Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Temmuz 2011 Pazar

4/C liler Helalleşme Bekliyor


4/C liler Helalleşme Bekliyor
4/C liler kadro bekliyor.Hükümetin 4/C liler için yasal düzenleme yapıp bu sorunuda çözeceğiz demesinin ardından Söz-Der Başkanı Erkan Börekçi Başbakan'ın verdiği sözü hatırlatarak tüm 4/C lilerin kadro beklediklerini ifade etti.
Sözleşmeli 4/C Çalışanlar Derneği (Söz-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Börekçi, kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli pozisyonda çalışan tüm personelin kadroya geçirileceği yönünde hükümet kanadından açıklamalar yapıldığını ifade ederek, Binlerce 4/C li personel büyük bir umutla yapılacak kadro düzenlemesini beklemektedir dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Börekçi, ANKA ya yaptığı açıklamada, kamuda sözleşmeli pozisyonda çalışan tüm personelin kadroya geçirileceği yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar bulunduğunu ve bu nedenle de binlerce 4/C li personelin büyük bir umutla yapılacak kadro düzenlemesini beklediğini dile getirdi. Börekçi, Başbakan Erdoğan tarafından basın yolu ile 4/C li personele düzenleme yapılacağı açıklamaları ve 12 Haziran 2011 akşamı yaptığı üçüncü Balkon konuşması neticesinde yeni ve umutlu bir döneme girildiği görülmektedir. Bu dönemde tüm 4/C liler de helalleşme beklemektedir. Verimli bir sürecin geçmesini ümit ederek 30 Temmuz 2011 Cumartesi günü yapılacak olan Artık Yeter adlı büyük yürüyüşü ertelemiş bulunmaktayız diye konuştu.
4/C Lİ PERSONEL BİRÇOK SOSYAL HAK VE YARDIMDAN MAHRUM
4/C li personelin aile yardımı başta olmak üzere birçok sosyal hak ve yardımdan mahrum bırakıldığını ifade eden Börekçi, Damga Vergisi muafiyetinde bile ayrımcılığa tabi tutulmuşlardır. Ücretleri yarıya düşürülmüştür. Kamu görevlisi sayılmalarına rağmen, diğer kamu görevlilerinin yararlandığı sosyal hak ve yardımlarda ayrımcılığa tabi tutulmaları Anayasanın eşitlik ilkesine açıkça aykırılık içermektedir. Hükümetin, 632 sayılı KHK ile sözleşmeli personele yaşattığı sevinci, yeni bir KHK ile özelleştirme mağdurlarına da sağlamasını bekliyoruz. Bu özelleştirme mağdurlarının en tabii hakkıdır dedi. Börekçi sözlerini şöyle sürdürdü:
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Özelleştirme mağdurlarının birikimleri, tecrübeleri ile kadroya geçmeyi hak etmişlerdir, özelleştirme mağdurlarının kendileri kadar eş ve çocukları da mağdur durumdadırlar. Bir kere daha Sayın Başbakana hatırlatmak istiyoruz; Özelleştirme mağdurları bu ülkenin üvey evladı değildir. Düzenlenecek bir Kanun Hükmünde Kararname ile 4/C kapsamında istihdam edilenler hakkaniyet gereği, Anayasanın eşitlik ilkesi gereği kadroya alınmalıdır.
(ANKA)
(BRŞ/ÖMR)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com