Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

19 Kasım 2015 Perşembe

4/C'liler ve Üniversiteli İşçiler Sorunu TBMM'de Çözülecek


4/C'liler ve Üniversiteli İşçiler Sorunu TBMM'de Çözülecek
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "İş güvencesi, Büyük Memur-Sen Ailesi'nin ve bütün kamu görevlilerinin kırmızı çizgisidir. İş güvencesini büyük Türkiye'nin güvencesi olarak görüyoruz" dedi.
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğünde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, TKİ Genel Müdür Yardımcıları Muammer Bulut, Abdurrahman Murat, Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kaya, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Enerji Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Ayşe Açıkbaş ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) çalışanları istişare toplantısı gerçekleştirildi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Toplantıda konuşan Başkan Hacı Bayram Tonbul, son günlerde gündemde olan iş güvencesi, toplu sözleşme kazanımları ve 4/C çalışanlarının durumu hakkında bilgi verdi. Başkan şunları söyledi.

-->
"KAMU ÇALIŞANLARININ MALİ VE SOSYAL HAKLARINI GENİŞLETTİK"
Kamu çalışanlarının geneline ve hizmet koluna yönelik elde edilen kazanımların yüzde yüz artırıldığını ifade eden Tonbul, "3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerinin genelini, ilgilendiren 43, hizmet kolumuzda da önceki kazanımlarla beraber 15 kazanım elde ettik. 2005 yılından sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi, KİT'lerde çalışan personelin yıllık izinlerinin ertesi yıla devri, Kamuda çalışan şeflerin ek özel hizmet tazminatlarının artırılması, Koruma Güvenlik Personeli ve Sivil Savunma Uzmanlarının ek ödemelerinin artırılması sağlandı. 4/C'li personelin kadroya geçirilmesi ve üniversiteli işçilerin memuriyet kadrosuna geçirilmesi konusunda ortak çalışma yapılması, ek ödemelerden istifade edememeleri nedeniyle mağdur olan 4/C'li personele, 150 TL ek ödeme ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Ayrıca KİT'lerde çalışan teknik personele de ilk defa arazi tazminatı ödenmesini sağladık. Cuma Namazı izni ile ibadet özgürlüğünü genişlettik. Emeklilerimize de 100 TL seyyanen zam aldık. Son 3 toplu sözleşme de kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını genişlettik" dedi. Tonbul konuşmasına şu şekilde devam etti.

-->
"4C'LİLER VE ÜNİVERSİTELİ İŞÇİLER SORUNU TBMM'DE ÇÖZÜLECEK"
3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 4C'li personel ve üniversiteli işçilerin memuriyet kadrolarına geçirilmesi noktasında çalışma yapılmasına karar verildiğini söyleyen Tonbul, "1 Kasım seçimleri sona erdi. Millet istikrar dedi. Tek başına iktidarı verdi. Seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Toplu sözleşme görüşmelerinde 4C'li personel ve üniversiteli işçilerin memuriyet kadrolarına geçirilmesi noktasında mutabakata varıldı. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte 4C'liler ve üniversite mezunu işçilerin bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirilmesini bekliyoruz. Artık, bu sorunun çözüm yeri TBMM'dir. Memur-Sen olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com