Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

6 Haziran 2011 Pazartesi

4/C lilerin ve Diğer Sözleşmeli Türleri Resmen Hüsrana Uğradı Umutları Boşa Çıktı


4/C lilerin ve Diğer Sözleşmeli Türleri Resmen Hüsrana Uğradı Umutları Boşa Çıktı
Hükümetin sözleşmelilere verdiği kadro sonrasında akıllarda soru işaretleri oluştu.4/C liler, sözleşmeli sanatçılar, taşeron elemanları, belediye, il özel idaresi ile birlik sözleşmelileri kendilerine neden kadro verilmediği sorusunda birleştiler.Hükümet geçici işçilere kadro verdiği dönemde de 4/C lilere ayrım uygulamıştı.44 bin 4/C li çalışan zor şartlarda geçimlerini sürdürmeye çalışırkan yılda 12 aç çalışıp normal kadrolu çalışan kadar ücret alan 4/B liler kadroya uygun görülürken, yılda 11 ay çalışıp düşük ücret alan 4/C liler neden dahil edilmedi anlaşılmıyor.Düşünmek gerek, acaba hangi sözleşmelinin kadroya daha çok ihtiyacı vardı 4/B limi 4/C limi???
Sözleşmeli personel ana istihdam şekli olarak kendini 2002 yılından itibaren gösterdi. Kendi yarattığı sorunun çözümüne dair iktidar kendisi beklenti yarattı. Bütün sözleşmeli personel kadroya alınacak umudu yaratıldı. Daha sonra Çalışma Bakanı, alınan yetki Kanununun buna müsait olmadığını, seçimden sonra kadro geçişinin yapılacağını ifade etti. Başbakan da seçimden sonra olacak sözünü birkaç kez tekrarladı. Gelen baskılar sonucu KHK yayınlandı.
KHK maalesef beklentileri karşılamadı. 4/C liler, Taşeron şirket elamanları, Mahalli İdarelerin 49. maddesine göre istihdam edilenlerin adeta Sitemizi yorum yoğmuruna tabi tuttuklarını ifade edebiliriz.
Başlıkta bahsedilen statülerde istihdam edilenlerin durumlarına uygun kadrolara atanmaması hala anlamış ve hatta anlayabilmiş değiliz. Keşke umut vermeselerdi. Daha planlı açıklamalar ve çalışmalar yapılsaydı.
Bu sebeple sendikaların konuyla ilgili tepkilerine ve personelin haklı mücadelelerine katılmaktayız.
Kamuhaber.Net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. Haktan, Adeletten,uzak kendi vatandaşları arasında ancak bu kadar ayırım olur,4/c lilere ve özelleştişrme mağduru,Özellikle Tekel'cileri bu kadronu dışında bırakanları vicdanları rahat bırakmayacaktır.söyleyecek söz bulamıyorum bizleri bu hale koyanları ALLAH a havele ediyorum. mazlum kisvesiyle gelip zalim olmak ve binlerce insanın ahı elbet kalmaz kimseye.YAZIKLAR OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. ben ne yani bir kadro istiyorum nede başka umutlar peşindeyim elimden alınan haklarımı versinler başkada bişey istemiyorum. biz tekelcileri 4/c attılar 4/b ye razıyken, zaten bütün haklara sahip olanlara kadro verildi ALLAH'ın huzuruna nasıl çıkacaklar.ALLAH'U teala ne ile huzuruma gelirsen gel AMA KUL HAKKIYLA sakın gelme diyor.biz el açıp birşeyler 0istemiyoruz hak edipte yıllar önce aldığımız ve hakkımız olanı istiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. AKHİSAR TEKEL den MAVİ SAKAL DEDİ Kİ...
    DEĞERLİ ARKADAŞLAR,BENİM YAPTIĞIM TESPİTLERE GÖRE,ÖZELLEŞTİRİLMELERDEN DOLAYI 4/C DE İSTİHDAM EDİLENLERE BU HÜKÜMETTEN,SAĞLANANLAR ANCAK BU KADAR,DAHA FAZLASINI BEKLEMEK HAYALDİR... ÇÜNKÜ...
    78 GÜNLÜK TEKEL EYLEMLERİ, BU COĞRAFYADA YAŞAYAN TÜM ETNİK GURUPLARIN BİRBİRLERİYLE, OMUZ OMUZA, HALAY ÇEKEREK, EKMEĞİNİ BÖLÜŞEREK DAYANIŞMA RUHUNDA BİRLEŞTİ.BU MÜCADELEMİZ BİRBİRİMİZE OLAN ÖN YARGILARIMIZI SİLDİ SÜPÜRDÜ.BİZLERE BİR BÜTÜN HALİNDE, MOZAYİĞİN BİR PARÇASI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİ.
    FAKAT BU OLAY,BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNDE YOKTU. BU PROJENİN EŞ BAŞKANI, AMERİKAYA VE İSRAİLE ÇOK MAHÇUP OLDU. İŞBİRLİKÇİ AKP, FABRİKALARI KAPATARAK, İNSANLARI AYRIŞTIRARAK DUBAİ LERDE, VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR. DURUM BUNDAN İBARETTİR...
    İNŞALLAH BÜTÜN PLANLARI TERS TEPER. HOŞÇAKALIN...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com