Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Nisan 2016 Perşembe

MEB: Üst Yargı Kararı Var İse Geçmişteki Ek Ödemeleri Geri Alın


MEB: Üst Yargı Kararı Var İse Geçmişteki Ek Ödemeleri Geri Alın
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tam zamanlı 4/C'li personele mahkeme kararı üzerine verilen ek ödemelerin, itiraz veya temyizdeki bozma kararı üzerine geri alınması gerektiğini belirtti.
Devlet Personel Başkanlığı (DPB), geçtiğimiz ay Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu'na aşağıda belirtilen yazıda verdiği görüşte, 4/C'li personele geçmişe yönelik borç çıkarılmaması gerektiğini bildirmişti.


Ancak, Devlet Personel Başkanlığı'nın (DPB) yukarıda belirttiği görüşte, 4/C'lilerin geçmişe yönelik ek ödeme borçlarının, üst mahkemelerin bozma kararını da kapsayıp kapsamadığı belirtilmemekteydi.
Türkiye Kamu Sen, söz konusu bu görüşe dayanarak taşradaki kurumlara başvuru yapmaya başladı ve mahkeme kararı olsa dahi 4/C'li personele geçmişe yönelik borç çıkarılmamasını istedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Başvuru yapılan illerden birisi olan Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na sordu.
Aşağıda belirtildiği üzere Milli Eğitim Bakanlığından verilen yazılı cevapta, Devlet Personel Başkanlığı görüşünün dikkate alınmaması, eğer üst mahkemede bir bozma kararı var ise, daha önce idare mahkemesi kararına binaen verilen ek ödemelerin geri alınmasını istedi.


Kaynak:http://www.memurlar.net

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com