Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Toplu Sözleşme Bitti Sonuç 4/C İçin Hayal Kırıklığı


Toplu Sözleşme Bitti Sonuç 4/C İçin Hayal Kırıklığı
​Kamu İşveren Heyeti ve Memur-Sen Konfederasyonu arasında yürütülen 3.Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi. Kamu çalışanlarının 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan sosyal ve mali haklarına ilişkin tekliflerin müzakere edildiği görüşmelerde heyetler arasında mutabakat sağlanan Toplu Sözleşme İmzalandı. Peki bu toplu sözleşmede 4/C adına ne kazanımlar çıktı.

Sözleşme görüşmelerinde memurlara 2016 yılı için 6+5 oranında, kümülatif yüzde 11,3 oranında, 2017 yılı için ise yüzde 3+4 oranında, kümülatif olarak yüzde 7,1 zam yapıldı. Memurlara gerçekleşen enflasyon, maaş artışını aşarsa enflasyon farkı ayrıca ödenecek.
Peki 4/C cephesinde ne değişti. Binlerce 4/C çalışanı heyecanla bu toplu sözleşme görüşmelerinin neticesinde kadroya geçme hayali kurdu. Günlerce süren görüşmeler sonrasında 4/C adına çıkan ve sözde sendikaların kazanım olarak gördüğü haklar, 4/C çalışanlarını büyük hayal kırıklığına uğrattı.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
İmzalanan toplu sözleşme sonrasında 4/C kapsamında çalışan personelleri sözleşmeli pozisyona geçirmek için yasal düzenleme için çalışma yapılacağı belirtildi. Ayrıca 4/C'li personele 150 TL ek ödeme verilmesine karar verildi.

Bu kazanımlar 4/C'lilerin akıllarında soru işaretleri doğurdu. Neden ek ödeme kadrolu memurlara verildigi gibi 500-600 TL değilde 150 TL. Ayrıca neden 4/C'lilere kadro çalışması kararı alındı. Kadro bu masanın işi değilmiydi. Madem 4/C'lilere kadro çalışmasına karar verildi, bu çalışma ne zaman başlatılacak. Ayrıca bu çalışma sonuçlandırılabilecek mi ve ne kadar sürecek? 4/C'lilerin bu soruları sorması çok mantıklı çünkü Hükümetin 4/C'lilere karşı olan tutumu ortada. Bu zamana kadar binlerce çalışana kadro veren Hükümet her zaman 4/C çalışanlarını ellerinin tersi ile itmişlerdi. 4/C'liler bu zamana kadar kendilerine yapılanları çok iyi bildikleri için, masada kesin olarak alınması gereken haklar varken neden çalışma yapılması kararlaştırıldı. 4/C'liler her zamanki gibi kendilerine yapılanın oyalama taktiği olduğunu biliyor.
Madem o kadar 4/C konusunda samimisiniz neden 4/C'liler kadroya alınana kadar sadece 150 TL iyileştirme yapıldı. Düşünmedinizmi hiç mahkeme kararı ile 570 TL ek ödeme alan 4/C'lilerin 1 ocak 2016 tarihinden sonra ek ödemelerinin 150 TL'ye düşeceğini. Üstelik 4/C çalışanlarının maddi sıkıntıları sadece 150 TL ilemi son bulacaktı. Anlaşılan o ki yine 4/C'liler ikinci plana atıldı. Bu günü yani 22.08.2015 tarihini bir kenara not edin. Kendilerine gelince bir gecede kanun çıkaran hükümet konu 4/C'ye kadro olunca göreceksiniz ne zaman kanun çıkaracak. Daha doğrusu o kanun çıkacakmı?
Söylenecek çok şey var ama 4/C'lilerin yapabilecekleri malesef bişeyleri yok. Hakkımızda hayırlısını Cenab-ı Allah versin. Çünkü Sendikaların ve Hükümetin biz 4/C'lilerin hayrını düşündüğü yok.

Bu haberin tüm hakkı www.4cmagdurlari.blogspot.com sitesine aittir. Haberimiz www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek veya aşağıdaki butonlar kullanılarak paylaşılabilir.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. çalışma babanın her zamanki boş lafları al birini vur ötekini her zamanki boş sendikacılar allaha havele ettik sizleri ve çalışma bakanını akp yi sizden gelecek allahtan gelsin sizlerinde hesabını allaha bıraktık 4c li

    YanıtlaSil
  2. oy vermeyin kardeşim seçim yakında belkilerle inşallahlarla maşallahlarla olacak iş değil bu işler hala umudu olan varsa yazık hem de çok yazık artık aklınızı başınıza alın yeter be

    YanıtlaSil
  3. işimiz bu hükümetle bu sendikacılarla hep çıkmazda bize kimse kadro felan vermezzzzzzz.

    YanıtlaSil
  4. Sendika akp sendikası olursa sonuçta bu olur.

    YanıtlaSil
  5. ben inanıyorum bu sefer kadro verecekler çünkü artık geçim yapamaz hale geldik hem tayyip erdoğan bu kadar vizdansız olamaz o sadece bir türk lideri değil bir dünya lideridir oda biliyor tekel eylemlerinde yapılan hakaretleri gerçek 4c ye geçen değil bunu fırsat bilip bazı örgütlerin yaptığını uzun adam 4c kadroya alınması ve kurum içinde 4c ayrımı yapılmaması için gereğini yapacağını bizim gibi üniversite mezunu 4c liyi bilgisinden ve becerisinden faydalanacağına yürekten inanıyorum. içiniz rahat olsun

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com