Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

17 Temmuz 2016 Pazar

İsmail Koncuk: Uygulanmayan 4/C Kararını Yargıya Taşıyoruz


İsmail Koncuk: Uygulanmayan 4/C Kararını Yargıya Taşıyoruz.
Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme masasında alınan bazı kararların hayata geçmemesi üzerine Türkiye Kamu-Sen’in hukuki girişimlere başladığını açıkladı.
Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuya ilişkin gelişmeleri duyuran Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Bu ahlaki ve vicdani sorumluluğu, TİS metnine imza attığı halde yerine getirmeyenlerin takdiri kamu oyununundur. Aldatılmak nereye kadar?” diye sordu.
Genel Başkan Koncuk açıklamasında;

“Toplu sözleşmede alınan 4-C'ye kadro, üniversiteli işçilere memur kadrosu KİT'lerde maaş gruplarının üçe düşürülmesi vb. kararlar hayata geçmemiştir.
Bunlarla ilgili Türkiye Kamu Sen'in hukuki girişimlerde bulunacağını daha önce duyurmuştum. Şuan hukuk bölümümüz dava için konuyu araştırmaktadır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Bu araştırma sonucuna göre, önce kararların uygulanması talebiyle yeni bir başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru hazırlığımız bitmiştir.
Yaptığımız başvuruya hemen cevap gelmesi halinde bir hafta içinde dava açacağız. 60 gün cevap gelmemesi başvurunun reddi anlamına gelecektir. Başkan sözlerinin devamında;

Dolayısıyla dava açma süresi cevabın gelmesine bağlı olacaktır. Bu süre her halûkarda 60 gün + 1 haftayı geçmeyecektir.
Açılacak bu davayı kazanıp, kazanamamaktan çok, açacağımız dava ahlaki ve vicdani bir sorumluluğu yerine getirmek olarak görülmelidir.
Bu ahlaki ve vicdani sorumluluğu, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) metnine imza attığı halde yerine getirmeyenlerin takdiri kamu oyununundur. Aldatılmak nereye kadar?” dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. hakaret ve beddua edilmemesi güzel olmuş. neden böyle bir yazı yazdınız. insanları bu hale getirmek güzelmi.

    YanıtlaSil
  2. ADMİN DE SANIRIM ARTIK ÜMİDİ KESTİ

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com