İÇİN BEKLİYOR ARTIK BİLESİNİZ.

    YanıtlaSil
  4. 657 geçici 4/C liler özelelştirmeden geçen çalışan kesim
    tekelde kladrolu olarak çalışmakta iken 4/C geçen kişiler hakabını telafi amaçlı 4/A ya geçirlmeli ve hakkayıpları biran önce telafi edilmelidir
    -13 büyük şehir kurulacaktır istiyen 4/C lilerin burda kadrolu olarak istihdamı
    -4/C lilerin 4/A ya geçirilmesi

    YanıtlaSil
  5. ÖZELLEŞTİRME (TEKEL)MAĞDURU1 Kasım 2012 02:55

    Özelleştirmeler neticesinde Daimi Kadroları,İşleri,Emekleri ve Ekmeği elinden alınan Özelleştirme Mağdurlarına Yapılan Haksızlık.Vicdansızlık ve İnsafsılık hala devam ediyor. Bakın 17-20 Yıl Daimi İşçi olarak çalışan bizler şuanda yeni işe girmiş 18 yaşında (bekar)her işe müsait olarak muamele ediliyor 45 yaşımızdan sonra Geçici statüsünde Kurumlardaki tüm geri hizmet ve lavabo temizlemekten tutun herşey Evrak götür,getir dahil işlerde Üstelik 850-1050 TL.arası aylık ile Çalıştırılıyoruz. Daha hala Aile Yardımı)bile verilmedi bizlere!!! Şimdi soruyorum Sözde Hak-Hukuk-Eşitlik'den dem vuran mevcut yöneticilere (Biz Özelleştirme Mağdurlarının Ailesi Yokmu??'ki Bizlere Aile Yardımını vermiyorsunuz,Verdirtmiyorsunuz??? 9 kişi olan Ailemi yokmu sayırsonuz. Şu yukardaki habere bir bakın şu andaki iktidar tarafından bizler için(Özelleştirme Mağdurları) için 30 gün ile sınırlandırılan Hastalık İzni(Rapor)Danıştay tarafından durduruluyor.. ya varmı başka Ülkede böyle bir uygulama. Yani kısacası adamlar diyorki 30 günden fazla hasta olmayın (Olamazsınız)..
    Ya Daimi İşimizi aldınız, 15-20 Yıllık Eemeğimizi yerle bir edip hiçe saydınız, Tüm kazanılmış haklarımıza son verip aldınız, Yaşantımızı alt üst ettiniz, Çocuklarımızın Geleceğini Kararttınız, Anakara'da Emeğimizi-Ekmeğimizi savunduğumuz için bizleri Uç Guruplar olarak itham ettiniz, Copladınız,Havuzlara attınız, Kışın ortasında 3 ay sokaklarda süründürdünüz yetmedimi bizlere olan kininiz, nefretiniz yada herneyse bizlerin ne kadar hasta olmasınadami siz karar vereceksiniz.Bu yıl Emekli olan arkadaşlar 1500-1800 arası aylık alıyor. Bizler çalışmamıza rağmen 960 Tl Aylık alıyoruz bumu sizin adaletiniz.. Yeter artık duyun artık feryadımızı.Yukarıda Site açıklamasında Bedua eden Yorumlar Yazmayın deniyor Peki elimizden Bedua'dan başka bir şey geliyormu?? Gelmiyor bizlerin gücü bizleri Mağdur edenlere yetmiyor ama eyr varsa'ki Vardır Hakkımızı Helal etmiyoruz... Hakk’ın divanına çıkan karınca Süleyman’dan hakkın alırsa, elbet biz Mağdur edilen Özelleştirme Mağdurlarınında sorulur bir gün Hakkı.Bizlerden 10 yıl sonra işe giren Belediye İşçilerini Kadrolarıyla diğer Kurumlara dağıtanlar Bizleri mağdur edip,Geçici 4/C li yapanlar değilmi???

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar neden aile yardımı için cumhurbaşkanı na bimere maliye bakanlığına yazı yazmıyorsunuz.bugün özel sektörde çalışanlar bile alıyor ama bizlere verilmiyor.ben yılma dan usanmadan bu üç kurumu da yazıyorum .sizler de yazın lütfen

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com