Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Memur-Sen 4/C Kazanımlarını Açıkladı


Memur-Sen 4/C Kazanımlarını Açıkladı
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen “Basın Toplantısı”nda 3. Dönem Toplu Sözleşme’de Memur-Sen’in elde ettiği kazanımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan sözlerine 3 Ağustos’ta müzakerelerine başladığımız, müzakerenin nihai tarihi olan 22 Ağustos’a kadar mesai kavramı gözetmeden çalışarak imza aşamasına getirdiğimiz 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecini Kamu İşveren Heyet Başkanı ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı yani yetkili konfederasyon ve yetkili sendikalar ile hükümet arasında imzalanan mutabakat metni ile sonuçlandı diyerek başladı. Sözlerine yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları için aldıkları kazanımlardan bahseden Başkan Ali Yalçın 4/C çalışanları hakkındaki kazanımlarını şöyle sıraladı.

* 4/C’lilere ve üniversiteli işçilere kadro yolunun açılması da iş güvenceli personel istihdamının alanını genişletici bir kazınım olmuştur.
* 4/C’li personele ayda 50 saate kadar fazla çalışma ücreti ödenmesi uygulanmaya devam edilecek.
*4/C’li personelin aile yardımından yararlandırılması kazanımları 2016 ve 2017 yıllarında da aynen uygulanmaya devam edilecek.
4/C statüsündeki kamu görevlilerinin maaşlarına 159 TL ek ödemeyle birlikte %14,3 ile %17,3 arasında zam aldık.
3. Dönem toplu sözleşmesiyle 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlileri için, 2016 yılının birinci ve ikinci altı aylarında yapılacak oransal zamlar yanında 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere 159 TL ek ödeme kazanımıyla ilave zam elde edildi.
Oransal zamla birlikte 4/C’li personelin maaşlarına 1 Ocak 2016 itibariyle %14,3 ila %17,3 arasında zam elde edildi. 159 TL’lik ek ödeme, öğrenim ve medeni duruma göre maaşlara %11,3 ila %8,3 arasında zam olarak yansıyacak.
3.Dönem toplu sözleşmenin 4/C statüsündeki kamu görevlilerinin maaşlarına yansıması şu şekilde olacak.


4/C’li personelin ve üniversiteli işçilerin kadroya geçişinde kapıyı araladık
Kamu kurum ve kuruluşlarında isçi pozisyonunda bulunan fakat yaptığı iş itibariyle memurlarla aynı işi görenlerin; KİT’lerde sözleşmeli, diğer idarelerde memur kadrolarına atanması, 4/C’’li personelin de sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmesine yönelik yasal düzenleme çalışması yapılacaktır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu çalışmanın kapsamında; 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, vekil imam ve vekil hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığı görev yapanların kadroya ya da daha sonra kadroya alınmak üzere 4/B statüsünde istihdam edilmesi yönündeki duruşumuzu devam ettirmek ve sonuç almak kararlılığımız sürecektir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. Hiç bir kazanım yok tam tersi kazanılan mahkeme kararı gereği ödenen en düşük 550 tl bile gitti

    YanıtlaSil
  2. bugün memurlar 800 tl ek ödeme alırken malesef bizlere hangi mantık ile 150 tl reva görüyorlar anlamak mümkün değil farklı kararlara imza atan mahkemeler bile 800 tl yi uygun bulmuşken.Bunun yanında kadro çıkar diyenler çalışma başlatacağız diyorlar bu çalışma 10 yıldır bitmedi ,Niyet iyi olsa seçimden öncede verilebilir.

    YanıtlaSil
  3. sayın yetkililer 4/C ye ne garazınız var onlarda insan sadece insan gibi yaşayacak bir ücret istiyorlar 1500 TL maaş alıyorlar üniversite mezunu bir 4/C li biraz sıkılır insan yeni kazanımlar sağladık demekten yazıklar olsun mahkeme yoluyla alınacak 600-800 TL de ellerinden alındı 150 TL yi hiç vermeyin inşallah izlerin çocuklarıda 4/C li olur naneye muhtaç kalır Allah size bunun hesabını sorar inşallah

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com