Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

3 Mart 2012 Cumartesi

Çalışma Bakanı Faruk Çelik in 4/C Hakkında Açıklaması (Video)


Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in 4/C Hakkında Açıklaması (Video)
1 Mart 2012 Perşembe günü 4/C hakkında meclis tutanakları. Mehmet Şandır'ın sorusu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 4/C sorusuna cevabı.
1 Mart 2012 Perşembe
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 11.00
BAŞKAN: Başkan Vekili Mehmet SAĞLAM
KÂTİP ÜYELER: Özlem YEMİŞÇİ (Tekirdağ), Muhammet Rıza YALÇINKAYA (Bartın)
----- 0 -----
BAŞKAN – Türkiye Büyük Millet Meclisinin 73’üncü Birleşimini açıyorum.
Toplantı yeter sayısı vardır.
Görüşmelere başlıyoruz.
Gündeme geçmeden önce üç sayın milletvekiline gündem dışı söz vereceğim.
Konuşma süreleri beşer dakikadır. Hükûmet bu konuşmalara cevap verebilir. Hükûmetin cevap süresi yirmi dakikadır.
MEHMET ŞANDIR (Mersin) – Teşekkür ederim.
Sayın Bakan, Çalışma Bakanı olarak, 4/C’li statüde çalışanlar -yani özelleştirmeden gelenlerin dışındakileri kastediyorum- aynı işi yapmalarına rağmen maalesef kadroya alınmadılar. Kadroya almayı düşünüyor musunuz? Özellikle Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışanların bu durumunu dikkate alacak mısınız?
Bir başka soru: Şimdi, İntibak Yasası çıkartıyoruz ama devlette çalışan memur, memur emeklileri, dul ve yetimleri, gaziler ve şehit yakınları, muhtarlar ve yine 4/C’lilerin 2012 yılı maaş zammı hâlâ verilmemiştir. Ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz? Niye gecikiyor? Sebebi nedir?
Bir başka husus: Bu gecikmenin bedelini ödeyecek misiniz? Devlet olarak gecikme faizi istiyorsunuz. Bu insanlara, kusuru size ait, devlete ait olmak kaydıyla bu gecikmenin bir bedeli ödenecek mi?
Teşekkür ederim.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK (Şanlıurfa) – İlk kez borçlanmayı getirdik ama sigortalı olmadıkları döneme dönük bir borçlanma talebi var. Kürsüden de ifade ettiğimiz gibi, bu konuyu da Bakanlık olarak, kurum olarak değerlendirmekteyiz. Kadınlarımıza ne kadar pozitif ayrımcılık yaptığımızı da bütün kamuoyu ve bütün kadınlar bilmektedirler.
Vergi iadesi, ek ödeme yani “Yapılan bu intibak düzenlemesi hak temelli midir?” diye sordunuz. Bu düzenleme, hak temelli bir düzenlemedir, bunu açıkça ifade ediyorum. Bunun aksini iddia edince alternatif çözümü de getirmeniz gerekiyor. Yani alternatif çözüm, emeklilere zam yapıyoruz çözümü intibakın alternatifi değildir. İntibakın alternatifi, sistem içerisindeki sıkıntıların tespit edilmesi ve sıkıntıların giderilmesine dönük adımların atılmasıdır. İfade ettiğimiz gibi BAĞ-KUR’la ilgili 12.186 ve SSK’lılarla ilgili de 1 milyon 905 bin kişiyi kapsayan sistem içerisindeki adaletsizliği gidermeye dönük bir intibak düzenlemesidir; üzerine basa basa ifade ediyorum.
İşsizlik Fonu’nda şu anda 53 milyar 521 milyon TL kaynak bulunmaktadır.
Bunun yanında, 4/C’lilerin kadroya alınıp alınmamasıyla ilgili durum soruldu. Personel rejimiyle ilgili -Gerçekten personel rejimimiz parçalı bulutlu- bu konuyla ilgili bir çalışmamız var. Bunu derli toplu bir hâle getirmek istiyoruz. Bu değerlendirmelerimizde 4/C’liler de olacak, 4/B’liler de var şu anda. Yani bu alfabetik sıkıntı yaşadığımız bu sistem içerisinde bir derleme, toplama çalışması var. 4/C’liler ne şekilde bir yer alır onunla ilgili şu anda kesin bir şey söylemeyi uygun bulmuyorum. Sistem üzerindeki çalışmamız tamamlanınca bu açıklamayı kamuoyuna yaparız.
Memur maaşlarına zam, evet 1 Ocak itibarıyla yapılması gereken zam Anayasa değişikliğinden dolayı, toplu görüşmeden toplu sözleşme sistemine geçtiğimiz için bugüne kadar yasa, uyum yasası çıkarılamadığı için ne yazık ki, bu zammı veremedik ama şu anda komisyonlarda tasarı ve görüşmeleri sürüyor. Umarım ki, Nisan ayını da geçmeyecek şekilde toplu sözleşmeyi bitiririz ve geriye dönük de tabii ki, Ocak itibarıyla de bu 2012 zamları ödenmiş olacaktır.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik in 4/C Hakkında Açıklaması Video - 1

Çalışma Bakanı Faruk Çelik in 4/C Hakkında Açıklaması Video - 2

Çalışma Bakanı Faruk Çelik in 4/C Hakkında Açıklaması Video - 3

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

23 yorum:

  1. özelleştirmeden gelenlerin dışında derken özelleştirmeden gelen 4c ne olacak sayın vekilim

    YanıtlaSil
  2. 4/c liler vatan haini ondan kadro yok. yazıklar olsun adalet bumu

    YanıtlaSil
  3. sayın mhp li vekilin özelleştirme mağdurları ile ilgili bir sıkıntısı var heralde, özelleştirme mağduru olarak mhp yi de kara listeme aldım. bundan sonra onlara da oy yok.

    YanıtlaSil
  4. sayın şandır 80 gün üzerimizden eleştiri yaptınız ama kadroya gelince özelleştirmeden gelenleri dışlıyorsunuz işte bu sizin siyatiniz.ayrımcılık yapmayın meclisteki 4 c li zaten 1 gün çıkış alıyor. susun konuşmayın lütfen.

    YanıtlaSil
  5. yazıklar olsun senin gibi muhalefete 4 clilerin bile arasına ayırım sokuyorsunuz utanmadınmı söylediklerinden bırakın artık ayırımı bu miletin arasına fitne koymayın ben inanıyorumki akp asla ayırım yapmadan herkese verdiği sözü yerine getiride senin gibilerinde burnu yanar

    YanıtlaSil
  6. Sayın ŞANDIR Zaten Özelleştirmeden gelmeyen 4/c liler Aylık olsun, Çalıma Süresi olsun bunları bilerek ve kabul edilerek işe alınan yada çalıştırılan bir statüdür.
    Ama Özelleştirmelerden Gelenler Kadroları,Daimi İşleri,
    Tüm Haklarımız ellerimizden alınmıştır.
    15-20 yıllık emeğeğimiz Adeta gasp edilmiştir, Aylıklarımız Yarı yarıya düşürülmüştür..
    Evet siz bizim bu mağduriyetimizi dile getirmeniz gerekirken Özelleştirmelerden gelenleri değil diyorsunuz
    yazıklar olsun....
    Hadi Bizleri bu Ülkenin vatandaşı olarak görmeyen Çook Merhametli Hükümeti anladık. peki siz muhalefet partisi olarak neden tüm 4/c liler yada özelleştirme mağdurları demiyoesunuz....
    ÖZELLEŞTİRME ve 4/C li Arkadaşlar ALLAH'tan umudumuzu asla kesmedik ama hala iyi niyetimizden bunlar birşeyler yapar diyoruz ve çok yanılıyoruz???
    Mevcut İktidar kesinlikle biz Özelleştirme ve 4/c liler için bir şey yapmaz yapmaz yapmaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Baksananıza 4/c liler nasıl faydalanır belli değil henüz erken diyor ALLAH aşkına bu ne demek eyer lehimize iyi birşeyler varsa hemen söylerdii??? ama yok yok bizler özel bir bkış açısı var bunların kinleri artık yüzlerine vurmaya başladı TEKEL Mağduru deyince yüz mimikleri değişiyor...Elbet MAHŞERİ KUBRADA İşte oreda ne bir Eğrilik nede bir Haksızlık vardır İşte o Gün Biz hakkımızı helal etsekte Bynu Bükük Çocuklarımız Asla Hakkını Helal Etmeyecektir......

    YanıtlaSil
  7. MHP GENEL OLARAK 4C LİLERİN DESTEKCİSİ KONUMDA İKEN BU MEHMET ŞANDIR YA SORUSUNU TAM İZAH EDEMEDİ YADA TAM ANLAMI İLE SAÇMALADI EĞER KİŞİSEL FİKRİ BU BÜYÜK HAKSIZLIK ADALETSİZLİK KARŞISIN BU İSE ONUDA CENAB-I ALLAH,A HAVALE EDİYORUZ BİR AN ÖNCE KENDİSİNDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ ÇÜNKÜ BİZLER VE AİLELERİMİZ BU KONULARA PARALEL YÖNÜMÜZÜ BELİRLEYECEĞİZ

    YanıtlaSil
  8. sayın şandır yapmayın bunu ayıp beee .yoksa mhp nin görüşümü bu . ben 22 yıldır daimi kadroda hizmet vermişim.kit ler satıldı ise şuçlu nediye ben oluyorum.hangi kamu vicdanı 22 yıl hizmet 45 yaşından sonra tamda çocukların eğitimi aşamasında 4-c li eder.MHP den derhal şandırın bu bilgisiz taraflı konuşmasına açıklık getirmeini rica ediyorum mk

    YanıtlaSil
  9. TEKEL MAĞDURU
    Sayın Faruk çelik Hükümetin İnsan yerine koymadığı Özelleştirme Mağdurları ve 4/c lilerinde İnsan olduğunu Bizlerinde geçindirmekle yükümlü olduğumuz birer Ailemizin olduğunu hatırlayın. Daimi Kadrolu İşimizi aldığınızı hatırlayın. Hatırlayın şu anda Ailemizi Geçindirmek için adeta dilenecek duruma getirdiğiniz TEKEL cileri.Hatırlayın bizleri daimi İşciyken KISMİ ZAMANLI Yaptığınızı.Htırlayın Kadroluyken Sözlemeli yaptığınızı. Hatırlayın Daimi Şalışıyorken şimdi geçi olarak çalıştığımızı.Hatırlayın Alıklarımızı Yarı yarıya indirdiğinizi.Hatırlayın bizleri perişan ettiğinizi. orda Mecliste Biz asilleri temsil eden Çooook Merhametli akp vekilleri....Hatırlayın ki belki vicdanınız sızlar,Hatırlayın ki belki nerelerden oraya geldiğinizi hatırlarsınız, Hatırlayın ki Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytan olduğunu,Hatırlayınki Kadromuzu Daimi İşimizi Elimizden aldınız. Ama netseniz boş çünkü kimsenin Beden Gücüyle Çalışan İşçiyi Fakiri Garibanı düşündüğü yok yok..Ama İş Elitlere gelince Jet Hızıyla nasıl yasaların Bakanlar Kurulu Kararların çıktığını elbet herkes görüyor Şunu unutmayın ki akp yi ne Özelleştirme Mağdurları ne TEKEL ciler nede 4/c liler asla ama asla sizleri unutmayacak sayın çook Merhametliler....

    YanıtlaSil
  10. Adalet, halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin ise süsü ve güzelliğidir.
    Adalet için en büyük talihsizlik, devleti idare edenlerin zalimliğidir.
    Adalet ve eşitliği gözetmek siyasetlerin en iyisidir
    Bâki hakikatler fani şahsiyetlere bina edilemez, edilirse hakikate zulümdür.
    Bir devletin devam ve bekâsı, adaletle mümkün olur.
    Nizâm-ı Âlem için,dinsiz bir padişahın adâleti,dindar bir padişahın zulmünden daha iyidir.
    Adâlet nerede hesap sorarsa,merhamet orada haklarını kaybeder
    Adâlet dünyadan kalkarsa,insan hayatına değer verecek bir şey kalmaz
    Adâletin kuvvetli,kuvvetlinin de âdil olması gerekir.
    İyi olmak kolaydır,zor olan âdil olmaktır.En mükemmel adâlet ise vicdandır
    Adâlet birleştirir,zulüm dağıtır

    YanıtlaSil
  11. Sayın Mehmet Şandır beye asıl bizler anlamadan dinlemeden araştırıp öğrenmeden çok ayıp ettik,4c lileri en fazla savunan sorunlarını meclise en fazla taşıyan sayın vekilimizden gerçekten özür diliyoruz.HAKKINI HELAL ET VEKİLİM.4c lilere desteklerinizi ALLAH RIZASI için devam ettirirsiniz İNŞALLAH.SAYĞILAR SUNARIZ.

    YanıtlaSil
  12. Sayın MEHMET ŞANDIR,DAN VE MHP DEN ÇOK ÇOK ÖZÜR DİLİYORUZ HAKLARINI HELAL ETSİNLER.ANLAMADAN DİNLEMEDEN ATIP TUTTUK HAKLARINDA.4C LİLERİ SAHİPSZ BIRAKMAMALARINI TEMENNİ EDİYORUZ.

    YanıtlaSil
  13. 4 c ne demek?
    Öncelikle bu sorunun yanıtlanması lazım.Bence idare mercileri 4 c yi sadece tanım ifadesi ile algılıyorlar.Oysa 4 c statüsü tanımdaki belli bir süre ile işlerin yürütüldüğü ve geçici bir süre de olsa işsizliğe alternatif bir çalışma şekli değildir.Ya nedir? ''KÖLELİKTİR,AŞAĞILAMAKTIR,HAKSIZLIKTIR,ADELETSİZLİKTİR,2.SINIF MUAMELEDİR...''Diyeceksinizki çok ağır laf bunlar.Tamam..Hem sözel hemde sayısal ifade edeceğim.
    1.SÖZEL :
    a-Cezai müeddelere gelince MEMURUZ.
    b-Hak talep ettiğimizde ne MEMUR nede İŞÇİYİZ.
    c-Çalışma saati mefrumu yoktur.
    d-Teknolojik ürünlerin kullanılması sırasında sondasın.
    e-Görüş bildirme hakkın yoktur yada dikkate alınmaz.
    f-masa sandalye taşınacaksa hamallık senindir.
    Ve da sayabileceğim çok şey....
    2. SAYISAL
    a- 4 c li ücret (4 kişi)= 1 uzman yardımcısı
    b- 4 c li iş yükü (1 kişi)= 15 uzman yardımcısı
    daha açık olarak iş yükünün %99 u 4 c li personele ait.Tabiiki bunların sorumluluğuda 4 c liye ait.
    İşte daha sayamadıklarım.saymaya utandığım niceleri.Acaba bunları idarecilerimiz biliyormu?Allahtan hiçmi korkmazlar.Vicdanları hiçmi sızlamaz.Emekli milletvekillerine bir gecede yıldırım hızı ile tarihte görülmemiş bir artışı geçirirken hiçmi utanmazlar.

    YanıtlaSil
  14. bu şandırr muhalefetmii yoksa ikdidarın çanakçısımıı yada bir dahaki seçimlerde akp den seçilsin diye yağcılık yapıyorr 4/c liler size ne yaptı bu ne kin bu ne vicdansızlık 4/c liler dışında diyorr yazıklar oolsunn verdiğimiz oylaraa

    YanıtlaSil
  15. ARKADAŞLAR,LÜTFEN UNUTMAYALIM ÖZELLEŞTİRMENİN TEMELİ KİMİN ZAMANINIDA ALINDI MHP.OZAMAN BİZLERE ACIDILARMIKİ ŞİMDİACISINLAR.YAPMAYIN BİLİYORLAR NASIL Bİ CEVAP ALACAKLAR.SADECE SİZLERİSAVUNDUK DİYECEKLER.O KADAR ANKARADA TEKELCİLERE GAZ VERİRKEN SİZLER HAKLISINIZ DERKEN KAOS OLUŞTURMAK İSTEDİLER.AMA TEKELCİLER SAĞDUYULU ÇIKTI.NEYİN NEOLDUĞUNU RÜZGARIN NEREDEN GELDİĞİNİ BİLİYORLAR.İŞÇİ OLUP CAHİL HİÇBİRŞEY BİLMEYEN İNSANLAR DEĞİLLLER.TEKELCİLER MÜCADELE EDECEKTİ ETTİ.BELKİ HAKLARINI ALamadılar ama.ONLARIN SAYESİNDEDİĞER4CLİLEREDE HAKLAR GELDİ.MHP LİLER UNUTMASIN ONLARIN SAYESİNDE 4CDEYİZ.TEKELCİLER HİÇUNUTMADI UNUTMAYACAK UNUTMAYACAK.MHP İMZALADI AKP UYGULADI.ÜMİT EDİYORUZKİ 4C LİLERE İYİLEŞTİRME YAPILACAKTIR.

    YanıtlaSil
  16. müslümanız elhamdülillah demi?avrupalı olmaya çok daha yol katetmemiz lazım beyler.varmı böyle eşitsizlik yazıklar olsun.4/c nedir biri bana acıklasın.eskiden kölelik şimdilerde ..demek istemiyorum.Allah sorsun diyorum.coluk cocuk bakıyoruz hepimiz.ben hakkımı helal ediyorumda ya cocuklar??bilemem artık dicek bir şey bulamıyorum.insanları yalnış yollara sevk etmekden başka bişe değil.

    YanıtlaSil
  17. DEYERLİ KARDEŞİM DAVAMIZ MHP CHP BDP AKP DEYİLDİR BİZ TEKEL İŞLÇİLERİ HİÇ BİR PARTİNİN SİYASİ KUYRUĞU OLUP ANKARADA O SOĞUK KARLAR ALTINDA KİMSELERE PİRİM KAZANDIRIP KAYBETTİRMEK İÇİNM TOPLANMADI ÇOLUK ÇOCUKLARININ HAKKINI ZALİM LERİN PENÇESİNDEN KURTARMAK İÇİN YAPTI KİM NE YAPTIYSA YAPTI AMA SAYIN BAŞBAKAN BUNU YAPMAMALIYDI BİR KAÇ KİŞİNİN İNADINA BİZİ KURBAN SEÇMEMELİYDİ KİM NE YAPSAYDI ONLARI TESBİT EDİP ONLARA YAPSAYDI AMA KURUNUIN YANINDA YAŞI YAKMAK HAK DEYTİLDİR ARTI BİZ HAK ETMEDİĞİMİZ BİR ŞEYİ HAK SAYIP İSTEMEDİK BİZ ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLAN KADROLARIMIZIN ELİMİZDEN ALINMAMASINI EKMEYİMİZİ AŞIMIZI İSTİYORUZ BAŞKA ZORT VE ALTINDA KALKILAMAYACAK BİR ŞEY İSTEMİYORUZKİ ALLAH BİZİM HAKKIMIZI ELİMİZDEN ALANLARA HAKKIMIZI BIRAKMASIN DİYORUZ FAZLA BİR ŞEY DEMİYORUZKİ SAYGILARIMLA BATMANLI A. DEDEBEK

    YanıtlaSil
  18. 'Kör bile düştüğü çukura bir daha düşmez.' Siz bunlara oymu verdiniz, bilmiyormuydunuz emekçilerin haklarını savunmak gibi bir meseleleri olmadığını yazık, çok yazık. Dayan, dayan yaz gelince arpa verecekler bize.

    YanıtlaSil
  19. 950 tl maas baska hicbir is yapamazsin, herhangi bir ad altinda ilave ucret alamazsin, maas zammin belirsiz. Ulkede aclik siniri 1600tl iken bu sartlarda acaba ne yapilmak isteniyor. Bugun devlet kadrolarinin hicbirinde boyle bir uygulama yok iken 4-c lilere ne yapilmak isteniyor sayin Basbakanimizin bize olan ofkesi acaba ne zaman dinecek. Affetmekte buyuklugun sanindandir. Gelin bu isi tatliya baglayip helalleselim. Yoksa bu nefsi hareket sizi ebedi alemde cok uzecek. Saygilarimla.

    YanıtlaSil
  20. mehepe millet vekili memet şan dırı kını yorum ve bütün arkadaşları tep ki vermeye da vet ediyorum kitlerin satılmasını ve zarar etmesini işciler yapmadı geç miş den beri siyaset yapan lar kitleri o hale getirdi bizim suçumuz sadece üretmek oldu özelleş tirme madurları

    YanıtlaSil
  21. 4c liler ne yapmış? Cinayet? Hırsızlık?Gaps? Neden bu haksızlık? Kimsenin aklına gelmiyor mu 4 kişilik bir ailenin bu durumda nasıl yaşayacağı? Sizin 1 günde harcadığınız para 4 kişiye bir ayda nasıl yetebilir?Hiç mi insaf yok? Hiç mi vicdan yok?

    YanıtlaSil
  22. ben adanadan 4-c calışanıyım 4-A 4-B 4-C AYRIMI İSTEMİYORUM

    YanıtlaSil
  23. Tuik 4 - c mağdurları köleden farksız mobbing sistemiyle çalışıyoruz ..

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com