Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Temmuz 2011 Pazar

107 Bin Sözleşmelinin Gözü Bütçede


107 Bin Sözleşmelinin Gözü Bütçede
205 bin kamu çalışanının 4/A kadrosuna alınmasının ardından kapsam dışında kalan yaklaşık 107 bin personel için kadro kararı bütçe görüşmelerinden çıkacak sonuca bağlı.
Türkiye Gazetesi Türkiye Gazetesi Başbakanın 4/C lilere yasal düzenleme yapıp seçim sonrası bu sorunuda bitireceğiz demesi üzerine gözlerin 2012 bütçe çalışmalarına çevrildiğini duyurdu.Seçimler öncesi sözleşmeli olarak 4/B kadrosunda çalışan 205 bin kamu çalışanının 4/A kadrosuna alınması sonrası, kapsam dışında kalan yaklaşık 107 bin personel hükümetten müjdeli haber bekliyor. Geride kalan personel için de gerekli çalışmanın yapılacağını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “O konuyla ilgili yasal düzenleme yapmamız ayrıca gerekecek. Üzerinde farklı bir çalışma gerekiyor. Arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdik. Şu anda bu çalışmalar yapılıyor, öyle zannediyorum seçimden sonra o sorunu da gidermeye gayret edeceğiz” demişti. Bu noktada gözler ise 2012 bütçe çalışmaları sürecinde Maliye Bakanlığı’nda olacak.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
205 BİN SÖZLEŞMELİ KADRO ALDI
Genel seçim öncesi kanun hükmündeki kararname ile kadroya kavuşan 4/B kadrosundakilerin büyük bölümünü 70 bin öğretmen oluşturuyordu. İkinci sırada sağlık personeli gelirken, kadro imkânından yaklaşık 205 bin çalışan yararlandı. Farklı bir statüde olan belediyelerde, KİT’lerde ve teşkilat kanunlarına dayalı olarak bazı kamu kurumlarında çalıştırılan sözleşmeli personel ise kadro imkânından yararlanamadı. Bir süre önce, ilgili sendikaların görüşmelerinden olumlu sonuç alındığı belirtilmişti.
Kaynak:Türkiye Gazetesi Cenk Esen - ANKARA
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. Gözlerimiz Maliye bakanında olursa kusura bakmayın ama zor alırız kadroyu. Herkes alsada TEKEL cilere bir şey vermez İnşallah verirler ama çok zor.. Arkadaşlar Ankaranın Soğuğunda 78 gün direndik, Coplandık, Havuza atıldık,Biber Gazına Maruz kaldık, tek amacımız edinilmiş Haklarımızın elimizden alınmaması için değilmiydi, İnsanca yaşamak için değilmiydi, ne oldu Tüm dünya duydu ama bizlere merhamet ettiklerini söyleyen zatlar duymadı. işte onun için çok zor diyorum arkadaşlar. Ama hiç bir zaman umudumuzu ALLAH'tan kesmedik. Bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler...

    YanıtlaSil
  2. başbakanımıza güveniyoruz.en yakın zamanda müjde bekliyoruz.maliye bakanlığına kalacak olursa bu kadro işi zor görünüyor.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com