Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

16 Haziran 2012 Cumartesi

4/C'lilerden Kesilen Damga Vergisi Kaldırıldı

4/C'lilerden Kesilen Damga Vergisi Kaldırıldı
4/C'lilerden Kesilen Damga Vergisi Kaldırıldı
15 Haziran 2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la ile yapılan düzenleme ile bu haksızlıkta son bulmuş oldu. aile hekimleri ve aile sağlığı personellerinden ve 4/C'lilerden alınan damga vergisi alınması uygulaması kalktı.
4C ve aile hekimlerinden alınan Damga Vergisi'nin kaldırılmasına yönelik yasal düzenleme, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 4/C grubunda çalışanlar ile aile hekimlerinden alınan Damga Vergisi kaldırıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan 'Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun' başlığı altında yer alan değişikliğin 17. maddesine göre bundan sonra söz konusu çalışan grubundan Damga Vergisi alınmayacak.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Resmi Gazete’nin 15 Haziran 2012 tarihli 28324 sayılı nüshasında yayınlanan değişikliği kapsayan ilgili madde şöyle:
MADDE 17 – 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (2) sayılı tablonun “IV- Ticari ve medeni işlerle ilgili kağıtlar” başlıklı bölümünün (23) ve (30) numaralı fıkralarında yer alan “kredilerin temini ve geri ödenmesi amacıyla düzenlenecek kağıtlar ile bu kağıtlar üzerine konulacak şerhler (kredilerin kullanımları hariç)” ibaresi “kredilere, bunların teminatlarına ve geri ödenmelerine ilişkin kâğıtlar ile bu kâğıtlar üzerine konulacak şerhler (kredilerin kullanımları hariç)” şeklinde değiştirilmiş, “V- Kurumlarla ilgili kağıtlar” başlıklı bölümünün (25) numaralı fıkrasına “(Söz konusu kurum, kuruluş ve işletmelerde geçici personel olarak istihdam edilenlerle yapılan sözleşmeler ile 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununa göre hizmet alımına ilişkin yapılan hizmet sözleşmeleri dahil)” ibaresi eklenmiştir.
İlgili Resmi Gazete İçin Tıklayınız.
Buna göre Resmi Gazete’de yayımlanan yürürlüğe giren karar kapsamında 2 yıllık sözleşme imzalayan aile hekimleri yaklaşık 1200 TL civarında, aile sağlığı elemanları yaklaşık 400 TL, 1 yıllık sözleşme imzalayan 4/C’li çalışanlar ise yaklaşık 120 TL’lık bir kazanım elde edecekler.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. 4C lilerin asıl meseleleri,ızdırapları yerine, oyalamak ve haramzadelige zülüme devam etmek,de kararlı bu iktidar sağolsunlar ailelerimiz,çocuklarımız fazlası ile memnun oldular adaletsizlikleri,haksızlıkları bitirdiler MAŞALLAH.Almayın mazlumların ahını gerçek çözüm getirin yazıktır,günahtır bu nasıl müslümanlık konuştuğunuz zaman toplumu ustaca kandırıyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. TEKEL MAĞDURU18 Haziran 2012 04:47

    Müjdeler olsun Arkadaşlar kazanımlarımızı görüyormusunuz?
    Damga vergisi kaldırılmış... Ya yeter bırakın ALLAH Aşkına Özelleştirme Mağduru olan bizleri Fazlasıyla Mağdur ettiniz. Kepçeyle bizden aldıklarınızı Değil Kaşıkla Cımbızla geri veriyorsunuz... GEÇİNEMİYORUZ Eyy Bizlere Merhamet ettğini söylen zatlar bizlere geçinebileceğimiz bir ücret verin.Tüm kazanılımış haklarımızı aldınız? Özlük haklarımızı bitirdiniz? 15-20 Yıllık Emeğimizi hiçe saydınız?? Yaşantımızı altüst ettiniz Psikolojimizi bozdunuz yetmedimi???? Alın 28 gün fazla çalışmada sizin olsun, 50 saat fazla çalışmada sizin olsun, Damga Vergisinide öderiz.. Yeter biz Özelleştirme Mağdurlarına İnsanca GEÇİNEBİLECEĞİMİZ bir ücret verin sizden başka hiç birşey istemiyoruz....Bizler Kadroluyduk, Daimi İşçiydik beyler yeni işe girmedik?? verdik verdik dediğiniz tazminatlarımızda bitti, varsa eyer birikintilerimizde bitti ya insaf edin! Şuanda yaş dolayısıyla Emekli olamıyorum eyer bugün Emekli olabilsem ayda 1500 TL'nin Üzerinde Aylık alacağım?? Ama şuanda çalıştığım halde 850 TL alıyorum her ay 650 TL kaybız oluyor.. Bizler kaybın peşinde değiliz "GEÇİNEMİYORUZ"

    YanıtlaSil
  3. yeter yeter artık bizlere düzgün maaş verin dileniyoruz artık nasıl biriştir bu ya arkadaşın dediği gibi bizler yeni işe girmedik bu parayla sizler geçinebilirmisiniz kul hakkı zordur veremiyeceksiniz seçim zamanı oy dilenciliği yaparsınız yok artık yokkkkkkkkk

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com