Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Aralık 2017 Perşembe

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu: 4/C Kapsamında Çalışanları, 4/B Kadrosuna Alıyoruz

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu: 4/C Kapsamında Çalışanları, 4/B Kadrosuna Alıyoruz

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu: 4/C Kapsamında Çalışanları, 4/B Kadrosuna Alıyoruz


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 4/C'lilerin 4/B kadrosuna geçmesi, taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına alınması ve mevsimlik işçiler ile ilgili düzenlemedeki son durumu anlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kadroya alınacak taşeron işçi düzenlemesi ve 4/C çalışanlarını ilgilendiren 4/B düzenlemesi ile ilgili ayrıntıları açıkladı Bakan Jülide Sarıeroğlu kadroya alınacak işçiler için bir sınav yapılacağını ve işçilere güvenlik soruşturması uygulanacağını söyledi. İşte taşeron işçilere yönelik yapılan son açıklamaların detayları.

3 ay içinde tamamlanır
Sarıeroğlu, 900 bin işçiyi ilgilendiren önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Planımız çalışmanın Genel Kurul’da kabulü sonrasında 3 ay içerisinde kadroya geçişleri tamamlamak” dedi. Twitter hesabı üzerinden de düzenlemeyi açıklayan Jülide Sarıeroğlu, “Merkezi bütçeyle düzenlenen tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki 450 bin taşeron çalışan kardeşimize şartsız tam kadro veriyoruz.
4C’den 4B’ye geçiş
Belediye ve il özel idarelerindeki taşeronlarla ilgili de aradan firmaları kaldırıyoruz ve belediye iştiraklerinde, belediye iktisadi teşekküllerinde daimi istihdamlarını sağlıyoruz” diye konuştu. Bakan Sarıeroğlu, 4C statüsünde çalışan 25 bin kişinin de 4B statüsüne geçiş talebinin bulunduğunu, buna dönük çalışmaların olumlu sonuçlandığını anlattı. Böylece geçici personeller, sözleşmeli memur olarak görevlerine devam edecekler.
"4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz"

Düzenleme kapsamında 4/C'li çalışanlarına kadronunda unutulmadığını vurgulayan Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C'li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
Mevsimlik işler 9 aya çıkıyor
Mevsimlik geçici işçilerin taleplerinin de bu çalışmada dikkate alındığının altını çizen Sarıeroğlu, “5 ay 29 gün çalışan bu kardeşlerimizin de çalışma sürelerini en fazla limit olan 4 aya kadar uzatma imkanı getirdik. Toplam 900 bin işçi kardeşimizi ilgilendiren önemli bir çalışma bu” diye konuştu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Meseleyi kökten çözdük
Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşerondaki yeni düzenlemeye ilişkin şunları söyledi: “Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor.”
Merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçe ile düzenlenen tüm taşerondaki işçi kardeşlerimizi, hiçbir şart olmadan 657 sayılı devlet memurları kanunumuzun 4/D şeklindeki kadrolu işçi statüsüne geçişlerini en kısa sürede gerçekleştireceğiz.
Diğer taraftan belediye ve il özel idarelerimizde çalışan kardeşlerimiz var. Onların da istihdamlarını sağlayacağız.
Geçici mevsimlik işçilerimiz de üçüncü aşamada.
Onlar için büyük bir müjde şeklindeydi. 5 ay 29 gün çalışıyor bu işçilerimiz. Şeker fabrikalarında, ÇAYKUR’da, ormanlarda, yangın ile ilgili faaliyetlerle çalışanlar vardı. 4 ay daha çalışma sürelerini getirdik.
En son aşamamızda da kamu görevlileri toplu sözleşme sürelerinde çok gündem maddemizdi. Kasım ayının son haftasında kurul yaptık. İstişare etmiştik. 4/C’de çalışanlar toplam 24 bin kişilik grubumuzun talepleri 4B’ye geçmekti. İstihdamları sağlanacak.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com