Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

18 Mayıs 2011 Çarşamba

4/C liler İçin Başbakanlığa Başvuru Yapıldı


4/C liler İçin Başbakanlığa Başvuru Yapıldı
6111 sayılı Torba Yasa'daki hak ve hükümlerin 4/C li geçici personelede uygulanması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Kamu Çalışanları Hak Konfederasyonu (HAKSEN) Başbakanlık Makamına başvuruda bulundu.
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(HAKSEN), 4/C`linin çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle Başbakanlığa başvuruda bulundu. Konfederasyon`un Başbakanlığa yaptığı yazılı başvuruda 6111 sayılı Torba Yasa`daki hükümlerin 4/C`li personele de uygulanması istendi.
Edinilen bilgiye göre, HAKSEN`in başvurusu şu şekilde yapıldı.Torba Yasa`da kamu görevlilerinin yakınlarının vefatı halinde verilen iznin 7 güne çıkarıldığı, doğum yapan kadınlara verilen süt izninin günde 3 saate çıkarıldığının belirtildiği başvuruda, 4/C`li personelin ise halen 3 gün ölüm izni ile 1.5 saat süt izni kullandığı hatırlatıldı.
Başvuruda, diğer kamu görevlileri ile aynı şartlarda hizmet veren 4/C`li personele de fazla çalışma, ek ödeme, ek ders ve döner sermaye ödenmesi talep edilerek, bu ödemelerin yapılmasına engel olan 4/C li personelin sözleşmelerinde yer alan `Geçici personele bu kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve hizmet sözleşmelerine bu yönde hüküm konulamaz` ibaresinin kaldırılması istendi.
Başvuru metninde, yasa gereğince 25 Şubat 2011 tarihinden itibaren kamu personeli ile yapılan sözleşmelerden Damga Vergisi alınmadığı belirtilerek, 4/C`li personelden de Damga Vergisi alınmaması ve alınanların ise iadesi talep edildi. Anketör, hizmetli, kaloriferci, şoför vb. gibi yardımcı hizmetlerde çalışan 4/C`li personele giyecek yardımı ödenmesi, emekliliği hak eden 4/C`li personelin sözleşmelerinin yılsonunu beklenmeden fesih edilmesi nedeniyle uğradıkları hak kaybının giderilmesi istendi.
-`4/C`LİYE NEGATİF AYRIMCILIK YAPILIYOR`-
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada yasalardaki lehte düzenlemelerin 4/C`lilere uygulanmadığını, aleyhte yapılan düzenlemelerin ise derhal işleme konulduğunu söyledi.
Torba Yasa`daki düzenlemelerde 4/C ibaresinin bulunmaması nedeniyle, 4/C`li personelin Aile Yardımı alamadığını , hala damga vergisi ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Çivi, `657 sayılı Yasa`ya göre çalışan 4/C personelin sadece adı var. Yasa`nın disiplin hükümleri uygulanırken, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin hükümler uygulanmıyor. Yasal olarak 4/C`li personele negatif ayrımcılık yapılıyor` dedi.
(ANKA)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. ''Memur-Sen’in 4-C’li kamu çalışanlarına yönelik kazanımları devam ediyor. Memur-Sen’in talepleri arasında yer alan, her platformda dile getirdiği ve en son 4. Olağan Genel Kurul’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yapılan ‘4-C’li kamu çalışanlarının eş ve çocuk yardımından faydalanması’ isteği sonuç verdi.

    * Memur-Sen’e 4. Olağan Genel Kurul sonrası ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Memur-Sen’in talebiyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı hazırlandığını, en kısa sürede yürürlüğe gireceğini söyledi.

    4. Olağan Genel Kurul’da, sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro talep eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürsüden cevap vermiş ve sözleşmeli personeli kadrolu hale getirecek yasal düzenleme yapacaklarını söylemişti.

    Ahmet Gündoğdu, konuşmasında yine, kadrolu ve sözleşmeli personelin faydalandığı aile ve çocuk yardımından 4-C’li kamu çalışanlarının da faydalanması gerektiğini dile getirmiş, kamu çalışanları arasındaki ayrımcılığa son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

    Memur-Sen, geçen yıl 4-C’li kamu çalışanları için, maaşlarında 114 TL artış, çalışma sürelerinin 10 aydan 11 ay 25 güne çıkması, çalıştıkları her yıla 1449 TL kıdem tazminatı almalarına öncülük etmişti.

    Kamu çalışanlarına yönelik kazanımların öncüsü Memur-Sen, bir haftada hem sözleşmeli personele kadro kapısının açılmasını, hem de 4-C’li kamu çalışanlarının eş ve çocuk yardımından faydalanma hakkını elde etmelerini sağlamış oldu.''

    MIŞ, MIŞ, MIŞ..........Ne Tekel işçileri, Ne Haksen. Bu mecbursen olmasa halimiz ne olurdu di mİ?

    OBAMA DA GELECEKMİŞ BUNLARIN GENEL KURULUNA AMA Bİ AKSİLİK OLMUŞ...

    YanıtlaSil
  2. başbakan kürsüden kadro verecekmiş vatandaşın elinden kadroya da kürsüdenmi aldıydı acaba

    YanıtlaSil
  3. Evet arkadaşlar Malesef Bunların vaatleri MIŞ lardan ileriye gittiği yok. Ya bunların Aile yardımıydı,özlük hakkıydı,Kadroydu,Daimi işti ya bunların hepsi ve daha fazlası verdı zaten bizde ama Özalleştirme adı altında bir imzayla elimizden almadılarmı. Adıyaman TEKEL İşletmesi Özelleştirilmedi kapatıldı 18 yıl emek verdiğimiz işimizi, kazanımlarımızı yerle bir ettiler. dile kolay 18 yıl Daimi işimiz verdı 12 ay çalışıyorduk belli bir Aile düzenizmiz verdı Çocuklarımızı dershaneye gönderiyorduk Boluk içinde değilisekte durumumuz iyiydi ne oldu Bunlar bir gecede elimizden almadımı 18 yıl boyunca adeta dişimiş tırnağımızla edindiğimiz hakları kazanımlarımızı gasp etmedilermi. Şimdi ise eve nesıl ekmek götereceğimizin derdine düştük. Çocuklarımızı Dershanelerden aldırdık çünki taksitlerini ödeyemez duruma getirildik. bunlar bizleri 1 Tl'ye muhtaç etti ,Şimdi değerli Sendika Yöneticilerine ve Tüm arkadaşlara soruyorum???? Tek kelimeyle 18 yıllık emeği hiçe sayan gasp eden Çoluk Çocuğumuzun Rıskını elinden alan Daimi Kadrolu işimizi elimizden alıp 4-C 'Denen ne olduğu belli olmayan, Gittiğin kurumlarda 3 sınıf Köle Muamelesi görür hale getiren bu İnsanlardan ne beklenir, Ne Bekliyoruz...Biz eski TEKEL Çalışanlarını artık hiç kimseye Güveni Kalmadı ALLAH'tan başka. Anayasa Mahkemesi bile 18 Yıllık emeğimizi hiçe saydı. Ama şunu çok iyi biliyoruz Kimsenin Hakkı kisede kalmayacağı günde Ellerimiz bunların yakasında olacak. Her söylemlerinde İnsan Haklarından.Özgürlüklerden,Dinden, Adaletten bahs edenler Bizlerin tüm haklarını elimizden aldı.Bizlerin artık bunların vaatlerine karnımız tok.Zaman Geçirmeden İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE Gitmekten Başka Y O L U Y O K .Bizlere Merhamet ettiklerini söyleyenlerin Bizleri ve Ailemizi nasıl bir çıkmaza sürüklediklerini.nasıl bir perişanlığın içine düşürdüğünü bir ALLAH'bilir birde biz. EĞRİNİN DOĞRUSU YOKTUR arkadaşlar EĞRİ EĞRİDİR..HAKKI EMEĞİ İNKAR EDENDEN NE BEKLENİR...

    YanıtlaSil
  4. allah hakkımızı bizi ikinci sınıf yapan hiç kimseye bırakmasın ,bizden beter olsunlar 4c yede muhtaç kalsınlar lenfoma hastası hayrullah

    YanıtlaSil
  5. Biz Geçici işçiler Üvey Evlat Muamelesi Gördük Hükümetten

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com