Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

12 Eylül 2014 Cuma

Torba Yasa ve 4/C Çalışanları Yine Hüsran


Torba Yasa ve 4/C Çalışanları Yine Hüsran
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülüp oy çokluğuyla kabul edilen Torba kanun yasa tasarısı kamu çalışanlarını ve özellikle 4/C'lileri hüsrana uğrattı. Soma Faciasının ardından taşeron sisteme karşı düzenlemeler yapılacağı iddiasıyla hazırlanan ve 4/C çalışanlarına kadro söylentilerini içeren ancak gün geçtikçe içine toplumun her kesimini yakından ilgilendiren maddeler eklenerek Torba Yasaya dönüştürülen kanun, yine hükümetin 4/C'lilerin haklarını hiçe sayan düzenlemeleri içeren şekliyle hayata geçti.
4/C çalışanlarına sadece yaşlılık ya da malullük aylığı almaya hak kazanıncaya kadar istihdam edilebilme hakkı getiren, 4/C'lilere özlük ve maddi açıdan bir kazanım sağlamayan torba yasa her zamanki gibi 4/C çalışanlarında büyük üzüntü doğurdu.
Bu torba yasa ile Kamu Personeli Danışma Kurulunda 4/C'lilere verilen kadro sözü yerde kalmış 4/C'lilere verilen sözler tutulmamıştır. Gün geçtikçe sayıları artan 4/C'liler gelecek kaygısı yaşamaktadırlar. Üzerinde fırtınalar koparılan Torba yasa, bu şekliyle

4/C’lilere kadro, disiplin affı, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, emeklilikte 30 yıl sınırının kaldırılması, akademik zam, ek gösterge ve ek ödemelerdeki aksaklıkların giderilmesi gibi kamu görevlilerinin beklentilerinden çok uzak bir hale gelmiş ve memurlar ve 4/C'lilerin iş güvencesini tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Özellikle Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) kararları olan toplam 161 konuda kamu işveren tarafı ile mutabakat sağlanmasına rağmen, torba kanunda yer bulamayan en önemli maddeler şu şekildedir:

· 4/C’li sözleşmeli personele kadro verilmesi,
· 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi,
· Disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi,
· Yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi,
· Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi,
· 4046 sayılı Kanuna göre atanan araştırmacıların sorunlarının çözülmesi,
· KİT’ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin KİT’lerde 2 sayılı cetvele diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi,
· Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması,
Bu kapsamda Hükümeti ve yetkisi sendika olan Memur-Sen'i bir kere daha Kamu Personeli Danışma Kurulunda (KPDK) görüş birliğine varılan maddelerin hayata geçirilmesi için göreve davet ediyoruz.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU14 Eylül 2014 22:33

    Bunlar iktidar olduğu sürece biz Özelleştirme Mağdurlarına Kadro yok yok.4/C liler sürünmeye devam....

    YanıtlaSil
  2. 4/C Lİ OLARAK 2010 DAN KELLİ ÇALIŞMAKTAYIM .AMACIM YAKINIP EKMEĞİNİZE YAĞ SÜRMEK DEĞİL, ELBETTE ÇOK ZOR DURUMDAYIZ , ELBETTE BU GÜN OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN ELBETTE SİZLERDE ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ ACILARIMIZI . ELBETTE BU DEVRAN BÖYLE SÜRER GİDER. BİR ARPA BOYU YOL KATEDEMEYİZ TEK UMUDUM TORBA YASADAN ÇIKAR UMDUĞUM EMEKLİLİK Dİ ZİRA 25 YILIM DOLU 7300 GÜNÜM VARDI AMA YAŞ 43 OLDUĞU İÇİN EMEKLİDE OLAMIYORUM ...... İŞ YERİMİZDE BENİM YAŞIMLA AYNI YIL 43 YILDIR ÇALIŞAN MEMUR VAR AYLIKLARI 4000 TL ASLA EMEKLİ OLMAYI DÜŞÜNMÜYORLAR BİZLER 1300 TL MAAŞI BOZDURUP BOZDURUP HARCIYORUZ ...... YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI PASKALYA VEYA CADILAR BAYRAMI DEĞİL , TABİKİ BİZLERİ YİNE KİMSECİKLER DUYMAYACAK, GELİR EŞİTSİZLİĞİ BÖLE SÜRÜP GİDECEK .ZATEN BİRDAHA YAZMAYIDA DÜŞÜNMÜYORUM , NASIL OLSA BOŞ

    YanıtlaSil
  3. yazacak ne varki

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com