Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

19 Haziran 2012 Salı

Özelleştirme 4/C Personelinin İş Sonu Tazminatı ve Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır

Özelleştirme 4/C Personelinin İş Sonu Tazminatı ve Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır
Özelleştirme 4/C Personelinin İş Sonu Tazminatı ve Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır.
Devlet kurumlarında kadrolu işçi statüsünde çalışırken kurumlarının özelleştirmesi nedeniyle 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalıştırılan personelin emekli olmaları halinde işsonu tazminatı ve emekli maaşlarının nasıl hesaplanacağı merak edilen konular arasında yer almaktadır.
4/C PERSONELİNİN İŞ SONU TAZMİNATI HESABI
Emekli olmaya hak kazandıkları aydaki aylık brüt ücretleri ile 4/C statüsünde çalıştıkları toplam süre (yıl olarak) çarpılarak brüt tutar hesap edilir.Hesap edilen tutardan gelir vergisi ve damga vergisi kesilerek kalan net tutar işsonu tazminatı olarak 4/C personeline ödenir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4/C PERSONELİNİN EMEKLİ AYLIĞI HESABI
4/C statüsünde çalışan için emeklilik yönünden herhangi bir farklı mevzuat bulunmamaktadır.4/C personeline de SSK mevzuatına göre emekli aylığı bağlanır.
SSK'lıların emekli aylığı hesaplamasında 2000 yılından itibaren değişiklik yapılarak, SSK'ya tabi tüm hizmetlerin ortalama aylık geliri bulunarak bunun üzerinden emekli aylığı bağlanacaktır.
Buna göre, kadrolu işçilik süresince alınan ücretler ile 4/C'li Geçici Personel olarak çalışılan sürelerde alınan ücretlerin ortalaması alınacaktır. Bu sebeple, 4/C statüsünde çalışılan her yıl, emeklilik halinde daha az emekli aylığı ödenmesine neden olacaktır.
Yapılan hesaplamalara göre halen emekli olan 4/C'li geçici personel açısından önemli bir fark olmamakla birlikte hizmet süresi düşük personelin açısından emeklilik halinde önemli ölçüde emekli aylığı kaybı olacağı görülmektedir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. kıdem tazminatından gelir vergisi mi kesilir
    sadece damga vergisi kesilir yeni mi çıktı bu g.vergisi kesintisi?

    YanıtlaSil
  2. TEKEL MAĞDURU20 Haziran 2012 22:59

    Özelleştirme Mağdurları için 4/c'nin neresi kayıp değilki?? Biz Özelleştirme Mağdurları için Adata Kabus olan iki şey var biri bizleri bu duruma düşüren siyasiler mevcut iktidar diğeride şu an Mecbur ve Mahkum olduğumuz 4/c Statüsü bizler için bir kabustanda öte bir hal aldı... Çünki mevcut iktidar (bende oy verdim önce onu belirteyim) Bizler Daimi Kadrolu bir işe sahipken; Kadromuzu.Daimi işimizi, Tüm Kazanımlarımızı aldılar bunlar kayıp değilmi?? En kötü işlerde çalıştırılıp 850 TL Aylık alıyoruz bu Kayıp değilmi?? Aylıklarımız yarıyarıya düşürüldü bu Kayıp Değilmi??Daimi Kadrolu çalıştığımda 1600 TL aylık alıyordum şimdi 850 TL. Her ay 850 TL.de Kaybımız var bu Kayıp Değilmi??
    Bu gün emekli olsam 1600 TL civarında aylık alacağım ama çalıştığım halde 850 TL alıyorum bu Vicdansızlık, Adeletsizlik,Zulüm Değilmi?? Emekli olmama 12 yıl var şimdiki Emeklilik ile 12 yıl sonrası arasında en az 400 TL Kaybımız olacak EYYY MERHAMETLİLER BU KAYIP DEĞİLMİ??
    Yeter artık burdan çook merhametlilere sesleniyorum bizlere verdiğiniz Maddi ve Manevi Tahribata bir son verin artık bu haksızlıklar karşısında Siz Siyasilere,Devlete,Adalete Hak ve Hukuka karşı İnancımız nasıl olur yada nasıl olmalı????

    YanıtlaSil
  3. Kardeş kimlerden adalet,hak hukuk beklediğine bak bir kere bunlardan ancak söke söke alınır ama o da 4c topluluğunda mücadele ruhu açısından ümitsiz basiretsiz pasif oldukları için mümkün görünmüyor.BU İKTİDARIN BİR GÜN VİCDANA,İNSAFA GELECEĞİNİ HİÇ BEKLEMEYİN.4C LİLERİN ASIL HATASI İŞTE BU BOŞ GÜVEN DUYGUSU BU BOŞ ZAMAN KAYBI.

    YanıtlaSil
  4. yüce allahım 4/liler ne yaptı artık sağlığımız bozuldu eşimizin çocuklarımızın bizler bu gidişle emeklide olamıycaz sıkıntıyla ne kadar yaşanırki vicdansızlar hiçmi allahtan korkmuyorsunuz yazıktır milyonlarca insanların ahını alıyorsunuz yanınıza kalmıyacak bizler çocuk değiliz bizler 4/cliler bumaaşla işe başlamadık hiçbir ülkede olmayan kanunu bizlerin boynuna yüklediniz varmı böyle bir kanun soruyorum size ama sizde bizden beter olun ahirete koymasın allahım zalimler

    YanıtlaSil
  5. ELBETTE BU ZULMÜNDE BİR SONU VE HESAP VERİCİLERİ OLACAKTIR. ŞÜPHENİZ OLMASIN ARKADAŞLAR...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com