Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Kasım 2015 Perşembe

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Ne Zaman Toplanacak?


Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Ne Zaman Toplanacak?
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 30 Kasım'da toplanacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'nda yapılacak olan toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının da katılması bekleniyor.
Son dönemde sıkça gündeme gelen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması öngörülen değişikliklerin de görüşüleceği toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı gerçekleştirilecek. Peki KPDK toplantısında hangi konular ele alınacak?

-->
Toplantıda, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan 4/C kapsamındaki geçici personelin kadroya atanması, kamudaki yükseköğretim mezunu işçilerin durumu, KİT'lerdeki sözleşmelilerin yıllık izinlerinin ertesi yıla devredilmesi, KİT'lerdeki temel ücret gruplarının yeniden düzenlenmesi ve fiili hizmet zammı süresi gibi konular ele alınacak.
Bir önceki toplantısını 26 Mart'ta yapan kurulda, başta 4/C'li personele kadro verilmesi, öğretmenlere nöbet ücretlerinin ödenmesi ve memur emeklilerinin maaş promosyonundan yararlanması gibi konular ele alınmıştı.
- "Memur ile işçi ayrımının kaldırılması yanlış olur"
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,

-->
AA muhabirine yaptığı açıklamada, KPDK'nın, kamu personelinin mali ile sosyal haklar dışında diğer hak ve sıkıntılarının görüşüldüğü bir danışma kurulu niteliğinde olduğunu söyledi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Kurulda toplu sözleşme döneminde gündeme getirilen ve çözümü sonraya bırakılan konuların konuşulacağını belirten Hacı Bayram Tonbul, bunlar arasında Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması öngörülen değişikliklerin de yer alacağını bildirdi. Başkan Tonbul, "Orada, memur ile işçi ayrımının kaldırılması ve memurların iş güvencesini yitirmesi yönündeki adımların yanlış olacağını dile getireceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak:ÖZCAN YILDIRIM - Time TÜrk
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com