Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

2 Ocak 2011 Pazar

Anayasa Mahkemesi Artık 4C Kararını Açıklasın


Anayasa Mahkemesi Artık 4C Kararını Açıklasın
Tüm 4C li geçici Personel ve Tekel İşçilerinin sabırları tükeniyor, fakat Anayasa Mahkemesi de 4C Davasını bir türlü ele almıyor.Ülkemizda Hukuk işleri çok yavaş ilerlediği için bir türlü sonuca ulaşılamıyor.20 Mayıs 2010 tarihinde dosyayı esastan inceleme kararı alan Anayasa Mahkemesi işi bir türlü esasa dökemedi.Bu nedenle Tek-Gıda-İş Sendikası, 2011 yılında TEKEL işçileri ve 4/C li Geçici Personelin gözünün, kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olacağını belirtti.
Tekgıda-İş Genel Başkanı Türkel, Devlet Memurları Kanunu’ndan 4-C statüsünün çıkarılması için önce Danıştay’a gittiklerini, Danıştay’ın da dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiğini, Mahkeme’nin ise 20 Mayıs’ta dosyayı esastan görüşme kararı aldığını ifade ederek, aradan geçen 8 ayda henüz alınmış bir karar olmadığını ifade etti.
-Türkel, 2011 yılında TEKEL işçilerinin gözünün, kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olacağını belirtti.
Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Devlet Memurları Kanunu’ndan 4-C statüsünün çıkarılması için önce Danıştay’a gittiklerini, Danıştay’ın da dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiğini, Mahkeme’nin ise 20 Mayıs’ta dosyayı esastan görüşme kararı aldığını ifade ederek, aradan geçen 8 ayda henüz alınmış bir karar olmadığını ifade etti. Türkel, 2011 yılında TEKEL işçilerinin gözünün, kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olacağını belirtti.
Türkel, ANKA’ya yaptığı açıklamada 4-C’nin iptali istemiyle açılan davada Danıştay’ın, başvuruyu “Anayasa mahkemesinin yetkisinde” diyerek Yüksek Mahkeme’ye sevk ettiğini söyleyerek, Anayasa Mahkemesi’nin 20 Mayıs’tan bu yana dosyayı gündemine almadığını dile getirdi. Türkel, Anayasa Mahkamesi’nin konuyu bir an önce gündemine alması gerektiğini ifade ederek,yaklaşık 25 bin işçinin ve ailesinin gözünün kulağının Anayasa Mahkemesi’nde olduğunu belirtti.
-"SABIRLAR TÜKENİYOR"-
Uzun bir süredir Mahkeme’nin 4-C ile ilgili bir karara varmasını beklediklerini ifade eden Türkel, artık sabırlarının tükendiğini, birçok TEKEL çalışanın bu süreçte büyük mağduriyetlerle karşı karşıya kaldığını savundu.
Türkel 1 Ekim tarihinden bu yana yaklaşık 8 bin civarındaki TEKEL işçisinin, iş kaybı tazminatlarının sona erdiğini ve sosyal güvenlik haklarından eş ve çocukları ile birlikte yararlanamadıklarını ifade ederek, bu riskleri daha önce Anayasa Mahkemesi Başkanı'na anlattıklarını söyledi.
Türkel, “Ortada hukuki bir süreç var ve bizim elimiz kolumuz eylemlilik konusunda bağlı dedik. Yani Anayasa Mahkemesine konu intikal ettikten sonra, yargıya intikal etmiş bir konuda eylemliliği sürdürmemizin hukuken mümkün olmadığını söyledik. Kamu vicdanı açısından da bunun mümkün olmadığını anlatmıştık Sayın Başkan'a, Başkan'da bu konu hakkında bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtmişti” dedi. Türkel, geçen sürede bu yasal düzenlemenin bir türlü hazırlanamadığını ifade ederek, artık Anayasa Mahkemesi’nin 4-C’yi gündemine almasını istedi.
Akşam
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Gün geçtikçe anayasa olan güvenimi kaybetmeye başladım.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com