Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

6 Temmuz 2014 Pazar

Torba Yasaya 10 Madde Daha Eklendi Ama 4/C'lilere Kadro Kabul Edilmedi


Torba Yasaya 10 Madde Daha Eklendi Ama 4/C'lilere Kadro Kabul Edilmedi.
23 Bin 4/C çalışanının merakla takip ettikleri torba yasa tasarısı görüşmeleri devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen "torba tasarıya" 10 madde daha ihdas edildi. Komisyonda, öğlen başlayan görüşmelerde Hükümeti sırasıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç temsil etti.
Tasarıya, verilen önergelerle 10 madde daha eklendi. İşte eklenen maddeler...

Tasarı üzerinde AK Parti, CHP ve MHP'nin verdiği ortaklaşa önergenin kabul edilmesiyle, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) üyelerinin borçlarının ödenmesi konusunda kolaylık getirildi.
Tasarıya eklenen başka bir maddeye göre, aday memurken aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan memurun görevine son verilecek.
Sümer Holding A.Ş'de çalışan sözleşmeli personelden işsizlik sigortası primi kesintisi yapılmayacak.
İş yoğunluğu diğer mahkemelere göre fazla olan mahkemelerde çalışan memurlar ile sözleşmeli personele, ayda 50 ve her bir personel için yılda 300 saati geçmemek üzere, merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma ücretinin 3 katını aşmamak kaydıyla fazla çalışma ücreti ödenebilecek. Buna göre ödeme yapılacak personel sayısı, toplam personelin yüzde 10'unu geçmeyecek. Bu ödemenin bütçeye ek maliyetinin yıllık 14 milyon TL olacağı belirtildi.
Araştırmacı kadrosuna atananların atama işlemleri, Devlet Personel Başkanlığı tarafından gönderilen atama teklif yazısının atamayı yapacak kamu kurum ve kuruluşuna intikalinden itibaren 30 gün içerisinde yapılacak.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ağrı'nın doğalgaz sorunu gideriliyor
Tasarı üzerinde AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve milletvekili arkadaşlarının imzasını taşıyan önerge de kabul edildi. Buna göre, doğalgaz iletim hatları BOTAŞ tarafından inşa edilen şehirlerde, 3 defa dağıtım lisansı ihalesine çıkıldığı halde istekli çıkmaması durumunda, ilgili il özel idaresi veya belediye tarafından kurulacak anonim şirkete dağıtım lisansı verilecek ve şirket o şehirde dağıtım faaliyetlerini gerçekleştirmeye yetkili dağıtım şirketi unvanını alacak. Bu kapsamda olan illerin Ağrı, Artvin, Hakkari, Şırnak ve Tunceli olduğu belirtildi.
MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ın önergesi de benimsendi. Buna göre, nöbetçi memurluğu kurulmasını ve olağanüstü hal tatbikatlarında mesainin 24 saat devamını sağlayan kanun yürürlükten kaldırılıyor.
MHP, 4-C'lilerin kadroya alınması için önerge verdi, ancak önerge kabul edilmedi. Nedeni ise;

Muhalefetin 4-C ile ilgili eleştirilerini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Aralık 2013'te ilkokul mezunu 4-C'li bin 33 lira maaş alırken, şimdi yüzde 45 artışla bin 538 lira aldığını belirterek, "Ortaöğretim mezunu 4-C'li bin 144 lira alırken, şimdi bin 650 lira alıyor. Yükseköğretim mezununun maaşı da bin 253 TL'den bin 760 TL'ye çıktı" dedi. Memurlar.Net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU6 Temmuz 2014 23:36

    HAK, HUKUK VE ADALETTEN YOSUN OLAMZLARSA 15-20 YIL ARASI KADROLU ÇALIŞANLARIN KADRORUSUNU ALMAZLARDI!!!
    HALA BUNLARDAN KADROMU BEKLİYORSUNUZ ARKADAŞLAR...
    BIRAKIN ÖNCE AYAKABI KUTULARINI DILDURSUNLAR, YANDAŞLARINI DOYURSUNLAR .. ALLAH'IM HAKKIMIZI ALANLARI, KADROLARIMIZI ALIP BİZLERİ VE AİLEMİZİ PERİŞAN EDENLERİ BU MUBAREK GÜNDE SANA HAVALE EDİYORUZ...

    YanıtlaSil
  2. gel o maaşı sen alda geçin bakalım herşeye zam verdiniz ramazan zammıda cabası verdiğizi aldınız çoktan bahaneniz bumu vermemek için kul hakkı kul.....

    YanıtlaSil
  3. Emrullah bey 4c liler sizlere haklarını haram ediyor haram olsun seçimde biz konuşacağız şimdi sizler konuşun

    YanıtlaSil
  4. ya allah bukümeten razi olsun bakın neyapmiş daha ne istiyoeuz maaşımıza zam yapmış loooooooo kadro maDROYU UNUTU BU HUKUMET OLDUĞU SURECE 4 C LERE KADRO YOKTUUUUUUUUUUUUUU

    YanıtlaSil
  5. Şaşıdınız mı arkadaşlar ben şaşırmadım.Mobingin krelını 4/c li arkadaşlarımın çoğu yaşıyor,kurumlarında 3.sınıf insan muamelesi görüp hiç çalışmayanların en az yarısı kadar maaş alıyorlar,aile yardımını bile 2-3 sene gecikmeyle verdiler oda eşi çalışmayana,zam desen memursen sağolsun 175 tl.seyyanen net 123 tl.ye enflasyon farkı bile almadan bastı imzayı .123 tl.nin neredeyse 100 tl.'si enflasyon karşısında eridi tüm memurların yani sadece bizim değil.Torba yasadada sadece taşerona bişeyler var o da taşeronlaşmayı daha da teşvik edici biçimde ,iyi bir şeymiş gibi..Bu hükümetin hiç mi hayırlı işi olmaz hep uğraştıkları 1 esed,2 4/c'li garibanlar.Filistinli din kardeşlerimize 2.5 milyon dolar yardım gitmiş,Allah Razı Olsun,Süriyeli din kardeşlerimizin 1 milyondan çoğu Türkiye de mülteci durumunda onada Eyvallah bizler insanız ne gerekiyorsa oyapılmalı ancak 4/c 'ye gelince kadro verirsek Türkiye Cumhuriyeti Ekonomisi ve dengeler sarsılır yalanını artık bırakın çocuk yok karşınızda.Bu dünyada olmazsa öte dünyada hesaplaşırız vesselam.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com