Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

1 Ocak 2015 Perşembe

DPB:4/C Çalışanlarının İş Güvercesi Yürürlükte


DPB:4/C Çalışanlarının İş Güvercesi Yürürlükte
Devlet Personel Başkanlığı 4/C'li geçici personelin hizmet sözleşmelerine ilişkin duyuru yayımladı. Yapılan duyuruya göre artık 4/C çalışanlarının 2015 yılından sonra hizmet sözleşmesi imzalamadan iş akitleri emeklilik hakkı kazanıncaya kadar devam edecek.
Devlet Personel Başkanlığının 4/C duyurusu şu şekilde.

Başkanlığımıza intikal ettirilen yazılı ve sözlü müracaatlardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun geçici personele ilişkin 4/C maddesinde son yapılan düzenleme çerçevesinde geçici personel ile 2015 yılı için hizmet sözleşmesi imzalanıp imzalanmayacağı ve geçici personel istihdamına ilişkin bazı hususlarda tereddütler oluştuğu anlaşılmıştır.
Bilindiği üzere, 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine 10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı Kanunla eklenen ikinci fıkrada; "Özelleştirme uygulamaları sebebiyle iş akitleri kamu veya özel sektör işverenince feshedilen ve 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakil hakkı bulunmayan personel de bu fıkra kapsamında yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilir. Bu kapsamda istihdam edileceklerin sayısı, öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler ile diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir." hükmü yer almaktadır.
Bahse konu Kanun hükmünün gereği olarak hazırlanan Bakanlar Kurulu Karar Taslağı Başbakanlığa sunulmuştur. Bu çerçevede;

1) 2014 yılında imzalanan hizmet sözleşmeleri 31/12/2014 tarihine kadar uygulanacaktır.
2) Bahse konu Bakanlar Kurulu Kararının yürürlüğe girmesini müteakip geçici personel ile 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan tip sözleşme örneğine uygun olarak yeni bir sözleşme imzalanacaktır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
3) Mezkur maddenin ikinci fıkrası gereğince bu kapsamdaki geçici personelin yaşlılık ve malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdamları yasal yükümlülük olduğundan bundan sonra geçici personel, yeni bir sözleşme imzalanmadan mevcut sözleşmeleri ile yaşlılık veya malullük aylığına hak kazanıncaya kadar istihdam olunmaya devam edilecektir.
Bilgilerinize arz ve rica ederim.
Mehmet Ali KUMBUZOĞLU
Devlet Personel Başkanı
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. Ya çocuk kandırıyorlar sanki sözleşme yokmuş sözleşme yok ama yine yıl sonu geldimi 11 ay 28 gün çalıştıracan yine 2 gün çıkış verecen öyle anlatıyorlar ki mmaaşlarına % 40 zam yaptık diyorlar al sana % 40:zam nasıl yaptın Aile yardımı çocuk yardımı vererek o böbürlenerek verdiğin zam % 40 oldu ki Nitekim herkez aile ve çocuk yardımı almıyor memura gelince % 3 ama kendilerine geldimi % 90 e tabi Ağam Saray yaptırdı nerden çıkacak parası bizlerden unutma Ağam 2 metre kare yere girecek

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com