Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

22 Haziran 2017 Perşembe

Eş ve Çocuk Yardımları Konusunda 4/C 4/B ve Memur Arasındaki Fark

Eş ve Çocuk Yardımları Konusunda 4/C 4/B ve Memur Arasındaki Fark

Eş ve Çocuk Yardımları Konusunda 4/C 4/B ve Memur Arasındaki Fark


Kamu personellerine her ay eş ve çocuklarından dolayı ödenen aile yardımının miktarı, ödeme usul ve esaslarının farklı olmasından dolayı, statülerinden dolayı her çalışan için aynı değildir.
Aile yardımının ödenmesinde; Devlet memurları ile 4/B sözleşmeli personel hakkında benzer usul ve esaslar uygulanırken, 4/C geçici personel hakkında ise farklı usul ve esaslar uygulanmaktadır.
4/C personelin aile yardımı ödeneğine ilişkin göstergeleri daha yüksek olmasına rağmen, bu ödenekten gelir vergisi ile damga vergisi kesilmekte ve 4/C'li personelin gelir vergisi diliminin yükselmesi (genellikle yılın ikinci yarısında) yararlanılan aile yardımı ödeneğinin net miktarını azaltmaktadır.
Memurların eş ve çocuk yardımı (aile yardımı)

Devlet memurlarına; her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 2134, çocuklarından her biri için de 250 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda (0-6 yaş grubundaki çocuklar için bir kat artırımlı) aile yardımı ödeniyor. Memurların aile ve çocuk yardımdan hiçbir kesinti yapılmıyor.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
4/B Sözleşmeli Personelin eş ve çocuk yardımı (aile yardımı)
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlere (kısmi zamanlı çalışanlar hariç), Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenmektedir. Bu ödeme 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine istinaden yapılmaktadır.
4/C Geçici Personelin eş ve çocuk yardımı (aile yardımı)

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen geçici personele (kısmi zamanlı olarak ya da parça başı ücretle çalışanlar hariç), Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, ödenekten hiçbir kesinti yapılmaması kuralı hariç, aynı usul ve esaslar çerçevesinde eş için 2533 ve her bir çocuk için 297 gösterge rakamı esas alınarak (0-6 yaş grubundaki çocuklar için bir kat artırımlı) aile yardımı ödeniyor. Toplu Sözleşme hükümlerine istinaden verilen bu aile yardımından kesinti de yapılıyor.
2017 yılının ilk altı ayına ilişkin katsayıya göre aile yardımının net miktarı
Aile yardımı
Memur ve
4/B (Sözleşmeli Personel
4/C (Geçici Personel)
Vergi oranı %15
Vergi oranı %20
Eş için
204,99 TL
204,97 TL
192,80 TL
Çocuk için (73 aydan küçük)
48,03 TL
48,07 TL
45,21 TL
Çocuk için (72 aydan büyük)
24,01 TL
24,03 TL
22,60 TL


Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com