Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

27 Kasım 2014 Perşembe

KPDK Toplantısında Hangi Konular Ele Alındı?


KPDK Toplantısında Hangi Konular Ele Alındı?
KPDK Toplantısı sona erdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleşen ve Bakan Faruk Çelik'in başkanlığını yaptığı toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları katıldı.
Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda, 4/C'li personelin kadroya geçirilmesi ve 4/C'lilere ek ödeme verilmesi, kadın istihdamı, KİT'lerdeki ücret sistemi, disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi ile üniversiteli işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili konular öncelikli olarak gündeme getirildi.
Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, şunları söyledi:

2012 yılında ilk kez gerçekleştirilen Toplu Sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Memur-Sen ve yetkili sendikaları Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvuru yaparak Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarına ilişkin yeni bir takım hakların elde edilmesini sağlamışlardır. Bu hakların dışında Toplu Sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen bir takım konular ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşınmayan bazı hususların yine söz konusu Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülerek çözümlenmesine karar verilmiş, ancak çalışma yapılarak kazanım haline dönüştürülmesi planlanan konuların yasalaşma ve kazanım halini alma noktasında gecikmeler yaşanmıştır. 2013 yılında imzalanan 2. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Devlet Personel Başkanlığı’nda komisyonlar oluşturularak üzerinde çalışma yapılarak kazanım halini alacak konulara yenileri eklenmiş ve Memur-Sen’in Toplu Sözleşmede ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında kamu işvereni ile üzerinde uzlaştığı ve torba kanunda yer almasına yönelik çalışma başlattığı talepler başlığıyla söz konusu maddeler kamuoyu ile paylaşılmıştır. Nitekim Memur-Sen olarak sergilediğimiz ilkeli sendikacılık anlayışı ve kamu görevlileri için ürettiğimiz sayısız kazanımlara yenilerini ekleme isteğiyle oluşturduğumuz baskı sonucunda Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda mutabakata varılarak yasalaşması için Başbakanlığa gönderilen konulardan;

Yeni Taleplerimiz
Kamu Personeli Danışma Kuruluna gündemine ilke taşıdığımız getirilecek konular;
1. 4/C’li sözleşmeli personele kadro verilmesi, 4/C’li personelin ek ödemeleri noktasında sıkıntılar yaşanmaktadır. 4/C’li personelin ek ödemelerine ilişkin olarak olumlu Mahkeme kararları olmasına karşın Maliye Bakanlığı’nın olumsuz görüşte bulunması hukuk devleti olma ilkesini zedelemektedir. Bu personele ek ödeme verilemesine dair mahkeme kararları ışığında bir düzenleme yapılarak sorun ortadan kaldırılmalıdır,
2. Vaiz ve murakıp kadrolarında bulunanlar için %170 ve Eğitim Görevlisi kadrosunda bulunanlar için %180 oranında ek ödeme düzenlenmesi, vatandaşların nişan ve düğün törenlerinde davet üzerine görevi gereği dualar okuyan pek çok din görevlisini sanık durumuna düşürerek mağdur eden yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi amacıyla müftülere de resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması,
3. Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer alan Orman Muhafaza Memurları’nın, Teknik Hizmetler Sınıfına alınması, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ nda 5648 sayılı Kanuna göre sözleşmeli olarak çalışan personelin kadroya geçirilmesi (6495 sayılı Kanunun 9. Maddesi ile TKDK ile benzer statülü TOKİ, TİKA, DAP İDARESİ vb kurumlarda çalışan sözleşmeli personel kadroya alınmıştır.), KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personelin maaşlarından kesilen gelir vergisi hesaplamalarının, 657 sayılı DMK 4/A maddesine tabi memurlarla aynı olması,
4. Özür durumuna bağlı yer değişikliğine ilişkin çerçeve yönetmelikte yer alan eşin 3 yıl sigortalılık süresinin yeniden değerlendirilmesi,
5. Yüksek Öğrenim Kurumu’nca teknik okul statüsünde sayılan ancak genel kadro içerisinde Genel İdari Hizmetler sınıfına dahil edilen itfaiyecilik ve şoför okulu mezunu teknikerlerin diplomalarına uygun olarak istihdamlarının da kadro kanununda yapılacak değişiklerle teknik hizmetler sınıfına alınması,
6. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen hukuk müşavirlerinin özel hizmet tazminatlarının derece ve kademe esasına göre adil düzenlenmediği, meslek erbabı olan aynı kurumda aynı zamanda işe başlayan avukatlardan daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Adil olmayan bu durumun yapılan işin gereği olarak diğer hizmet sınıflarında olduğu gibi düzeltilmesi,
7. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında parmak izi, retina taraması gibi bir takım hukuka aykırı uygulamalarının kaldırılması konularının da ivedi olarak kamu görevlileri lehine çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.
Anayasaya göre Toplu Sözleşme maddelerinin kanun hükümde olmasına karşın bazı kurumlarca bu hükümlerin uygulamaması bir takım sıkıntılar ortaya çıkarmaktadır. Bunun sonucu olarak kamu görevlileri ve sendikalarca yargı yoluna gidilmesi hem zaman kaybına, hem maddi külfete hem de Mahkemelerin fuzuli işgaline neden olmaktadır. Kamu idaresinin karar altına alınan hükümlerin hayata geçirilmesi noktasında sorun yaşanan kurumlar ile uygulanmayan hükümlerin çözümü noktasında bu toplantı ve sendikalarca sunulan raporlar ışığında gereğini yapmasını da önemsiyoruz.
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şunları söyledi:

Bu toplantılarda alınan birçok kararın uygulanmadığını ve bu kararların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Koncuk, "Hep birlikte bir toplu sözleşme dönemi yaşadık. Başarı ya da başarısızlık elbette kamuoyunda tartışılacaktır. Toplu sözleşmeyi o gün itibariyle yeterli bulup imza atanlar bugün değerlendirme yaptıklarında alınan rakamların enflasyonun altında kaldığını göreceklerdir. Biz bu konuda düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaştık ve paylaşmaya devam ediyoruz. Memurun zararını, yaptığımız çalışmalarla açıklıyoruz. Şayet siz enflasyon farkı istediniz karşı taraf vermedi ise imza atmasaydınız. Gerçekleşen ve revize edilen enflasyon rakamlarına baktığımızda enflasyon farkı ödemesinin dahi yeterli gelmeyeceğini görüyoruz. Maliye Bakanlığı dahi enflasyonun yüzde 10'u aşacağını öngörmektedir.
İnsanlar elbette hatalar yapabilir,herkes öngörü sahibi olamaz ama bu toplu sözleşmeye imza atanların bugün bir enflasyon farkı talep etmeleri gerekir. Biz yanlış yapmışız diyerek enflasyon farkı talebini öncelikli olarak yetkili konfederasyonun ifade etmesi gerekir. Artık yaptığınız hatayı telafi etme cesareti gösterin, tarihi başarı diye lanse ettiğiniz toplu sözleşmenin tarihi hezimet olduğu ortaya çıkmıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak 6 Aralık'ta ek zam talebi ile meydanlara ineceğiz. Yüzde 12 oranında bir zam talebimizi her platformda dile getiriyoruz.
Hakim ve savcılara 1155 TL zam yaparken 2 milyon 600 bin kamu çalışanını geri plana itemezsiniz. Ek zam talebi vardır ve bunu görmezden gelemezsiniz.Memurlarımızı enflasyon farkına ezdirmeyeceğiz sözünüzü tutun ve ek zam yapın, bu bir vicdani sorumluluktur. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
KPDK toplantılarında arzu ettiğimiz verim ne yazık ki sağlanamadı.Problemleri bu toplantıda çözelim istiyoruz ama alınan kararların çok azı hayata geçirildi. Son torba yasada bazı talepler cevaplanır mı diye bekledik ama ne yazık ki o da olmadı. 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi çok makul bir talepti ama yapılmadı, emeklilikte 30 yıl sınırı kaldırılsın talebine Maliye Bakanlığı müsteşarı Naci Ağbal dahi tamam derken bu teklif plan bütçe komisyonuna geldiğinde maliye yetkilileri karşı görüş beyan ediyor. Müsteşar tamam diyor, yetkilileri ise hayır diyor, bu nasıl ciddiyetsizliktir.
4/C'lilere kadro konusu hala gündemde.Bu kadro meselesi artık halledilmelidir,Türkiye bu 4/C ayıbından kurtulmalıdır. 4/C meselesi artık çözülmeli ve gündemden çıkmalıdır.
Görevde yükselme de ciddi haksızlıklar var,alınması gereken kararlardan biriside bu konuda belli kıstasların getirilmesi olmalıdır. Çıkarılan çerçeve yönetmelikte şube müdürlüğü sınavlarında yazılı sonuçlarına göre mülakata çağrılırken çerçeve yönetmelikle "başarı sadece sözlü sınavla değerlendirilir" denildi. Biz yargıda bu maddeyi iptal ettirdik. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğin iptaline rağmen bu kararı uygulamadığını ifade etmek isterim. Şayet bu bir yola sokulmazsa kamuda çalışma barışı kalmayacaktır. Alın teri ve emeği birileri gasp ederse yarın herkes kendi hukukunu uygulamaya kalkar. Görevde yükselme konusunda bir tavır sergilenmeli ve tedbirler alınmalıdır. Hükümetlerin işi sendikalarla yakın olmak değil, kamuda barışı ve düzeni sağlamaktır.
Kamu çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili KPDK'da bir karar alınmalıdır. Sağlıkçılara,öğretmenlere ve diğer memurlara yönelik saldırılar son dönemde hız kazandı. Bu noktada en azından bu kurul bir tavsiye niteliğinde kararlar almalıdır. Vatani görevini yapan bir memurun eşi ve çocuklarının maaşının dörtte birinin ödenmesi, doğum iznine ayrılan bir bayanın maaşının dörtte birinin ödenmesi de sosyal devletin gereğidir.Türkiye Kamu-Sen olarak hazırladığımız raporda hepisini tek tek sizlere sunduk" dedi ve rapordaki taleplerimizi sırayla okudu. Genel Başkan İsmail Koncuk, "Bu toplantının daha önce aldığımız kararları yenilemekten öte bir kurul olmasını temenni ediyor, tekrar hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. BU TOPLANTILAR 3 YILDAN FAZLADIR YAPILIYOR.HERZAMANDA 4 CLİLERE KADRO KONUSUNDA BİRLEŞİYORLAR.AMA İCRAATA GELİNCE BİR ARPABOYU YOL ALAMADILAR.YANI BU TOPLANTILAR GÖZ BOYAMAKTAN BAŞKA HİÇBİR İŞE YARAMIYOR.KADRO KONUSUNDA KARAR VERECEK MERCİ BUNLARIN NE KENDİSİNİ NEDE TOPLANTILARINI TAKMIYOR BİLE.KÖRLE SAĞIRLAR BİR BİRİNİ AĞIRLAR MİSALI.GEREKSİZ TOPLANTILAR.HA BİRDE 4 C LİLERE VERİLEN AİLE YARDIMI VE % 40 LARA VARAN ZAMLARDAN SÖZ EDİLİYORDA.DELİKANLI BİRİ ÇIKSINDA ÖNCE 4 C LİLERDEN ALINAN HAKLARI SÖYLESİN.BİZLERE VERİLENİN DEĞİL ANA SÜTÜ GİBİ BİZE HELAL OLAN VE BİZDEN ACIMASIZCA ALINAN HAKLARIMIZI BİR ZAHMET SIRALASIN. OZAMAN ANLAŞILACAK BİZE VERİLENİN,BİZDEN ALINANIN YANINDA DEVE KULAĞI OLDUĞU. MAALESEF BİLİYORUMKİ BÖYLE BİR YİĞİT YOK BU MEMLEKETTE....% 40 DEDİKLERİ ARTIŞ SADECE BALON GİBİ ŞİŞİRİLMİŞ BİR YALAN.ZATEN VERDİĞİNİZ 2-3 KURUŞUDA 6. AYDAN BERİ VERGİ DEYİP KESİYORSUNUZ....AH SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VARDA.ALLAH'a havale ediyorum...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com