Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Haziran 2011 Salı

4/C lilere de Kadro Verilsin Adalet Yerini Bulsun


4/C lilere de Kadro Verilsin Adalet Yerini Bulsun
Türkiye Gazetesi yazarlarından Behçet FAKİHOĞLU 4/C lilerin yaşadığı sorunları gazetesinde dile getirdi ve 4/C li personellerin gönderdiği yazıları Türkiye Gazetesinde yayınladı.
Bizler, KPSS ile, devlete ait Elektrik Dağıtım Şirketleri’nde, 4857 sayılı kanuna tabi kadrolu kamu personeli olarak çalışmakta iken, çalıştığımız kurumun özelleştirilmesi sonucunda, 4-C “kısmi zamanlı geçici sözleşmeli personel” statüsüne geçmek mecburiyetinde kaldık. 657 sayılı kanunun 4-B statüsüne göre çalışan personellerden en büyük farkımız da bu mecburiyettir.
4-B’li personeller, şartlarını bilerek kabul ettikleri ve bunun sonucunda imzaladıkları bir sözleşme ile işe başlarken; çoğunluğu üniversite mezunu olan ve Türkiye genelinde sayıları en fazla 5 bin olan bizler ise, başka çaremiz olmadığı için bu statüye geçtik.
4-C statüsünde çalıştığımız süre içerisinde, hiçbir yan ödeme, fazla mesai, döner sermaye gibi ödemeleri alamadığımız gibi, maaşlarımız da diğer memur ve sözleşmeli memur olarak çalışanlarla kıyaslanamayacak kadar düşüktür. İş güvencemiz bulunmamakla birlikte, yılda bir ay ücretsiz izine sevk edilmekteyiz hiçbir sosyal ve mali hakkımız bulunmamaktadır.
Çalıştığımız kurumlarda yapabileceğimiz işin tanımı olmadığı için, müdürlerimizin inisiyatifine bağlı olarak, her türlü işi yapabileceğimiz veya yapamayacağımız ayırımı gözetilmeksizin çalıştırılmaktayız.
Sözleşmeli memur pozisyonunda çalışan personeller, bizim gibi 4-C’li statüde çalışan personellere göre, her türlü sosyal ve ekonomik haklarda, bizlerden katbekat üstünken, sözleşmeli personellerin kadroya alınıp, bizim kadro dışı bırakılmamız, büyük bir umutla bekleyen yaklaşık 50 bin 4-C’liyi hayal kırıklığına uğratmıştır.
Bu konunun tekrar gündeme alınıp, artık dayanma gücü kalmayan 50 bine yakın mağdur 4-C’li personellerin de kadroya alınıp, adaletin yerini bulacağına olan güvenimiz tamdır.
Bülent Şahin-GİRESUN
Bizim için bu işi çözün
Özelleşen ve özelleşme aşamasında olan TEDAŞ ve bağlı Şirketlerindeki 1191 Sendika Üyesi Yapılmayan (kapsam dışı) personeliz. Daha önce Çay-Kur’da yapıldığı gibi, 4 yıllık fakülte mezunu, sendika üyesi olmayan işçilerin, 399 sayılı KHK’ye tabi sözleşmeli personel olarak atanmasını istiyoruz.
Kanun Hükmünde Kararname kapsamına bizleri de dahil ederek; 1 -Enerji Bakanlığı’nın hazırlayıp, 10.02.2010 tarih ve B.15.0.HKM.10.01/680 sayılı yazı ile Başbakanlığa gönderdiği “Kapsam dışı personelin 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Tabi Sözleşmeli Pozisyonlara Atanmaları Hakkında Kanun Tasarısı”nın kanunlaşması, ya da;
2 -12/07/2007 tarih 26520 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname marifetiyle, ÇAY-KUR’daki aynı statüde çalışanlar için yapılan yasal düzenlemenin, bizler için de tesis edilmesini istiyoruz.
Mağdur eski TEDAŞ çalışanları
Atanmayı bekleyen öğretmenler!
Ben 32 yaşında, evli ve 2 çocuk babası, 2002 yılından beri atanamayan Beden Eğitimi Öğretmeniyim. Hayatımı zor şartlar altında kazanıyorum. Şu anda bir lokantada garsonluk yaparak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Bu cümleleri yazarken içim burkuluyor. En çok da zoruma giden ne, biliyor musunuz? Lokantaya öğretmenler gelince, onların masasına servis açarken içimdeki hisleri bir bilmenizi isterdim. Bir başka arkadaşımı aradım, oto yıkamada çalışıyormuş. Bir başkasını aradım, o da toptancıda mal hamallığı yapıyormuş...
Bizi de görün artık, çok zor durumdayız....
Necmettin Sarı
Türkiye Gazetesi
Behçet FAKİHOĞLU
Haberin kaynağı için aşağıdaki linki tıklayınız.
Türkiye Gazetesinin 4/C lilere de Kadro Verilsin Adalet Yerini Bulsun Başlıklı Haberini Okumak İçin Bu Linki Tıklayınız
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. arkadaşlar ben 4/c deyim 4 sene oldu 4 senede dava yolu sürdü işe geri dönüş 4 seneden beri akp ekmeğe muhtaç etti bizleri %50 oy almış ama yazıkkı bu ülkenin akp oy veren vatandaşlar okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okudun diye sorarsın ya cahil halk bu ülkede memur işçi asgari ücretli işsiz esnaf çok rahat ceplerine giren maaş çok iyi her taraf güllük gülüstanlık akp 4/c yi yok sayarsa bu insanlara karşı insanlık ihlali suç adaletsizliğin danıskasını yapmış olur söz ağızdan çıkar seçimden önce verdiği sözleri unutmazlar inşallah.bu kez eskisi gibi olmaz

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com