Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

4 Mart 2017 Cumartesi

4/C Çalışanlarına Nöbet Talebi

4/C Çalışanlarına Nöbet Talebi

4/C Çalışanlarına Nöbet Talebi
Türkiye Kamu-Sen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışan 4-B’li sözleşmeli ve tam zamanlı 4-C’li geçici personel için nöbet görevi verilmesini talep etti.Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada bu personellere nöbet görevi verilmediği ve bununda 4/C'li personel üzerinde bir mağduriyet oluşturduğu vurgulandı. Yapılan başvuruda hem 4-B'li personele hem de 4-C'li personele nöbet görevinin verilmesinin mağduriyetlerin önüne geçeceği belirtildi.
KAMU-SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDEDİR:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2017/1 sayılı genelgesiyle Bakanlıkta çalışan 4-B sözleşmeli ve tam zamanlı 4-C’li personele nöbet görevi verilmeyeceğine dair bir hüküm koyulmuştur.
Hatırlanacağı üzere 2015 yılında imzalanan toplu sözleşme de 4-C’li personele fazla mesai ücreti ödenebileceği, dolayısıyla bu personele fazla mesai yaptırılabileceğine dair bir hüküm eklenmiştir. Bu da 4-C’li personele nöbet görevi verilebilmesinin önünü açmıştır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
4-B’li personelin ise bu yönde bir kısıtlaması bulunmamaktadır. 4-B’li personel Sağlık Bakanlığı ve bir çok Bakanlıkta nöbet görevi yapıp bunun karşılığında fazla mesai ücreti alabilmektedir. Dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı böyle bir uygulama ile 4-B ve 4-C’li personeli mağdur etmektedir.

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na dilekçe yazarak böyle bir genelge hükmünün hukuki gerekçesinin bizlere açıklanmasını, şayet bir hukuki gerekçesi yok ise bu keyfi durumun ortadan kaldırılarak yaşanması muhtemel mağduriyetlerin giderilmesini, sözleşmeli ve 4/c'li geçici personelin nöbet görevi alarak bu haklardan faydalanmasını talep ettik."


Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com