Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

24 Mayıs 2011 Salı

TUİK te 4/C li Elif Dramı


TUİK te 4/C li Elif Dramı
TÜİK'TE 4/C Lİ DADAŞKIZININ YAŞADIKLARI
4/C li olmak demek bir bakıma sahipsizlik demek .Çünkü kamuda en yetkisiz ve en güçsüz kesim 4/C liler. Buna en iyi örnek Erzurumda yaşandı.4/C li Elif kızın başına gelenler 4/C dramını bir daha gözler önüne serdi.Erzurum TÜİK te neler oluyor, kimse biliyor mu.? Müfettişler geliyor, soruşturmalar sürüyor. İşin ilginç yanı TÜİK işsizliğin azaldığını açıklarken, Erzurumlu bir genç kızı da kış ayının ortasında kapının önüne koyuyor. Erzurumlu genç kızın suçu ne biliyor musunuz ? Gerçekleri saklamamak işsiz, gerçek dışı belge düzenlememek. Gerçek dışı belge düzenlemeyince, amirlerinin sözünü dinlememiş oldu.
Elif i ağızsız –dilsiz kapının önüne koydular.. Hem kapının önüne koydular hemde çağırıp işten attıkları halde çalıştırdılar genç kızı..
4/C li idi Elif.. Aralık ayının sonunda herkesi işten çıkardılar 15 günlük zaruri çıkıştı.. Dahasonra herkesi işe geri aldılar işlerine başlattılar.. Ama Elif hariç..Nedeni de yapılmayacak bir işe evet dememesiydi.. Dadaşkızının.. Soruşturma yapıldı, amir, memuru ezdi geçti tabii.. İdare bir şefin arkasında durdu, nasıl olsa Elif 4/C li idi , atarsınız gider dendi.. Yani Zenci muamelesi..
Dürüstlüğünün bedelini kötü ödedi.. 10 yıl emek vermişti Erzurum TÜİK e.. Gece gündüz, dağ-taş, dere-tepe demeden çalıştı didindi.. Arkadaşları hamile iken onların da yerine koşturdu..
İşten çıkartıldıktan sonraki çalıştırma için Ankara dan Soruşturma açtılar, soruşturmacı Erzurum’a gelip Elif i de çağırdı.. Aslında Elif in TÜİK le ilgi kalmamıştı.. Ama devlet ten gelen bir soruturmacıya hayır demeden gidip ifade verdi.. Hoş vermese de hiç kimse onu zorla da getiremeyecekti..! Çünkü o, O işte çalışmıyordu..
Ankara’dan gelen soruşturmacı da genç kıza mobbing (duygusal taciz) uyguladı.. Soruşturma sırasında neredeyse ben yazayım-sen imzala diyecekti.. Bİr de bağırdı üstüne üstlük.. Hangi hakla? hangi yetki ile. Ben böyle soruşturmacı ya ne diyeyim... !
Genç kızın umudu oradan da tükendi..
Yalan bir rapor hazırlamadığı, rakamlarla oynamadığı için, ekmeğinden oldu…
Köylerde iş için geceleri kaldı, kasabalarda kaldı.. Aldığı maaşı sonuna kadar hakketti..
TÜİK bugün rakamları açıklıyor.. Bu hikaye de benim aklıma geldi.. TÜİK in rakamlarına kapak olsun..
TÜİK in açıklaması da burada , Elif in hikayesi de:
“Türkiye İstatistik Kurumu 2011 yılı Şubat ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Şubat ayında işsizlik oranları bir önceki döneme göre geriledi.
İşte Şubat ayı verileri...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsizlik oranının, 2011 Şubat döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,9 puan gerileyerek yüzde 11,5 e düştüğünü açıkladı.
Şubat ta, Türkiye deki işsiz sayısı 2 milyon 964 bin kişi, istihdam edilenlerin sayısı da 22 milyon 802 bin kişi oldu.”
Bu da bülten.. Ne güzel değil mi, işsizlik azalmış...!! TÜİK bu ne diyeceksiniz..
Kaynak:http://www.erzhaber.com/yazar_detay.php?id=85
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com