Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

22 Aralık 2010 Çarşamba

4C li Geçici Personelin Hali Ne Olacak


4C li Geçici Personelin Hali Ne Olacak
Yalova Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa DEVİREN, Sözleşmeli ve 4/C li personelin hali ne olacak? diye Hükümete sordu.
Deviren şunları söyledi;
"Kamu'da çalıştırılan sözleşmeli ve 4/C kapsamında çalışanlar için Aralık ayı sıkıntı ayı,çünkü 4C liler Aralık ayında ücret alamıyorlar.
Kamuda çalışan 27 Bin 4/C kapsamında personelin Aralık ayında maaş alamadığı, binlerce sözleşmeli personelin de yarım maaş aldığı bilinmektedir.
Yoksulluk sınırının 2 bin TL'nin üzerinde olduğu ülkemizde bu insanların hayatlarını nasıl sürdüreceğini endişe ile merak etmekteyim.
Hükümetin bu vurdumduymazlığı, arkadaşlarımızı temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale getirmiştir.
Kamuda çalışan bu kapsamdaki arkadaşların geçici olarak işten çıkarılmaları nedeniyle maaş alamayacakları ve zaten çok düşük maaş almaları, sadece 11 ay çalıştırılıp son ayda işsiz bırakılmaları onları tamamen bitirme, yok etme, sindirme operasyonudur.
Çalıştıkları kurumlardan, Döner Sermaye, ek ücret ve extra gelir elde edemeyen bu arkadaşlarımızın bir yıl boyu aldıkları kuru bir maaşı bile, Aralık ayında kesmeleri insaf sınırlarını zorlamaktadır.
Devletin resmi rakamlarına göre 2,5 ile 3 milyon arasıda insanımız işsiz gösterilmekte, işi olduğunu zanneden insanların sayısı ise bilinmemektedir.
Geleceğini göremeyen, ne zaman işten atılacağını bilemeyen, sözleşmesinin ne zaman ve hangi şartlarda fesh edileceğini kestiremeyen bir toplumun psikolojik sağlığından söz etmek mümkün müdür?
Birazcık olsun sıkıntılarına dikkat çekmeğe çalıştığım bu kardeşlerimizin çok daha farklı, çok daha kapsamlı sıkıntıları bulunmaktadır.
Fakat, ülkemizi kasıp-kavuran işsizler kervanından 'sizleri elinizden tutup, iş sahibi yaptık, bununla yetinmesini bilin' edasıyla yaklaşım gösteren gözü doymayanlar, bu dünya saltanatının baki olmadığını kavrayamayanlardır.
Zenginler şükredecek, fakirler sabredecek felsefesini ekonomik kalkınma ve istihdam anlayışı olarak benimseyenlerin akibetleri hayırlı olmamaktadır. Yakın tarihimizde, çevremizde çok örneklerine şahit olduk.
Bizler, Kamu-Sen olarak işsizliği anlarız, yoksulluğu anlarız, milli fukaralığı, seferbirliğini anlarız ama haksızlığı, vurgunu, talanı, yalanı anlamayacağız.
Ülke kaynaklarını bu yoksullar üzerinden toparlayan, ama onlara bir dirhemini bile göstermeyen, bu haksızlıkları reva görenleri anlamayacağız."
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Arkadaşlar sorunumuz sadece 1 aylık çıkış değil bir Tekel çelışanı olarak, Tekelde 3500 Memur ve 3000 civarında Güvenlik çalışanı verdı toplam memur ve güvenlikte çalışan 7000 civarında personel vardı bunların hepsi ÖZLÜK haklarıyla diğer kurumlara dağıtıldı şü anda çalıştığım kurumda 7 arkadaşım tekel de güvenlik ve memurluktan gelen ve ayrıca 13 arkadaş TELEKOM dan gelmiş ayrıca 4 de TEDAŞ dan gelen arkadaş ver kısacası ÖZELLEŞTİRME den dolayı 12 işci var, Aynı zamanda Tedaş,Telekom,Tekelden gelen 28 Memur var 28 arkadaş özlük haklarıyla gelmiş.12 kişi ise işci yani 4-c li olarak gelmişiz. Arkadaşlar şimdi soruyorum bizim onlarla farkımız ne aynı şartlarda işe alındık aynı haklara sahiptik ama şimdi benim aldığım maaş 875 tl diğer Özlük haklarıyla gelen arkadaşlr 1600 ile 3500 arası amaaş alıyorlar. Şu anda çelıştığım kurumda 1 aylıkta çıkışım var.Peki Haktan.Hukuktan.Adaletten nasıl bahsedilir bu ülkede İsrail yangınına dahi Türkiyeden ifaiye gitti TEKEL cilerin yangınına ise benzin döktüler.Bir Allah'ın kulu ya niye bu haksızlğı yapıyorsunuz bak diğer krumlardan gönderğimiz personeli özlük haklarıyla gönderdik. TEKEL cileri niye 4-c eyle gönderiyoruz demedi.Biz Aile de 5 kişiyiz 875 TL Yi 5 e böldüğümüzde kişi başına=175 TL düşüyor bir ayda çalışmıyorum ettimi 145 TL hadi buyrun 145 tl ile bir ay geçinin.Biz TEKEL cileri ne Yöneticeler İNSAN yerine koydu ne Özelleştirme Bşkanlığı nede HA. HUKUK,ADALETEN dem vuranlar. DİVANE gezinirken KAMBUR'a rastlamış divane sormuş kambur dile benden ne dilersen kambur hiç düşünmeden HERKESE BİR KAMBUR DEMİŞ divane şaşırmış ya benden malmülk dile para iste mevki iste neden herkese kambur diyorsun demiş kambur cevap vermiş HERKESE BİR KAMBURVERKİ benim ne HALDE olduğumu bilsinler.Kamburla nasıl yaşandığını nasıl benimle dalgeçildiğini bilsinlr demiş.Sonuç olarak bizleri bu duruma getirenlerin ALLAH mükafatınıda Ecrinide verecektir.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com